Μετρό – Βενιζέλου: Απορρίφθηκε η ένσταση για τα δύο μέλη του ΚΑΣ

Μετρό – Βενιζέλου: Απορρίφθηκε η ένσταση για τα δύο μέλη του ΚΑΣ

Απορρίφθηκε, τελικά, η ένσταση που υπέβαλε σήμερα ο Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων προκειμένου να μην συμμετέχουν στη σημερινή κρίσιμη συζήτηση και απόφαση για την τύχη των αρχαίων του Μετρό Θεσσαλονίκης δυο μέλη του KΑΣ, οι κ.Τιβέριος και Κορρές, με το σκεπτικό ότι έχουν προσωπικούς λόγους να εκφράζουν άποψη υπέρ της απομάκρυνσης και επανατοποθέτηση των σημαντικών ευρημάτων (διαβάστε περισσότερα εδώ).

«Λυπάμαι. Είναι απαράδεκτη η στάση όσων προέβησαν στην ένσταση εναντίον δύο διακεκριμένων επιστημόνων, ακαδημαϊκών επειδή εκφράζουν την επιστημονική τους άποψη. Δεν είναι δυνατόν να σπιλώνονται έτσι υπολήψεις και να διασύρονται άνθρωποι» δήλωσε χαρακτηριστικά ο ο γ.γ. Πολιτισμού του ΥΠΠΟΑ κ. Γιώργος Διδασκάλου, σύμφωνα με το ethnos.gr, ενώ οι τα δύο μέλη για τα οποία έγινε η ένσταση δήλωσαν πως ουδεμία σχέση συμφέροντος έχουν με το έργο του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Οσον αφορά στην περίπτωση του κ. Κορρέ, μάλιστα, εκπρόσωποι της Αττικό Μετρό Α. Ε. δήλωσαν, ενώπιον του ΚΑΣ, πως ναι μεν έχει συνεργαστεί με την εταιρεία ως εμπειρογνώμονας, μετά από επιλογή του YΠΠΟΑ, δεν υπάρχει ωστόσο καμία σχέση οικονομικής ή άλλης εξάρτησης μεταξύ τους.

Παράλληλα, απορρίφθηκε το αίτημα του ΣΕΑ να εκφράσει, δια ζώσης ενώπιον του ΚΑΣ τους λόγους για τους οποίους ζήτησαν να εξαιρεθούν τα δύο μέλη του συμβουλίου. Η συνεδρίαση συνεχίζεται ενώ η τελική απόφαση αναμένεται να παρθεί μετά από αρκετές ώρες. Όπως εξάλλου υπογράμμισε με νόημα ο κ. Διδασκάλου «σήμερα θα ειπωθούν όλα».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ