Μιχαηλίδου: Αλλαγή παραδείγματος στις προσλήψεις – Διαφάνεια και όχι προσλήψεις συγγενών

Μιχαηλίδου: Αλλαγή παραδείγματος στις προσλήψεις – Διαφάνεια και όχι προσλήψεις συγγενών

Η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου, αναφέρθηκε στη βουλή για την «διαφάνεια και την αξιοκρατία των προσλήψεων σε αντίθεση με αυτές των προηγούμενων χρόνων».

Αναφορικά με το ζήτημα της τυφλής εκπαιδευτικού στο Κέντρο Εκπαίδευσης και Αποκατάστασης Τυφλών, η Δόμνα Μιχαηλίδου, ξεκαθάρισε ότι, όπως αναφέρεται και στην επίσημη επιστολή του Πανελλήνιου Συνδέσμου Τυφλών, η εν λόγω εργαζόμενη είχε προσληφθεί με σύμβαση ορισμένου χρόνου αποκλειστικά για την αναπλήρωση θέσης εργαζομένης σε αναρρωτική άδεια. Ειδικότερα, η πρόσληψή της είχε γίνει από την «Πρωτοπορία» Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρία και όχι από τον δημόσιο φορέα ΚΕΑΤ και έληξε όταν η συνάδελφός της επέστρεψε από την αναρρωτική άδειά της. Τα ίδια άλλωστε επιβεβαιώνει σε επιστολή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Τυφλών, αποδεικνύοντας το αβάσιμο των ισχυρισμών της ερώτησης.

Όσον αφορά την αναξιοκρατία που επικρατούσε στις προσλήψεις, η υφυπουργός αποκάλυψε τις 14 προσλήψεις συγγενών 1ου και 2ου βαθμού εργαζομένων του ΚΕΑΤ, που είχαν πραγματοποιηθεί στο Κέντρο Δημιουργικής Απασχόλησης του φορέα κατά το παρελθόν. Η υφυπουργός τόνισε ότι έγιναν οι απαραίτητες μεταρρυθμίσεις και το καθεστώς αυτό σήμερα ανατράπηκε πλήρως.

Όπως διευκρίνισε, η Δόμνα Μιχαηλίδου, όλες οι προσλήψεις πλέον γίνονται και με αξιοκρατία και με προτεραιότητα στους συμπολίτες μας με αναπηρία. Γι’ αυτό και για πρώτη φορά, ο υπεύθυνος του ΚΔΑΠ είναι τυφλός. Επιπλέον, τρεις νέοι με αναπηρία όρασης κάνουν την πρακτική τους εξάσκηση στο τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΑΤ. Η Διοίκηση του ΚΕΑΤ δίνει ευκαιρίες σε άτομα με αναπηρία όρασης. Έτσι λοιπόν και εύρεση σύμβασης για την τυφλή εκπαιδευτικό, αποτελεί προτεραιότητα μόλις προκύψει μία θέση που να αντιστοιχεί στο αντικείμενο της.

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, δήλωσε ότι: «Διορθώνουμε τα λάθη του παρελθόντος, καθώς στο ΚΔΑΠ του Κέντρου Αποκατάστασης και Εκπαίδευσης Τυφλών είχαν προσληφθεί 14 συγγενείς Α και Β βαθμού των εργαζομένων. Σήμερα όλες οι προσλήψεις γίνονται με διαφάνεια και αξιοκρατικά κριτήρια. Εξασφαλίζουμε ότι εκπαιδεύουν και φροντίζουν τους συμπολίτες μας με αναπηρία οι πλέον κατάλληλοι! Όχι οι συγγενείς των ήδη εργαζομένων».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Φιλανθρωπική εκδήλωση «ΑγκαλιάΖΟΥΜΕ τα όνειρα του Θοδωρή» στη Θεσσαλονίκη

Χιλή: Το κοινοβούλιο ενέκρινε το νομοσχέδιο για τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου

Τι δήλωσαν Πούτιν και Μητσοτάκης στην κοινή συνέντευξη Τύπου

ΕΛ.ΑΣ.: Γραφεία Προστασίας Ανηλίκων σε πέντε μεγάλες πόλεις

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top