Μήνυση κατά του Ολυμπιακού για την εξύβριση Σαββίδη

Μήνυση κατά του Ολυμπιακού για την εξύβριση Σαββίδη

Μηνυτήρια αναφορά σε βάρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός για την ανακοίνωση που εξέδωσε, στην οποία αποκαλεί «Ρώσο» τον Ιβάν Σαββίδη, κατέθεσε το ελληνικό παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι.

Στη μήνυση, την οποία κατέθεσε ο εκπρόσωπος του παρατηρητηρίου, Παναγιώτης Δημητράς, αναφέρεται ότι η χρήση του όρος «Ρώσος» από τους «έχει εσκεμμένη προσβλητική/υποτιμητική/ρατσιστική χροιά, αφού αμφισβητεί την ελληνική ταυτότητά των Ποντίων ιδιαίτερα όταν χρησιμοποιείται σε επιθετικούς/μειωτικούς χαρακτηρισμούς για Ποντίους».

Καταδίκη και από την ΠΟΕ

Το περιστατικό καταδίκασε με σημερινή της ανακοίνωση και η Παμποντιακή Ομοσπονδία Ελλάδος, η οποία επισημαίνει ότι “ο χαρακτηρισμός αυτός με εμφανή ρατσιστικά χαρακτηριστικά θίγει ευθέως το σύνολο των Ελλήνων ποντιακής καταγωγής και κυρίως τους νεοπρόσφυγες συμπατριώτες μας από την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Η ομοσπονδία τονίζει επίσης ότι δε θα επιτρέψει την ποδοσφαιροποίηση του ποντιακού κινήματος με την ανάμειξη αλλότριων συμφερόντων, που μοναδικό αποτέλεσμα θα είχαν τη σύγχυση και τον αποπροσανατολισμό.

 

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ