«Μπάλλος»: Πολλή βροχή στην Αιτωλοακαρνανία – Προβλήματα σε Μεσολόγγι κι Αγρίνιο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

«Μπάλλος»: Πολλή βροχή στην Αιτωλοακαρνανία – Προβλήματα σε Μεσολόγγι κι Αγρίνιο (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μεγάλα προβλήματα έφερε στην Αιτωλοακαρνανία η κακοκαιρία Μπάλλος, με αρκετές κατοικίες να έχουν πλημμυρίσει.

Όπως αναφέρει το onairnews.gr, στο Μεσολλόγι το νερό έφτανε μέχρι το γόνατο, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να γίνει απεγκλωβισμός ηλικιωμένου από την Πυροσβεστική υπηρεσία υπό τον φόβο να πλημμυρίσει το σπίτι του.

Όπως καταγγέλλουν οι κάτοικοι το ρέμα δεν καθαρίστηκε, με αποτέλεσμα να ξεχειλίσει και να καταστραφούν οι καλλιέργειες , τα θερμοκήπια, αυτοκίνητα και να φτάσει το νερό στις εισόδους των σπιτιών τους.

Επίσης έχει υποστεί μεγάλες ζημιές το αλιευτικό καταφύγιο, με τον κίνδυνο να καταστραφούν τα καΐκια των επαγγελματιών αλιέων, οι οποίοι όλο το βράδυ ήταν στο σημείο προσπαθώντας να τα σώσουν. Έχουν βουλιάξει αρκετές βάρκες από την σφοδρή κακοκαιρία που έπληξε το Μεσολόγγι.

«Βούλιαξε» το Καινούργιο – Προβλήματα και στην Παραβόλα

Υπερχείλιση ρεμάτων είχαμε στο Καινούργιο Αγρινίου, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσουν σπίτια, καλλιέργειες, αποθήκες, υπόγεια ενώ υπήρξαν ζημιές και σε οχήματα.

Σύμφωνα με το agriniopress.gr, επί τόπου έχουν σπεύσει μηχανήματα Δήμου και Περιφέρειας μαζί με τον αντιδήμαρχο Μίμη Σκορδόπουλο και τον αντιπεριφερειάρχη Θανάση Μαυρομμάτη. Δυνάμεις Πυροσβεστικής και Αστυνομίας βρίσκονται επίσης σε κινητοποίηση για τη διαχείριση της κατάστασης.

Το Καινούργιο και η Παραβόλα αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα προβλήματα καθώς από την υπερχείλιση των ρεμάτων πλημμύρισαν σπίτια, υπόγεια, αποθήκες ενώ καταστροφές υπήρξαν και σε οχήματα.

Οικογένεια, μάλιστα, εγκλωβίστηκε στο σπίτι της και απαιτήθηκε επιχείρηση της Πυροσβεστικής και του ΕΠΣ Παραβόλας για να απομακρυνθούν από το χώρο.

Σοβαρά ζητήματα έχουν προκύψει και στις περιοχές της Νερομάνας και του Κάτω Κερασόβου, όπου έχουν επίσης σπεύσει μηχανήματα. Καταπτώσεις σημειώθηκαν υπήρξαν σε όλο το εύρος του Δήμου ενώ οι αναφορές κάνουν λόγο για τον μεγαλύτερο όγκο νερού που σημειώθηκε σε βροχή τα τελευταία χρόνια.

Μάλιστα, στο Αγρίνιο επιστρέφει εσπευσμένα ο Δήμαρχος, Γιώργος Παπαναστασίου από τη Θεσσαλονίκη όπου βρισκόταν για το ετήσιο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ