Νέα φορολοταρία από το Φεβρουάριο ως 50.000 ευρώ! – Πώς αυξάνονται οι πιθανότητες στις κληρώσεις

Νέα φορολοταρία από το Φεβρουάριο ως 50.000 ευρώ! – Πώς αυξάνονται οι πιθανότητες στις κληρώσεις

Ελάχιστοι ασχολούνται σήμερα με τη φορολοταρία. Είναι ενδεικτικό ότι μένουν στα αζήτητα πολλά 1.000άρικα από προηγούμενες κληρώσεις, αφού οι νικητές δεν παίρνουν χαμπάρι.

Πλέον όλα αλλάζουν, καθώς το κίνητρο για τους φορολογούμενους γίνεται σαφώς πιο ελκυστικό, αφού αν και λιγοστεύουν οι τυχεροί του μήνα, τα χρηματικά έπαθλα αυξάνονται ως και 4.900%!!!

Ακόμη και 50.000 ευρώ το χρηματικό έπαθλο

Από τον Φεβρουάριο, με… πρεμιέρα τις ηλεκτρονικές πληρωμές του Ιανουαρίου, η φορολοταρία αποκτά νέο ενδιαφέρον. Σε κάθε μηνιαία κλήρωση αναδεικνύονται 556 τυχεροί λαχνοί ως εξής:

  • 1 που κερδίζει χρηματικό έπαθλο 50.000 ευρώ,
  • 5 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 20.000 ευρώ,
  • 50 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 5.000 ευρώ,
  • 500 που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 1.000 ευρώ.

Μειώνονται στο μισό οι τυχεροί

Οι τυχεροί ως σήμερα ήταν 1.000, ενώ το συνολικό ποσό προς κλήρωση μηνιαίως ήταν 1 εκατ. Ευρώ. Πλέον, οι τυχεροί μειώνονται σχεδόν κατά το ήμισυ, ενώ και τα ποσά προς διανομή συνολικά φτάνουν στις 900 χιλιάδες ευρώ, δηλαδή 100 χιλιάδες ευρώ λιγότερα. Πού πάει άραγε αυτή η διαφορά; Στη mega Χριστουγεννιάτικη κλήρωση.

Στη συγκεκριμένη κλήρωση αναδεικνύονται:

  • Δώδεκα τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλο 100.000 ευρώ έκαστος, δηλαδή συνολικά 1.200.000 ευρώ
  • τυχεροί λαχνοί που κερδίζουν χρηματικό έπαθλα των 1.000 ευρώ, που το πλήθος τους προσδιορίζεται από το συνολικό χρηματικό ποσό που τυχόν παρέμεινε
  • αδιάθετο κατά τις προηγηθείσες μηνιαίες κληρώσεις, οι οποίες διενεργήθηκαν από τον Σεπτέμβριο του προηγούμενου έως τον Αύγουστο του εκάστοτε τρέχοντος έτους.

Πολύ μεγαλύτερο το κίνητρο -Η πληρωμές με «πλαστικό» χρήμα αυξάνουν τις πιθανότητες

Από τα παραπάνω γίνεται σαφές ότι αν και τελικά δεν θα κληρώνονται αυτοκίνητα ή ακίνητα -όπως προέβλεπε σχετικό σενάριο που επεξεργάστηκαν στο υπουργείο Οικονομικών- το κίνητρο συμμετοχής στις μηνιαίες κληρώσεις είναι πολύ μεγαλύτερο. Και πώς μπορείς να αυξήσεις τις πιθανότητες σου; Αυξάνοντας τις πληρωμές με «πλαστικό» χρήμα, άρα και τους λαχνούς σου.

Κατ’ αρχάς, το ανώτατο όριο συναλλαγών που λαμβάνονται υπόψη, ορίζεται στο ποσό των 10.000 ευρώ ανά μήνα και ανά συμμετέχοντα. Με δεδομένο ότι για κάθε 1 ευρώ που καταναλώνεται με τη χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής, υπολογίζεται 1 λαχνός, αυτό σημαίνει ότι το μηνιαίο «ταβάνι» συμμετοχής είναι οι 10.000 λαχνοί ανά άτομο. Από εκεί και πέρα υπάρχουν ειδικά bonus συμμετοχών:

Σε περίπτωση που το ποσό που καταναλώνεται με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής μέσα στο μήνα υπερβαίνει το 30%, 50% ή 70% του μηνιαίου εισοδήματος, οι λαχνοί διπλασιάζονται, τριπλασιάζονται ή τετραπλασιάζονται αντίστοιχα.

Πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, μικρότερο των 1.000 ευρώ καθώς και μη υπόχρεοι σε υποβολή δήλωσης φορολογίας εισοδήματος, απολαμβάνουν διπλάσιους λαχνούς για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, αλλά χωρίς την περαιτέρω προσαύξηση αναλόγως του ποσοστού επί του μηνιαίου εισοδήματος που καταναλώνεται με ηλεκτρονικά μέσα πληρωμής.

Οι λαχνοί κάθε συμμετέχοντα, προσαυξάνονται κατά 50% για κάθε προστατευόμενο τέκνο, όπως προκύπτει κατά περίπτωση από την κοινή ή χωριστή δήλωση εισοδήματος των γονέων.

Αντιθέτως, πολίτες με ετήσιο, ατομικό, πραγματικό καθαρό εισόδημα, ίσο ή μεγαλύτερο των 60.000 ευρώ, λαμβάνουν 1 λαχνό για κάθε ευρώ που καταναλώνουν, χωρίς τις προηγούμενες προσαυξήσεις.

Οι… κόφτες της φορολοταρίας

Κι αν κάποιοι αναρωτιούνται τι γίνεται με τους… Γκαστόνε, δηλαδή τους υπερτυχερούς, η νέα φορολοταρία έχει «κόφτες». Έτσι, όσοι κερδίζουν έπαθλο/α αξίας τουλάχιστον 5.000 ευρώ σε μηνιαία/-ες κλήρωση/ κληρώσεις εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους, εξαιρούνται της καταβολής επάθλου στις υπολειπόμενες, για το ίδιο ημερολογιακό έτος, μηνιαίες κληρώσεις. Επιπλέον, όσοι κερδίζουν έπαθλο 50.000 ευρώ σε μηνιαία κλήρωση, εξαιρούνται της συμμετοχής στην ετήσια κλήρωση εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους.

Πηγή: iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Να “τρέξει” το ’13’ της ανάπτυξης, που φέρνει ο νέος επενδυτικός νόμος

Πέθανε ο πρώην πρόεδρος του ΕΦΕΤ, Νίκος Κατσαρός

Θεσσαλονίκη: Βαλτωμένος ο συνεδριακός τουρισμός – Μείωση τζίρου στο 90%

ΕΟΔΥ: Πού θα γίνουν σήμερα rapid test

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top