Ο πρόεδρος της ΠΕΦΕ, Κ. Αναστόπουλος ρίχνει «φως» στο νέο εργασιακό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο πρόεδρος της ΠΕΦΕ, Κ. Αναστόπουλος ρίχνει «φως» στο νέο εργασιακό (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Τις βασικές αλλαγές που φέρνει ο νέος νόμος για την Προστασία της Εργασίας εξήγησε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φοροτεχνών Επιστημόνων (ΠΕΦΕ), αντιπρόεδρος της Ένωσης Δημάρχων Αττικής και πρώην δήμαρχος Ύδρας, Κώστας Αναστόπουλος μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

«Η μεγάλη αλλαγή είναι η ψηφιακή κάρτα εργασίας. Δημιουργεί νέα δεδομένα στην αγορά», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας πως το νέο μέτρο θα συμβάλλει στην καταπολέμηση της μαύρης εργασίας, ενώ έδωσε διευκρινίσεις για τον τρόπο με τον οποίο θα λειτουργεί.

Επίσης, αναφέρθηκε στη διευθέτηση του χρόνου εργασίας και στις υπερωρίες, τονίζοντας πως ήδη και σήμερα στην πράξη πολλοί εργαζόμενοι ζητούν από τους εργοδότες ρεπό αντί χρημάτων για την υπερωριακή απασχόληση.

Ακόμη ο πρόεδρος της ΠΕΦΕ αναφέρθηκε στις σημαντικές αλλαγές που φέρνει ο νόμος για τις απεργίες, τις απολύσεις, τις αποζημιώσεις, την τηλεργασία, την προστασία της πατρότητας, τις άδειες  των εργαζομένων, αλλά και για τη λειτουργία τις Κυριακές. Και χαρακτήρισε σημαντικά τα μέτρα κατά της βίας και παρενόχλησης στην εργασία.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Κώστας Αναστόπουλος στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ