Παγώνη: Τα σωματίδια είναι ό,τι χειρότερο για το αναπνευστικό – Απαραίτητη διπλή μάσκα

Παγώνη: Τα σωματίδια είναι ό,τι χειρότερο για το αναπνευστικό – Απαραίτητη διπλή μάσκα

Τον κώδωνα του κινδύνου έκρουσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη αναφορικά με τα σωματίδια που υπάρχουν στην ατμόσφαιρα λόγω των πυρκαγιών

«Τα σωματίδια είναι ό,τι χειρότερο για το αναπνευστικό μας σύστημα.  Εκείνη την στιγμή μπορεί κάποιος να μην το καταλαβαίνει αλλά στην πραγματικότητα δεν μπορεί να αναπνεύσει» , ανέφερε χαρακτηριστικά η Ματίνα Παγώνη μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Η πρόεδρος της ΕΥΝΑΠ ανέφερε ότι στην περίπτωση που κάποιος εκτίθεται στα μικροσωματίδια για συνεχόμενες ώρες, τότε αυτό μπορεί να βλάψει τον οργανισμό του. «Ειδικά όσοι ταλαιπωρούνται από χρόνια αναπνευστικά προβλήματα, διατρέχον μεγάλο κίνδυνο». Μάλιστα, η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι είχαμε περιστατικά ανθρώπων που πήγαν στα επείγοντα.

Παγώνη: Τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν

Όπως είπε η Ματίνα Παγώνη η χρήση μάσκας και μάλιστα διπλής (εφόσον αυτή είναι απλού τύπου) κρίνεται απαραίτητη. Οι πόρτες και τα παράθυρα συμβούλεψε να παραμείνουν κλειστά, ενώ για όσους διαθέτουν παλιά κλιματιστικά, είναι προτιμότερο να προμηθευτούν έναν ανεμιστήρα, παρά να τα ανοίξουν και να φορούν μάσκα μέσα στο σπίτι. Τέλος, δήλωσε ότι η  ατμόσφαιρα εξακολουθεί να είναι αποπνικτική ενώ υπήρξαν αναφορές ότι το καπνικό νέφος έφτασε μέχρι και την Κρήτη.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ