Παραδοσιακή γαλοπούλα δια χειρός… “Χαμόδρακα”

Παραδοσιακή γαλοπούλα δια χειρός… “Χαμόδρακα”

Στον “Χαμόδρακα” μπορεί να καταπιάνονται καθημερινά με ψάρια και θαλασσινά, ωστόσο η προετοιμασία και το μαγείρεμα της γαλοπούλας αποτελεί παράδοση ετών. Φέτος, υπό τις παράξενες συνθήκες του εγκλεισμού και της πανδημίας, η κουζίνα του “Χαμόδρακα” πήρε φωτιά για να στολίσει το γιορτινό τραπέζι τις παραμονές Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς σε πακέτο.

Με την κλασική, νόστιμη, ντελικάτη γέμιση της, η γαλοπούλα παντρεύεται με το ρύζι, το κουκουνάρι, τα συκωτάκια, τις σταφίδες και τον κιμά και έπειτα καταφθάνει στα σπίτια μας για να μας θυμίσει μαμαδένια περιποίηση και γεύση, ενώ δεν λείπουν και μια σειρά από γιορτινά πιάτα, που όλοι έχουμε νοσταλγήσει! Παραδοσιακοί λαχανοντολμάδες, αγριογούρουνο bourguignon καλομαγειρεμένο, πουρές γλυκοπατάτες, σούπα κολοκύθας με τζίντζερ, σαλάτα λάχανο με ξινόμηλα και καρύδια και αγριόρυζο με βότανα θα μας καταπλήξουν, μιας και μας αξίζουν οι πιο γευστικές γιορτές.
Όσο για το επιδόρπιο; Η ομάδα του “Χαμόδρακα” προτείνει κυδώνι φούρνου με βερμούτ και μας εύχεται καλά Χριστούγεννα γεμάτα αγαπημένες μυρωδιές, μοσχοβολιστά συναισθήματα και υγεία!

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ