Πάτρα: Ντοκουμέντα για την τελευταία νύχτα της Ίριδας – Στο μικροσκόπιο οι ιατρικοί φάκελοι των παιδιών (VIDEO)

Πάτρα: Ντοκουμέντα για την τελευταία νύχτα της Ίριδας – Στο μικροσκόπιο οι ιατρικοί φάκελοι των παιδιών (VIDEO)

Την ώρα που γιατροί προσπαθούν να λύσουν το μυστήριο με τους θανάτους των τριών αδερφών στην Πάτρα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, στο φως έρχονται πληροφορίες για την τελευταία νύχτα της Ίριδας.

Ένα αγγελούδι μόλις 6 μηνών βρίσκεται νεκρό στην κούνια του, δίπλα σε ένα ματωμένο πανάκι. Η θεία του, είναι η πρώτη που μπαίνει στο δωμάτιο και αισθάνεται τη γη να χάνεται κάτω από τα πόδια της. Δεν είναι μπροστά ούτε η μητέρα αλλά ούτε και ο πατέρας της μικρής. Με τα λεπτά που ακολουθούν να είναι δραματικά και να μην θυμίζουν σε τίποτα τις ώρες που προηγήθηκαν. Όταν η αδικοχαμένη Ίριδα έδειχνε χαρούμενη και ξέγνοιαστη στην αγκαλιά τόσο της μητέρας όσο και της θείας της.

Το LIVE NEWS αποκαλύπτει όλα όσα έγιναν εκείνο το βράδυ του 2020. Τις τελευταίες ώρες στη σύντομη ζωή του βρέφους. Τη στιγμή που η μικρή ξύπνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας, τον τρόπο που λίγες ώρες αργότερα αποκαλύφθηκε ο θάνατος και τις πρώτες εκτιμήσεις που μετέτρεψαν την υπόθεση σε θρίλερ.

Μέσα στο σπίτι εκείνο το τελευταίο 24ωρο για το μωρό, ήταν η μητέρα του και η αδερφή της. Ο πατέρας δεν ήταν μαζί τους κατά τη διάρκεια της νύχτας. Οι δύο γυναίκες ήταν μαζί και φρόντιζαν τη μικρή Ίριδα που έδειχνε να το απολαμβάνει. Λίγες ώρες μετά όμως τα πάντα θα άλλαζαν. Με το αγγελούδι να εντοπίζεται νεκρό στη κούνια του, δίπλα από το πανάκι που κρατούσε για να κοιμηθεί. Ένα πανάκι που ήταν γεμάτο αίματα…

Τη μέρα που πέθανε το μωρό, η μητέρα των τριών παιδιών ήταν μόνη στο σπίτι, χωρίς τον σύζυγό της και είχε πάει για να την βοηθήσει η αδελφή της. Το μωρό ξύπνησε στις 17.30 το απόγευμα και αφού το τάισε η μαμά του βρεφική κρέμα, έκατσαν μαζί με τη θεία του, στον καναπέ. Το μωρό δεν γκρίνιαζε, δεν έδειχνε να το απασχολεί κάτι και ήταν ευδιάθετο.

Τίποτα δεν δείχνει τα όσα θα επακολουθήσουν. Μάνα και θεία φροντίζουν την Ίριδα και μαζί την ετοιμάζουν για το βραδινό ύπνο. Είναι η νύχτα που έμελλε να είναι η τελευταία της ζωής της…

Λίγο αργότερα, πριν νυχτώσει, η μητέρα και η θεία το έκαναν μπάνιο. Στη συνέχεια της έδωσαν γάλα και αμέσως μετά η μητέρα το έβαλε στην κούνια για να κοιμηθεί. Το μωρό κοιμόταν συνήθως με πιπίλα, ένα μικρό πανάκι πετσετέ στο χεράκι του και μια κουβερτούλα τύπου fleece.

Η μικρή Ίριδα πέφτει για ύπνο και οι δύο γυναίκες κάθονται και συζητούν. Όλα κυλούν ήρεμα μέχρι εκείνη την ώρα. To μωρό ξύπνησε κατά τη διάρκεια της νύχτας στις 02.30. Η μαμά του, πήγε από πάνω του, του έβαλε την πιπίλα, το σκέπασε και το μωρό ξανακοιμήθηκε.

Η μικρή Ίριδα νεκρή στην κούνια της

Η επόμενη μέρα είναι αυτή που αποκαλύπτεται η τραγωδία. Η ώρα έχει πάει 11.30 το πρωί κaι το νεογέννητο κοριτσάκι δεν έχει ξυπνήσει. Η μητέρα λέει στην αδερφή της να μπει στο δωμάτιο και να την σηκώσει για να ετοιμαστούν και όλοι μαζί να πάνε βόλτα. Είναι τα δευτερόλεπτα που οι δύο γυναίκες δεν πρόκειται να ξεχάσουν ποτέ.

Η θεία μπαίνει στο δωμάτιο και μόλις πλησιάζει την κούνια παγώνει. Το αγγελούδι είναι νεκρό. Ξεσκέπαστο με το σωματάκι του παγωμένο… Οι σκηνές που εκτυλίσσονται στο σπίτι παραπέμπουν σε ταινία θρίλερ.

Στις 11.30 το πρωί της επόμενης μέρας, η μητέρα ζήτησε από την αδελφή της να πάει να ξυπνήσει το μωρό, για να το ταϊσουν και να το πάνε βόλτα. Η θεία μπήκε στο δωμάτιο και πλησίασε την παιδική κούνια. Το παιδί ήταν ξεσκέπαστο, στην κορυφή της κούνιας, με το σωματάκι του, να είναι σχεδόν κάθετο στο στρώμα. Η θεία έπιασε το χέρι και διαπίστωσε πως ήταν παγωμένο. Ενστικτωδώς έπιασε το στήθος του και κατάλαβε ότι δεν ανασαίνει. Άμεσα το σήκωσε και είδε πως τα χειλάκια του μωρού ήταν μελανιασμένα. Τα ματάκια του ήταν μισάνοιχτα.

Η θεία σε κατάσταση σοκ φωνάζει την αδερφή της για βοήθεια. Τη μητέρα της μικρής Ίριδας που μέχρι εκείνη τη στιγμή βρισκόταν στην κουζίνα, ανυποψίαστη για την τραγωδία, καθώς πίστευε ότι το αγγελούδι της, με ένα μικρό διάλειμμα, κοιμόταν από το προηγούμενο βράδυ.

Τρέχοντας η θεία, πήγε στην κουζίνα και φώναξε τη μητέρα του μωρού για βοήθεια. Η θεία άρχισε ΚΑΡΠΑ και τεχνητή αναπνοή και ζήτησε από την μητέρα να πάει για να την βοηθήσει και να καλέσουν ασθενοφόρο.

Οι μαλάξεις συνεχίζονται αλλά η Ίριδα δεν επανέρχεται. Το ασθενοφόρο φτάνει στο σπίτι ταχύτατα αλλά η μάχη για το αγγελούδι έχει ήδη χαθεί…

Το ασθενοφόρο έφτασε σχεδόν αμέσως, σε περίπου 5 λεπτά. Στο μεταξύ η μητέρα και η θεία συνέχιζαν τις μαλάξεις στο νεογέννητο κοριτσάκι, χωρίς όμως αυτό να επανέρχεται. Στο Καραμανδάνειο που μεταφέρθηκε, οι γιατροί διαπίστωσαν τον θάνατό του.

Για το μεγάλο κακό ενημερώνεται γρήγορα και ο πατέρας. Μόλις ένα χρόνο μετά τον θάνατο του πρώτου του παιδιού, καλείται να διαχειριστεί ένα νέο τραγικό χτύπημα.

Χωρίς και πάλι να γνωρίζει την αιτία θανάτου. Όπως συνέβη και με τη Μαλένα το 2019 όταν σε συνέντευξή του, στο newsit.gr, εμφανιζόταν συντριμμένος.

Στην περίπτωση της Ίριδας όμως ο θάνατος διαπιστώνεται εντελώς αναπάντεχα μέσα στο σπίτι. Το αγγελούδι δεν έχει πεθάνει μέσα σε νοσοκομείο.

Τόσο η μητέρα, όσο και η θεία δεν καταλόγισαν κάπου την ευθύνη και δεν μπορούσαν να φανταστούν το λόγο που πέθανε το μωρό. Και οι δύο απέκλεισαν το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Στη χθεσινή κοινή ανακοίνωσή τους, οι γονείς τονίζουν πως η αιτία θανάτου της Ίριδας ήταν η αιφνίδια ανακοπή καρδιάς, χωρίς να προσδιορίζονται τα αίτια…

Η αιτία θανάτου της μικρής Ίριδας το έτος 2021 σε ηλικία 6 μηνών, σύμφωνα με τις αρχικές ιατρικές πιστοποιήσεις ήταν ομοίως η αιφνίδια ανακοπή απροσδιόριστων αιτιών, ακολούθως όμως και μετά από τις ιστοπαθολογικές εξετάσεις προέκυψε ότι ο θάνατος του βρέφους προήλθε από εκ γενετής -σπανιότατα- παθολογικά αίτια (αγενεσία φλεβόκομβου). Σύμφωνα, επίσης, με τα όσα τους ανέφεραν οι γιατροί που εξέτασαν το βρέφος, με το σπάνιο αυτό παθολογικό πρόβλημα που αντιμετώπιζε δεν θα μπορούσε να ζήσει περισσότερο από 15 έτη.

Είναι η περίοδος που η οικογένεια θρηνεί τα δύο από τα τρία της παιδιά. Με τους γονείς να ανεβαίνουν ένα Γολγοθά που φαντάζει ατελείωτος…

Μετά τον θάνατο της μικρής Ίριδας, άτομα από το στενό περιβάλλον της οικογένειας, ανέφεραν πως οι γονείς τη φρόντιζαν και ακολουθούσαν πιστά τις συμβουλές των γιατρών. Κανείς δεν άφησε έστω μια υπόνοια για κακομεταχείριση ή ακόμα και αδιαφορία.

Από την οικογένεια της μικρής ακολουθούνταν πιστά οι οδηγίες της παιδιάτρου. Είχε κάνει όλα τα εμβόλια, όπως επίσης και τις προβλεπόμενες εξετάσεις. Όλες ήταν φυσιολογικές.

Το αναπάντεχο τέλος του παιδιού συγκλονίζει την Πάτρα και ολόκληρη τη χώρα. Ένα χρόνο μετά τον θάνατο της Μαλένας και μόλις δύο πριν ολοκληρωθεί η οικογενειακή τραγωδία με τον θάνατο της Τζωρτζίνας…

Πηγή: MEGA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Πάτρα: Ζητήθηκε εκταφή της μικρής Τζωρτζίνας – Τί ψάχνει το ανθρωποκτονιών

Στο Ανθρωποκτονιών η υπόθεση με τρία νεκρά παιδιά στην Πάτρα

Πάτρα: Αλλάζει χέρια ο φάκελος για τα 3 αδέρφια που πέθαναν σε τρία χρόνια

Μυστήριο με τον θάνατο των 3 κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα – Εισαγγελική παρέμβαση

Πάτρα-Οικογενειακή τραγωδία: Προκαταρκτική έρευνα για τον θάνατο των τριών παιδιών

Οικογενειακή τραγωδία στην Πάτρα: Ψάχνουν απαντήσεις για την τριπλή απώλεια παιδιών (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top