Παυλάκης για μετάλλαξη Δέλτα: Τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα

Παυλάκης για μετάλλαξη Δέλτα: Τα παιδιά είναι πιο ευάλωτα

Για ραγδαία εξάπλωση της μετάλλαξης Δέλτα έκανε λόγο ο επικεφαλής του τμήματος εμβολίων του Εθνικού Ιδρύματος των ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, τονίζοντας πως τα παιδιά το επόμενο διάστημα θα γίνουν ο πιο ευάλωτος πληθυσμός και ότι ο μόνος τρόπος για να τη σταματήσουμε είναι το κλείσιμο.

«Μπορεί να γίνει πολύ τραγικό γιατί επεκτείνεται στις νεότερες ηλικίες, μολύνει παιδιά. Έχει τεράστιο ιικό φορτίο. Τις επόμενες μέρες και μήνες θα δείτε συνεχείς υπερμεταδόσεις. Αντί να βλέπετε ένα – δύο κρούσματα θα βλέπετε όλη την οικογένεια», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Παυλάκης, μιλώντας στην ΕΡΤ.

«Κανείς στην Ελλάδα δεν επικεντρώνεται στον εμβολιασμό των παιδιών», σημείωσε αναφέροντας πως τα παιδιά θα γίνουν ο πιο ευάλωτος πληθυσμός, ενώ ερωτηθείς σχετικά αν πρέπει να δρομολογηθεί κάτι τέτοιο, υπογράμμισε ότι μόνο έτσι θα φτάσει ο πληθυσμός των εμβολιασμένων στο 80%.

Ο ίδιος μίλησε για εντυπωσιακή επικράτηση παγκοσμίως του νέου μεταλλαγμένου στελέχους του ιού, ενώ επισήμανε ότι είναι πολύ επικίνδυνο. «Δεν υπάρχει τρόπος να το σταματήσουμε, εκτός από κλείσιμο», είπε.

«Απόλυτη ανάγκη να εμβολιαστούμε»

«Η μετάλλαξη είναι τριπλάσια μεταδοτική από πέρσι το καλοκαίρι» είπε ο ίδιος κάνοντας λόγο για ραγδαία εξάπλωσή της.

Ο κ. Παυλάκης πρόσθεσε: «Είναι απόλυτη ανάγκη να εμβολιαστούμε. Ο εμβολιασμός όμως δεν είναι “άδεια για ξεσάλωμα”, για να κάνουμε ότι θέλουμε αυτό το καλοκαίρι. Κακώς βγάλαμε τις μάσκες και κυρίως γιατί αυτό δίνει το σήμα ότι “τελειώσαμε”. Αυτό είναι το τελείως λάθος μήνυμα. Θέλουμε πάνω από 80% εμβολιασμένους και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα δούμε μεγάλη διαφορά. Αυτός ο ιός μεταδίδεται πολύ εύκολα και δεν είναι εύκολο να ελεγχθεί με αυτά που ξέραμε το περασμένο καλοκαίρι. Έχουμε μια καινούρια κατάσταση. Κανείς δεν θέλει να το ακούσει γιατί όλοι θέλουμε να πάμε διακοπές…».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ