Πελώνη: Ζήτημα οι ειδικοί να μιλούν με μια ενιαία φωνή

Πελώνη: Ζήτημα οι ειδικοί να μιλούν με μια ενιαία φωνή

«Ο πρωθυπουργός έχει λάβει εδώ και καιρό την απόφαση να επισκέπτεται την ελληνική περιφέρεια για να εκπέμψει το μήνυμα ότι βρίσκεται κοντά στους πολίτες σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες και οι πολίτες δεν είναι ξεχασμένοι και μόνοι. Ο πρωθυπουργός θα συνεχίσει αυτές τις περιοδείες, είναι συνειδητή του απόφαση να επισκέπτεται ελληνικά χωριά και νησιά. Εικόνες σαν αυτές που είδαμε στην Ικαρία ακυρώνουν την ουσία της επίσκεψης και στην ουσία θα ήθελα να μείνουμε» τόνισε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου.

Για το ενδεχόμενο να υπάρξει κόφτης στα sms είπε ότι η κατάσταση και τα μέτρα αξιολογούνται ανά πάσα στιγμή σημειώνοντας ότι τα μέτρα που λαμβάνει η κυβέρνηση θα πρέπει να είναι και εφαρμόσιμα.

Επίσης σε ερώτηση για το ενδεχόμενο απαγόρευσης μετακίνησης από δήμο σε δήμο είπε ότι τα δεδομένα αξιολογούνται καθημερινά, τα αξιολογεί η κυβέρνηση και οι ειδικοί κάθε εβδομάδα. «Πηγαίνουμε βήμα -βήμα και με βάση τις εισηγήσεις των ειδικών η κυβέρνηση κινείται να λαμβάνει τις αποφάσεις. Θα επαναλάβω ότι τα μέτρα εκτός από την σκοπιμότητα που πρέπει να εξυπηρετούν για την προστασία της δημόσιας υγείας και τη μείωση της κινητικότητας, θα πρέπει να είναι και πρακτικά εφαρμόσιμα» πρόσθεσε.

Σε ερώτηση για την πρόταση του κ. Μόσιαλου που υποστηρίζει ότι η επιτροπή πρέπει να ενισχυθεί και με άλλες ειδικότητες και για την ανακοίνωση του κ. Λαζανά, η κ. Πελώνη είπε: «’Ακουσα και τις δύο προτάσεις, νομίζω ότι το ζήτημα αυτή τη στιγμή δεν είναι να προστεθούν περισσότεροι ειδικοί ή περισσότερες ειδικότητες στην επιτροπή των ειδικών λοιμωξιολόγων, το ζήτημα είναι οι ειδικοί να μιλούν με μια ενιαία φωνή. Βρισκόμαστε σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι που βλέπουμε φως στο τούνελ αλλά έχουμε ακόμη δύο δύσκολους μήνες μπροστά μας όποτε χρειάζεται περισσότερος υπεύθυνος λόγος, περισσότερη αυτοσυγκράτηση και λιγότερη έκθεση υποκειμενικών απόψεων που δεν εξυπηρετούν την συλλογική ανάγκη».

Αναφερόμενη στην επίσκεψη του πρωθυπουργού στο Ισραήλ η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος τόνισε: «μας ενδιαφέρει πολύ η συζήτηση για το πιστοποιητικό εμβολιασμού η οποία ήδη προχωρά σε τεχνικό επίπεδο και μας ενδιαφέρουν και οι γέφυρες με χώρες που θα έχουν προχωρήσει με το πιστοποιητικό εμβολιασμού και το οποίο θα διευκολύνει τις μετακινήσεις και θα μειώσει και τη σχετική γραφειοκρατία στα σύνορα», προσθέτοντας ότι σήμερα θα υπάρξει μια συμφωνία συνεργασίας στον τομέα του τουρισμού Ελλάδας -Ισραήλ.

Σε ερώτηση για την πορεία των εμβολιασμών είπε ότι οι εμβολιασμοί με το εμβόλιο της Astra Zeneca υπολογίζεται να αρχίσουν περί τα μέσα Φεβρουαρίου και πρόσθεσε ότι σύντομα θα ανοίξει και η επόμενη ηλικιακή ομάδα των 75-79 ετών που τρέχει στο κύριο πρόγραμμα της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμού.

«Ευελπιστούμε ότι θα έχουμε ένα ικανό τείχος ανοσίας μέχρι το καλοκαίρι. Προτεραιότητα προφανώς έχουν οι μεγαλύτερες ηλικίες και οι άνθρωποι με νοσήματα υψηλού κινδύνου. Όταν ανοίξει η ομάδα 70 άνω ταυτόχρονα θα εμβολιαστούν και οι συμπολίτες μας που έχουν νοσήματα πολύ υψηλού κινδύνου. Πιστεύω ότι ο εμβολιασμός όλων αυτών των ομάδων θα έχει ολοκληρωθεί στις αρχές της άνοιξης ώστε να προχωρήσουμε και στις νεότερες ηλικίες» είπε η κ. Πελώνη

Σε ερώτηση για τις δηλώσεις Ερντογάν και το εάν υπάρχει αισιοδοξία για την πορεία των διερευνητικών επαφών η κ. Πελώνη σημείωσε ότι όπως έχει πει ο πρωθυπουργός έχουμε την ειλικρινή διάθεση ως προς τις διερευνητικές. «Προσβλέπουμε ότι η Τουρκία προσέρχεται και θα προσέλθει και στον επόμενο γύρο καλή τη πίστη και βέβαια μένει να φανεί και να αξιολογηθεί η συμπεριφορά της σε βάθος χρόνου καθώς θα πρέπει να δείξει συνέπεια στη θετική της διάθεση, όπως προκύπτει από δηλώσεις Τούρκων αξιωματούχων» είπε. Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση εάν υπήρξε φθορά εμβολίων από το χθεσινό blackout είπε «γνωρίζω ότι χάθηκαν κάποιες λίγες δόσεις».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ