Με την συγκινητική στήριξη του κόσμου η ΠΦΠΟ μπόρεσε να διαθέσει για τα πυρόπληκτα ζώα το ποσό των 8.000 ευρώ σε συλλόγους, ομάδες, μεμονωμένους πολίτες.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλαδικής Φιλοζωικής Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας και οι Σύλλογοι μέλη της, αισθάνονται την ανάγκη να ευχαριστήσουν θερμά  τις πολλές  εκατοντάδες πολίτες, Έλληνες και αλλοδαπούς, που κατέθεσαν ό,τι μπορούσε ο καθένας  στο λογαριασμό της Ομοσπονδίας για να βοηθήσουν τα ανήμπορα, πληγωμένα και ταλαιπωρημένα ζώα κάθε είδους, που δοκιμάστηκαν με τραγικό τρόπο στις τελευταίες εφιαλτικές πυρκαγιές.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλαδικής Φιλοζωικής και Περιβαλλοντικής Ομοσπονδίας:

Σε εξαιρετικά δύσκολες στιγμές, όπου ζώα της ήμερης και άγριας ζωής αγνώστου αριθμού έχασαν τη ζωή τους, όπου εκατομμύρια στρέμματα κάηκαν αφήνοντας πίσω μια τεράστια οικολογική καταστροφή στη χώρα μας (μόνο στην Εύβοια κάηκαν 460.000 στρέμματα), σ’ αυτές λοιπόν τις κρίσιμες στιγμές χωρίς όλους εσάς δεν θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε τόσα ζώα και σ’ αυτό το βαθμό καθώς η Ομοσπονδία δεν διαθέτει πόρους.

Έτσι λοιπόν με τη δική σας δύναμη, δόθηκαν για τα πυρόπληκτα εναπομείναντα  στη ζωή ζώα των περιοχών Εύβοιας, Βαρυμπόμπης, Μεγάρων, Κερατέας, Λακωνίας, Ηλείας και Αρκαδίας το ποσό των 8.000,00 ευρώ για τροφές, κτηνιατρικές υπηρεσίες, φάρμακα ιατρικά αναλώσιμα.

Οι εθελοντές – ακτιβιστές της Ομοσπονδίας μας, έτρεχαν αδιαλείπτως από τι πρώτες μέρες της καταστροφής αφενός για να βοηθήσουν επιτόπια, αφετέρου να φροντίσουν ώστε η βοήθειά σας να μοιραστεί με μεγάλη σχολαστικότητα.

Παράλληλα πολλοί σύλλογοι μέλη της Ομοσπονδίας μας, έστειλαν ξεχωριστές αποστολές με τροφές, φάρμακα, ιατρικά αναλώσιμα, η άλλο χρειαζούμενο υλικό.

Αισθανόμαστε ευγνώμονες προς όλους εσάς, που μας δώσατε την ευκαιρία  να προσφέρουμε, ανακουφίζοντας τα κορμιά και τις ψυχές τόσων ταλαιπωρημένων ζώων.

Η Αλληλεγγύη, η Ενσυναίσθηση, η Συμπόνοια για τα ζώα, αρετές  που αναπτύχθηκαν σε μέγιστο βαθμό αυτές τις μέρες μας γέμισαν ελπίδες για ένα καλύτερο αύριο και την πίστη, ότι δεν θα ξεχάσουμε ποτέ αυτές τις τραγικές στιγμές, ώστε να μην επαναληφθούν στο μέλλον.

Γιατί η ιστορική λήθη είναι εχθρός της αλήθειας και της προόδου.

Βεβαίως περιμένουμε από τη Πολιτεία να διαβάσει σωστά  τα αίτια και τις συνέπειες του εφιάλτη που βιώσαμε και να πάρει μέτρα αποφυγής άλλης τέτοιας τραγωδίας για τη χώρα.

Και κατ’ ελάχιστον, το δυνατόν συντομότερο, και πριν απ’ όλα, θα πρέπει:

Να απαγορεύσει καθολικά το δέσιμο των ζώων, παντού, πάντα, με κάθε τρόπο

Να προχωρήσει άμεσα στη δημιουργία συντονιστικού οργάνου διάσωσης των ζώων σε τέτοιες καταστροφές

Κλείνουμε αυτές τις  λίγες γραμμές παραθέτοντας στιγμιότυπα και ευχαριστείς προς

το φορέα μας για την προσφορά του στα ζώα που έγινε δυνατή χάρη στη δική σας αλληλεγγύη .

Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία

https://www.facebook.com/rancherosfarm/posts/

https://www.facebook.com/artemis.dimitropoulou.3/posts/

https://www.facebook.com/alexandra.dimopoulou.10/posts/

https://www.facebook.com/permalink.php?story

https://www.facebook.com/permalink.php?story

https://www.facebook.com/groups/filozoikos.spartis/permalink/

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ