Πιερρακάκης-Τζιτζικώστας: Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για υποψήφιους οδηγούς στην ΠΚΜ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Πιερρακάκης-Τζιτζικώστας: Νέες ηλεκτρονικές υπηρεσίες για υποψήφιους οδηγούς στην ΠΚΜ (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Μία νέα ψηφιακή υπηρεσία που θα δίνει την ευκαιρία σε υποψήφιους οδηγούς να κλείνουν ραντεβού για τις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις με ένα κλικ, παρουσίασε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία του υπουργού Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκου Πιερρακάκη, που βρίσκεται σήμερα στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Ο κ. Τζιτζικώστας, ενέταξε τη νέα αυτή υπηρεσία, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών και των δράσεων που αναπτύσσει η Περιφέρεια, για την απλούστευση και επιτάχυνση της εξυπηρέτησης των πολιτών και τη διευκόλυνση τους, με στόχο όπως ο ίδιος είπε, την «e-Περιφέρεια», τα αμέσως επόμενα χρόνια και μέχρι το 2030.

Ευχαρίστησε δε τον υπουργό ψηφιακής διακυβέρνησης για την εξαιρετική, όπως είπε συνεργασία που έχουν, αλλά και τους αντιπεριφερειάρχες Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Άγγελο Χαριστέα και Μεταφορών, Σωκράτη Δωρή, για την εξαιρετική δουλειά που έκαναν.

Αναφορικά με τη νέα υπηρεσία που ανακοινώθηκε, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας ανακοίνωσε ότι θα εξυπηρετεί κάθε μήνα 440 σχολές οδηγών, 4.500 υποψήφιους οδηγούς θεωρητικών και πρακτικών εξετάσεων και δυόμιση χιλιάδες υποψήφιους οδηγούς πρακτικών εξετάσεων. Την ίδια στιγμή σε ολόκληρη την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και στις επτά ενότητες να εξυπηρετούνται κάθε μήνα περισσότεροι από 15.000 υποψήφιοι οδηγοί, στις θεωρητικές και πρακτικές εξετάσεις.

Δείτε τι είπε ο κ. Τζιτζικώστας τόσο για τη νέα υπηρεσία εφαρμόζεται από Περιφέρεια για πρώτη φορά στην Ελλάδα, όσο και για το γενικότερο έργο που επιτελείται προς την αύξηση των παρεχόμενων ψηφιακών υπηρεσιών.

Η νέα υπηρεσία που παρουσιάστηκε σήμερα, ξεκίνα από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και θα επεκταθεί σε όλη τη χώρα, επισήμανε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, προσθέτοντας ότι η προσπάθεια αυτή αντανακλά μία ευρύτερη προσπάθεια αλλαγής που το κράτος εξυπηρετεί τους πολίτες.

Ο υπουργός ανέφερε ότι ήδη από τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της πλατφόρμας για τα εμβόλια, τόσο ο πρωθυπουργός όσο και η κυβέρνηση γενικότερα ήθελαν να στείλουν ένα μήνυμα, του πως μπορεί να αλλάξει η εξυπηρέτηση των πολιτών από το κράτος, “ένα μήνυμα του πώς μπορεί να έχουμε ένα κράτος φιλικό, αρωγό και όχι εμπόδιο”.

Δείτε τη δήλωση του αναλυτικά:

Ο υφυπουργός Εσωτερικών τομέα Μακεδονίας Θράκης, Σταύρος Καλαφάτης που ήταν παρών στη σημερινή παρουσίαση της νέας υπηρεσίας, επισήμανε ότι η δέσμευση του πρωθυπουργού ήταν να προχωρήσει ο ψηφιακός μετασχηματισμός του κράτους για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος και να βγει η χώρα μπροστά.

Όπως είπε, η δέσμευση αυτή γίνεται πράξη, “με υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης τον Κυριάκο Πιερρακάκη, σε στενή συνεργασία με όλα τα υπουργεία και την τοπική αυτοδιοίκηση”.

Αναφερόμενος στη συγκεκριμένη πρωτοβουλία που ξεκίνα από τη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία, είπε πως συμβάλλει ακόμη περισσότερο στην εδραίωση σχέσης εμπιστοσύνης μεταξύ του κράτους και του πολίτη, μεταξύ της τοπικής αυτοδιοίκησης και του πολίτη.

“Παρά τις αλλεπάλληλες σε εξωγενείς προκλήσεις, παρά τα μεγάλα προβλήματα που προκαλούν οι ενεργειακές ανατιμήσεις, παρά τις δυσκολίες που επιφέρει η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, ένα είναι το βέβαιο. Ότι μπαίνουμε σε μία νέα εποχή. Και εμείς ήδη κάνουμε αυτό που οφείλουμε. Αλλάζουμε ταχύτητα, αλλάζουμε ρυθμούς”, κατέληξε στη δήλωσή του.

Τζιτζικώστας: Τεράστια τα οφέλη από τις κινηματογραφικές παραγωγές – Έρχονται άλλες δύο

Κατά το καλωσόρισμα που απεύθυνε ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας στον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, τον ευχαρίστησε επίσης για την συμβολή του στην περαιτέρω αναμόρφωση του ραδιοτηλεοπτικού τοπίου και τα κίνητρα που δίνονται στις επιχειρήσεις, πλαίσιο που έδωσε την ευκαιρία στην περιφέρεια να υλοποιήσει τον στόχο που είχε θέσει, ώστε να καταστεί κόμβος τηλεοπτικών  κινηματογραφικών παραγωγών.

“Είμαστε ήδη στην τρίτη ταινία πού γυρίζεται στην περιοχή μας, έρχονται άλλες δύο το αμέσως επόμενο διάστημα, κάτι το οποίο, αν δεν είχε αλλάξει το νομικό πλαίσιο και από την προηγούμενη κυβέρνηση και βελτιωθεί από τη σημερινή και από εσένα, δεν θα μπορούσαμε να το είχαμε κάνει” είπε ο κ. Τζιτζικώστας, προς τον κ. Πιερρακάκη, αναφέροντας ότι τα οφέλη, άμεσα και έμμεσα, είναι τεράστια, σε εισόδημα για την περιοχή και θέσεις εργασίας, αλλά και για την τεράστια προβολή της Θεσσαλονίκης και της Κεντρικής Μακεδονίας.

Δείτε και την αναφορά που έκανε ο περιφερειάρχης υποδεχόμενος τον κύριο Πιερρακάκη:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Θεσσαλονίκη: Ποινή με αναστολή σε δάσκαλο Tae Kwon Do για ασέλγεια σε 9χρονη

Νατάσα Θεοδωρίδου: Ξεκίνησα από τον Εύοσμο (VIDEO)

Δείτε LIVE την ενημέρωση του Γ. Οικονόμου από τη Θεσσαλονίκη

Γ. Ασμάτογλου για βενζίνη: Αυξάνεται περισσότερο η τιμή από τα μέσα της εβδομάδας

Θεσσαλονίκη: Στο Αυτόφωρο ο 67χρονος καθηγητής για το «χέρι» σε μαθήτρια

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 67χρονος καθηγητής που κατηγορείται ότι θώπευσε μαθήτρια του

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top