ΠΟΕ – ΔΟΥ: Διαφάνεια και αξιοκρατία στη  επιλογή των προϊσταμένων 

ΠΟΕ – ΔΟΥ: Διαφάνεια και αξιοκρατία στη  επιλογή των προϊσταμένων 

Την πάγια θέση της για ένα αξιοκρατικό σύστημα επιλογής προϊσταμένων και την καθιέρωση νέου Μισθολογίου της ΑΑΔΕ, εκφράζει μέσω ανακοίνωσής της η Πανελληνία Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών.

Παρακάτω η ανακοίνωση της ΠΟΕ – ΔΟΥ: 

“Η ΠΟΕ-ΔΟΥ έχει εκφράσει διαχρονικά και προς όλες τις κατευθύνσεις την πάγια θέση της για την εφαρμογή ενός δίκαιου και αξιοκρατικού συστήματος επιλογής προϊσταμένων χωρίς αποκλεισμούς και φωτογραφικές προκηρύξεις.

Με την καθιέρωση του νέου Μισθολογίου της ΑΑΔΕ η ανάγκη για αξιοκρατία και διαφάνεια έγινε πιο επιτακτική και απαραίτητη προϋπόθεση για την εφαρμογή του.

Συχνά παρατηρείται το φαινόμενο να προκηρύσσονται θέσεις για τις οποίες αντί να προχωρήσει η διαδικασία επιλογής «παγώνει» και τοποθετούνται εκεί υπάλληλοι με απευθείας αναθέσεις ή με μεταθέσεις.

Υπηρεσίες με σημαντικό ελεγκτικό αντικείμενο παραμένουν ακέφαλες για μεγάλα χρονικά διαστήματα, ενώ οι θέσεις των Τμηματαρχών έχουν να προκηρυχθούν πάρα πολλά χρόνια.

Γίνονται προκηρύξεις θέσεων προϊσταμένων και αφού κοινοποιηθούν τα φύλλα αξιολόγησης (μόρια) στους ενδιαφερόμενους υποψηφίους επαναπροκηρύσσονται με διαφορετικά κριτήρια!!!!!

ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΥΠΗΡΕΣΙΑΚΩΝ ΜΕΤΑΒΟΛΩΝ ΚΑΙ ΣΤΕΛΕΧΩΣΗΣ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΕΤΡΗΣΙΜΩΝ, ΕΝΙΑΙΩΝ ΚΑΙ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΩΝ ΚΡΙΤΗΡΙΩΝ
ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΕΣ ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΜΑΣ”

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ