ΠΟΕΔΗΝ: Επί ποδός από Δευτέρα «και κάθε μέρα»!

ΠΟΕΔΗΝ: Επί ποδός από Δευτέρα «και κάθε μέρα»!

Δράσεις -όπως απεργίες, καταλήψεις και συγκεντρώσεις- από τη Δευτέρα «και κάθε μέρα» προανήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ υποστηρίζοντας ότι από την 1η Σεπτεμβρίου «το ΕΣΥ θα βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο».

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της Ομοσπονδίας, η Εκτελεστική Επιτροπή αποφάσισε «από Δευτέρα 30/8/2021 και κάθε ημέρα δράσεις στα Νοσοκομεία για μη εφαρμογή του νόμου της υποχρεωτικότητας (γενικές συνελεύσεις, συνέχιση Απεργίας – Αποχής, καταλήψεις στις Διοικήσεις, συγκεντρώσεις και όποια άλλη δράση αποφασίσουν οι Διοικήσεις των Σωματείων)».

Επίσης, για την Τετάρτη 1/9/2021 «ημέρα που άρχεται η εφαρμογή του νόμου», αποφασίστηκαν συγκεντρώσεις όλων των εργαζομένων 7πμ στις πύλες των νοσοκομείων.

Τέλος, όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση «με την πρώτη πράξη αναστολής καθηκόντων που θα εκδοθεί για συνάδελφο σε οποιαδήποτε μονάδα του ΕΣΥ την επόμενη ημέρα προκηρύσσουμε στάση Εργασίας 10.00 – 15.00 και συγκεντρώσεις 11.00 σε:

-ΑΤΤΙΚΗ : Στο Υπουργείο Υγείας
– ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ : Στο Υπουργείο Μακεδονίας- Θράκης
– ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ : Στις κατά τόπους ΥΠΕ και στις πύλες των Νοσοκομείων».

Άδικο μέτρο

Στην απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ γίνεται αναφορά στις χτεσινές κινητοποιήσεις αλλά και στα προβλήματα που θα δημιουργηθούν με την αναστολή εργασίας των ανεβολίαστων.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση στα συλλαλητήρια «συμμετείχαν όλοι μαζί ενωμένοι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι συνάδελφοι με αίτημα κανένας συνάδελφος να μη χάσει τη δουλειά του και την αγωνία για το μέλλον της Δημόσιας Υγείας μετά την 1 Σεπτεμβρίου 2021».

Όσον αφορά δε τα ζητήματα που ανακύπτουν επισημαίνει τα εξής: «Το πρώτο μέτρο της κυβέρνησης αναπλήρωσης όσων τεθούν σε αναστολή εργασίας ήταν η Τρίτη στη σειρά αναστολή των κανονικών αδειών από 1 Σεπτεμβρίου 2021. Πολλοί συνάδελφοι που προγραμμάτισαν λίγες ημέρες άδεια τον Σεπτέμβριο με βάση τις ανάγκες της υπηρεσίας, δεν μπορούν να κάνουν χρήση.

Είναι άδικο μετά από 19 μήνες συνάδελφοι της πρώτης γραμμής να οδηγούνται σε αναστολή καθηκόντων με ούτε ένα ευρώ μισθό.

Μέχρι 31 Αυγούστου είναι ασφαλείς για το σύστημα και συνεχίζουν να εργάζονται στην πρώτη γραμμή περιθάλποντας ασθενείς και την επόμενη ημέρα 1 Σεπτεμβρίου θα είναι επικίνδυνοι. Στα επιχειρησιακά σχέδια που καταρτίζουν τα Νοσοκομεία περιλαμβάνεται η συγχώνευση κλινικών, η νέα αναστολή χειρουργείων, οι μετακινήσεις προσωπικού από Νοσοκομείο σε Νοσοκομείο. Ετοιμάζεται η είσοδος ιδιωτών και εργολάβων!! Αυτό είναι το σχέδιο αναπλήρωσης των ανεμβολίαστων που θα τεθούν σε αναστολή καθηκόντων.

Ο εξαναγκασμός, η υποχρεωτικότητα εμβολιασμού στέλνει αρνητικά μηνύματα στην κοινωνία. Οι υγειονομικοί είναι παράδειγμα προς μίμηση.

Έχουν εμβολιαστεί σε υψηλότατα ποσοστά του 90% (συνυπολογίζοντας το ποσοστό των συναδέλφων που διαθέτουν φυσική ανοσία). Περισσότερο από κάθε επαγγελματική ομάδα που μας κουνάνε το δάκτυλο δημοσίως. Τηρούμε τα μέτρα προστασίας εμβολιασμένοι και μη και δεν υπάρχει καμία εστία διασποράς του ιού στα Νοσοκομεία που να ευθύνεται το υγειονομικό προσωπικό για το τελευταίο μεγάλο χρονικό διάστημα.

Η ομοσπονδία μας έδωσε και δίνει αγώνες υπέρ του εμβολιασμού. Καλούμε όλους τους συναδέλφους έστω και τις τελευταίες ημέρες να κλείσουν ραντεβού για εμβολιασμό. Δεν πρόκειται όμως να επιτρέψουμε συνάδελφοι να χάσουν τη δουλειά τους. Δεν πρόκειται να δεχθούμε τη πλήρη αποδιοργάνωση του Εθνικού Συστήματος Υγείας με το μέτρο της υποχρεωτικότητας που επιβλήθηκε χωρίς λόγο. Δεν πρόκειται να δεχθούμε συγχωνεύσεις, καταργήσεις, ιδιωτικοποιήσεις του ΕΣΥ. Από 1 Σεπτέμβρη το ΕΣΥ θα βρίσκεται σε τραγικό αδιέξοδο.

Η αίτηση ακύρωσης στο Συμβούλιο Επικρατείας προσδιορίστηκε για την Ολομέλεια 8 Οκτωβρίου 2021 και τις επόμενες ημέρες θα προσδιοριστεί και η εκδίκαση της αναστολής του μέτρου».

(Φωτογραφία αρχείου)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Διαμαρτυρία υγειονομικών – “Ναι στον εμβολιασμό, όχι στην υποχρεωτικότητα (VIDEO)

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top