Πράσινο φως από λοιμωξιολόγους για άνοιγμα πολιτισμού, ερασιτεχνικού αθλητισμού

Πράσινο φως από λοιμωξιολόγους για άνοιγμα πολιτισμού, ερασιτεχνικού αθλητισμού

Το «πράσινο φως» για άνοιγμα των μουσείων και του ερασιτεχνικού αθλητισμού, έδωσε σύμφωνα με πληροφορίες στην κυβέρνηση η επιτροπή των ειδικών, που συνεδριάζουν για τα επόμενα βήματα προς την άρση του lockdown.

Μουσεία ανοιχτά από 14 Μαΐου και θερινά σινεμά από 21 εισηγείται η επιτροπή σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες.

Η εισήγηση περιλαμβάνει επίσης την έναρξη των θεατρικών και μουσικών παραστάσεων σε ανοιχτά θέατρα από τις 28 του μηνός.

Από 17 Μαΐου ξεκινούν οι αθλητικές ακαδημίες σε ανοιχτούς χώρους, σε μικρά, σταθερά γκρουπ μέχρι δέκα άτομα και για τρεις εβδομάδες.

Οι τελευταίες δραστηριότητες που θα ανοίξουν θα είναι τα θέατρα και οι συναυλίες, είτε στις 28 Μαΐου είτε την 1η Ιουνίου. Όλες οι δραστηριότητες που πρόκειται να ανοίξουν το προσεχές διάστημα είναι μόνο σε εξωτερικούς χώρους.

Το δεύτερο ζήτημα που θα συζητηθεί, καθώς απασχολεί πολύ κόσμο, είναι η επανεκκίνηση δημόσιων και ιδιωτικών βρεφονηπιακών σταθμών, η οποία προσανατολίζεται για τις 24 Μαΐου. Η καθηγήτρια Παιδικής Λοιμωξιολογίας Βάνα Παπαευαγγέλου θα εξηγήσει το απόγευμα, στην ενημέρωση από την επιτροπή, γιατί αποφασίστηκε να μην γίνει αυτό το βήμα νωρίτερα.

Πηγή: skai.gr

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ