Πρόεδρος Εφετών: Θεσμική εκτροπή η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων υπέρ Κουφοντίνα

Πρόεδρος Εφετών: Θεσμική εκτροπή η ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων υπέρ Κουφοντίνα

Ανάρτηση με αφορμή την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων υπέρ των αιτημάτων του Δημήτρης Κουφοντίνα έκανε ο Παναγιώτης Λυμπερόπουλος, πρόεδρος Εφετών και τέως μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ο οποίος κάνει λόγο για «θεσμική εκτροπή» τόσο της Ένωσης, όσο και του κ. Σεβαστίδη.

Πιο συγκεκριμένα, να αναθεωρήσει τη στάση της ως προς το αίτημα του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος βρίσκεται σε πολυήμερη απεργία πείνας, κάλεσε την πολιτεία η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων με ανακοίνωσή της, η οποία έχει προκαλέσει αίσθηση.

Ο κ. Παναγιώτης Λυμπερόπουλος με τοποθέτησή του κάνει λόγο για «αντικαταστατική ενέργεια» και «θεσμική εκτροπή» της ΕΝΔΕ και του κ. Σεβαστίδη.

Η ανάρτηση-απάντηση του Παναγιώτη Λυμπεροπούλου, προέδρου Εφετών και τέως μέλους ΔΣ Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, στην ανακοίνωση της ΕΝΔΕ.

«Η δημόσια τοποθέτηση της ΕνΔΕ του κ. Σεβαστίδη υπέρ αιτημάτων συγκεκριμένου κατάδικου δεν είναι απλά μια αντικαταστατική ενέργεια. Συνιστά θεσμική εκτροπή. Παραβιάζει την αρχή της διάκρισης των Λειτουργιών του Κράτους και προσβάλλει την προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των Δικαστικών και Εισαγγελικών Λειτουργών, που ασχολούνται ή θα ασχοληθούν με τις σχετικές υποθέσεις. Η εξακολουθητική μη θεσμική συμπεριφορά, που επιδεικνύει η διοίκηση της ένωσης, δικαιώνει δυστυχώς πολύ σύντομα τους φόβους και την αγωνία που διατύπωσα για το μέλλον της, παραιτούμενος από το ΔΣ την 21.9.2020».

Η δημόσια τοποθέτηση της ΕνΔΕ του κ. Σεβαστίδη υπέρ αιτημάτων συγκεκριμένου κατάδικου δεν είναι απλά μια…

Δημοσιεύτηκε από Panagiotis Lymperopoulos στις Τετάρτη, 24 Φεβρουαρίου 2021

Φαρμακερά βέλη στα φόρουμ των δικαστών

Η συζήτηση και τα φαρμακερά βέλη πάντως είναι έντονη και στα ανοιχτά φόρουμ των δικαστών με χαρακτηριστικότερη την επισήμανση της Ειρήνης Κατινιώτη, προέδρου Πρωτοδικών και υποψήφιας στις προηγούμενες εκλογές για την Διοίκηση του Πρωτοδικείου, η οποία σύμφωνα με δικαστικές πηγές που το διάβασαν, φέρεται να γράφει απευθυνόμενη στον πρόεδρο της Ενωσης Δικαστών: «Σεβαστίδη δεν σεβάστηκες την ιστορία του Σώματος και τους συναδέλφους μας που δέχτηκαν σφαίρες αδίστακτων τρομοκρατών. Παραιτήσου.
Ειρήνη Κατινιώτη».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top