Προκαλεί ο ψευτογιατρός: «Δεν ευθύνομαι για τους θανάτους των ασθενών»

Προκαλεί ο ψευτογιατρός: «Δεν ευθύνομαι για τους θανάτους των ασθενών»

Στην φυλακή παραμένει ο 47χρονος ψευτογιατρός μετά τη συμπληρωματική απολογία που έδωσε στον ανακριτή. Ο ψευτογιατρός κατηγορείται για συνολικά 12 θανάτους καρκινοπαθών και 14 απόπειρες ανθρωποκτονίας.

Ο κατηγορούμενος παρέδωσε πολυσέλιδο απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή. Σύμφωνα με πληροφορίες παραδέχτηκε ότι παρίστανε τον διακεκριμένο επιστήμονα από την Ελβετία, όμως αρνήθηκε ότι ευθύνεται για τους θανάτους των ασθενών.

Τι υποστήριξε ο ψευτογιατρός στην απολογία του

«Παρίστανα το γιατρό, όμως δεν ευθύνομαι εγώ για το θάνατο των ασθενών. Ήταν καρκινοπαθείς στο τελικό στάδιο. Ήθελα να τους βοηθήσω για να μην υποφέρουν», υποστήριξε στην απολογία του.

Το κατηγορητήριο σε βάρος του ψευτογιατρού έχει διευρυνθεί. 12 ανθρωποκτονίες και 14 απόπειρες ανθρωποκτονιών του αποδίδονται συνολικά, ενώ φέρεται για τις ανορθόδοξες θεραπευτικές μεθόδους του να αποσπούσε μεγάλα χρηματικά ποσά από τα θύματά του.

Ως συνεργοί του ψευτογιατρού κατηγορούνται 15 άτομα, γιατροί, μέλη διοικητικού συμβουλίου ιδιωτικής κλινικής, μία μοναχή, ένας έμπορος βοτάνων και ένας πρώην υπουργός, γιατρός στο επάγγελμα. Ο 47χρονος υποστηρίζει ότι δεν είχαν ιδέα για την πραγματική του ταυτότητα καθώς τους είχε παραπλανήσει και αυτούς και είπε «δεν είχα συνεργούς. Οι συγκατηγορούμενοί μου πίστευαν ότι ήμουν γιατρός. Τους παραπλάνησα. Είναι αθώοι».

Ο 47χρονος μετά τη συμπληρωματική απολογία του επέστρεψε στη φυλακή, ενώ οι υπόλοιποι εμπλεκόμενοι έχουν αφεθεί ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ