“Πάνδημες ΣυνARTήσεις” στο νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου”

“Πάνδημες ΣυνARTήσεις” στο νοσοκομείο “Γ. Παπανικολάου”

Καλλιτεχνική εκδήλωση από τις «Πάνδημες ΣυνARTήσεις» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα στις 12:00 το μεσημέρι στο Γενικό Νοσοκομείου «Γεώργιος Παπανικολάου».

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας και σε ένδειξη υποστήριξης και αλληλεγγύης προς το υγειονομικό προσωπικό του Νοσοκομείου που στηρίζει παραδειγματικά το σύστημα υγείας κατά τη διάρκεια μιας χρονιάς με πολλές και απροσδόκητες δυσκολίες που επέφερε η πανδημία COVID 19, οι ομάδες καλλιτεχνών που συνδράμουν τις «Πάνδημες ΣυνARTήσεις» απευθύνονται άμεσα στο Νοσοκομείο και τους ανθρώπους του και θα μας παρουσιάσουν μέσα από τη δική τους – οικουμενική – γλώσσα: Την ομάδα χορού Β+6 και την καλλιτεχνική εικαστική ομάδα FireArt. Οι εικαστικές δημιουργίες της ομάδας FireArt θα φιλοξενούνται σε εσωτερικούς χώρους του Νοσοκομείου από τις 16 Μαρτίου.

Η εκδήλωση διοργανώνεται από το Σωματείο Εργαζομένων του Νοσοκομείου

Η ομάδα FireArt

H καλλιτεχνική ομάδα FireArt ιδρύθηκε τον Ιανουάριο του 2019 από καλλιτέχνες που ζουν στη Θεσσαλονίκη και τη Βόρεια Ελλάδα και έχουν παρουσία στην Ευρώπη και αλλού, και διευρύνεται διαρκώς με τη συμμετοχή εικαστικών, μουσικών, χορευτών, performers και θεωρητικών της τέχνης.

Η ομάδα σύγχρονου χορού Β+6

Η ομάδα σύγχρονου χορού Β+6, Αστική μη Κερδοσκοπική Εταιρεία δημιουργήθηκε το 2003. Στοχεύει στη διάδοση του σύγχρονου χορού και στη γνωριμία του με ένα ευρύτερο κοινό, καθώς και στην κοινωνική προσφορά του χορού. Για αυτό το λόγο συμμετέχει αφιλοκερδώς σε εκδηλώσεις ή φεστιβάλ που αφορούν στα ανθρώπινα δικαιώματα και το ρατσισμό ,όπου η τέχνη γίνεται αφορμή για την ευαισθητοποίηση του κόσμου σε κοινωνικά ζητήματα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ