Σκυλακάκης: Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ οι πυρόπληκτοι

Σκυλακάκης: Δεν θα πληρώσουν ΕΝΦΙΑ οι πυρόπληκτοι

Για ένα ολοκληρωμένο πακέτο μέτρων που προβλέπεται για τους πυρόπληκτους αλλά και για τις επιχειρήσεις, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική παρέμβαση και να μην ταλαιπωρηθούν οι πολίτες μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλοκαίρι Μαζί» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.

Αναφερόμενος στο Ταμείο Ανάκαμψης, υπογράμμισε χαρακτηριστικά: «Έχουμε βάλει ένα πολύ μεγάλο ποσό για την Πολιτική Προστασία. Συνολικά έχουμε ένα πρόγραμμα για την πολιτική προστασία πάνω από 1 δις. Ήδη δώσαμε φέτος σημαντικά ποσά για την προληπτική αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων. Μεγαλύτερη από οποιαδήποτε άλλη φορά». «Πρέπει να φτιάξουμε έναν κουμπαρά για τις φυσικές καταστροφές. Τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές από τις φωτιές τις σηκώνει ο κρατικός προϋπολογισμός, ο οποίος έχει σηκώσει τεράστια βάρη», σημείωσε μεταξύ άλλων ο κ. Σκυλακάκης.

Σχετικά με το ενδεχόμενο φοροελαφρύνσεων ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι «όλα θα εξαρτηθούν από την πορεία τη οικονομίας».

«Παρά τις δυσκολίες τα πράγματα πηγαίνουν καλύτερα στον τουρισμό από ότι είχαμε προγραμματίσει και αν καταφέρουμε να κρατηθούμε θα έχουμε έναν υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης και αυτό θα μας δώσει δημοσιονομικό χώρο, για τα επόμενα χρόνια και θα ξαναδούμε όλα τα νούμερα και από τέλη Αυγούστου, αρχές Σεπτέμβρη θα μπορούμε να σας πούμε τι μπορούμε να κάνουμε από το 2022 και μετά», σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης.

Για το θέμα του ΕΝΦΙΑ για τους πυρόπληκτους είπε ότι είναι ήδη θεσμοθετημένο και δεν θα πληρώσουν. «Τώρα είναι η κούρσα για να δούμε ποιοι ακριβώς είναι για να μην τους έρθει καν εκκαθαριστικό», κατέληξε ο υπουργός.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ