Σοκάρει ασθενής covid: Αισθάνθηκα ότι με πάνε στη Σπιναλόγκα!

Σοκάρει ασθενής covid: Αισθάνθηκα ότι με πάνε στη Σπιναλόγκα!

Νέος συναγερμός «ήχησε» και πάλι σε νοσοκομεία της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, καθώς εντοπίστηκαν νέα κρούσματα κορωνοϊού μεταξύ των εργαζομένων, ενώ σοκάρει η μαρτυρία εργαζόμενης η οποία έχει νοσήσει και αναγκάστηκε να νοσηλευτεί στο νοσοκομείο όπου εργάζεται.

Μέσα σε λίγες μέρες βρέθηκαν συνολικά 18 κρούσματα, στο Αττικόν και στο Ιπποκράτειο Θεσσαλονίκης, τα οποία είναι νοσοκομεία αναφοράς, καθώς και στο νοσοκομείο Καβάλας.

Τα νέα κρούσματα γνωστοποιήθηκαν από την ΠΟΕΔΗΝ που ζητά περισσότερα μέτρα ατομικής προστασίας, καθώς και τακτικά προληπτικά τεστ στους υγειονομικούς. Επίσης ζητά να ισχύει ξανά ο θεσμός της καραντίνας.

Στο Αττικόν, τα 14 κρούσματα εντοπίστηκαν τις τελευταίες μέρες. Έχουν νοσήσει, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, έξι τραυματιοφορείς, επτά εργαζόμενοι από το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό και ένας τεχνικός.

Στη… Σπιναλόγκα

Μια γυναίκα που έχει βρεθεί θετική στον κορωνοϊό και εργάζεται στο Αττικόν, νοσηλεύεται στο συγκεκριμένο νοσοκομείο. Μάλιστα, η ίδια περιέγραψε τις δραματικές στιγμές της εισαγωγής της στο Αττικόν. «Αισθάνθηκα κατά την εισαγωγή μου ότι με πάνε στο νησί, τη Σπιναλόγκα. Δεν πλησίαζε κανείς συνάδελφος, ούτε οι δικοί μου», είπε η νοσηλεύτρια, σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ.

Στο Ιπποκράτειο βρέθηκε θετική μια νοσηλεύτρια στο αναισθησιολογικό, ενώ από την ιχνηλάτηση βρέθηκαν άλλοι δυο γιατροί θετικοί.

Στο νοσοκομείο Καβάλας, θετική είναι μια νοσηλεύτρια η οποία εργάζεται στα Τμήμα Επειγόντων (ΤΕΠ) του νοσοκομείου.

Με ανάρτησή της στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook, στη νοσηλεύτρια που νοσεί αναφέρθηκε και η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο νοσοκομείο της Καβάλας, Κατερίνα Πετράκη. «Δυστυχώς ο ιός μπήκε στο σπίτι μας… Το πρώτο κρούσμα σε συνάδελφο στο ΤΕΠ είναι γεγονός! Αντιμετωπίζουμε την κατάσταση με ψυχραιμία και επαγγελματισμό. Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στη συνάδελφο!», έγραψε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ