Solidarity Now: Δεν φεύγουν οι πρόσφυγες από τις δομές φιλοξενίας

Solidarity Now: Δεν φεύγουν οι πρόσφυγες από τις δομές φιλοξενίας
Κοινωνία   | 03/06/2020 | 22:44

Την πεποίθησή τους ότι ο η προβλεπόμενη αποχώρηση 11.237 αναγνωρισμένων προσφύγων από τα διαμερίσματα του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, τις δομές φιλοξενίας και τα ξενοδοχεία (αρχής γενομένης από την 1η Ιουνίου, βάσει του νέου νόμου) δεν πρόκειται να επιτευχθεί, εξέφρασαν τα μέλη της οργάνωσης SolidarityNow, ενός εκ των φορέων που υλοποιούν το πρόγραμμα, σε ενημερωτική συνάντηση που είχαν με δημοσιογράφους.

Ενδεικτικό είναι, ότι από τους 411 ωφελούμενους που διέμεναν σε διαμερίσματα μισθωμένα από το SolidarityNow σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα, και ήταν προς αποχώρηση τη Δευτέρα, τελικά έφυγαν οι 10. Στην Τρίπολη, και τα 130 άτομα που φιλοξενούνται μέσω του προγράμματος ΕΣΤΙΑ, ανακοίνωσαν όλοι μαζί στο φορέα που υλοποιεί το πρόγραμμα στην πόλη, ότι «δεν φεύγουμε».

Ο λόγος της αποτυχίας, σύμφωνα με την οργάνωση, είναι η έλλειψη χρημάτων, διερμηνέων, νομιμοποιητικών εγγράφων από μεριάς προσφύγων, που θα τους βοηθούσε να βρουν εργασία και σπίτι ή να ενταχθούν στο πρόγραμμα HELIOS, το οποίο χρηματοδοτείται από το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης (ΔΟΜ), και λειτουργεί υποστηρικτικά μέχρι την ένταξή τους στην ελληνική κοινωνία.

Ο νέος νόμος ορίζει για τους πρόσφυγες, ότι ένα μήνα μετά την απόκτηση της προσφυγικής ιδιότητας, διακόπτεται η στέγαση και το χρηματικό βοήθημα που λαμβάνουν από το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, που χρηματοδοτείται από ευρωπαϊκά κονδύλια και υλοποιείται από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, τον ΔΟΜ, δήμους της χώρας και ΜΚΟ.

“Ζητείται από τους ανθρώπους αυτούς μέσα σε ένα μήνα, να βρουν σπίτι και δουλειά, χωρίς να μιλούν ελληνικά, χωρίς πόρους, και χωρίς πολλές φορές να έχουν στα χέρια τους τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα», εξηγούν ο Λευτέρης Παπαγιαννάκης, υπεύθυνος Συνηγορίας και η Εύα Κανάκη, υπεύθυνη Προγραμμάτων Στέγασης για την Αττική του SolidarityNow.

Μέσα από την εμπειρία τους στην στέγαση των προσφύγων, περιέγραψαν ότι η Πολιτεία «δεν προσφέρει αυτά που πρέπει και οδηγεί τον κόσμο στην ιδρυματοποίηση», ενώ το ζητούμενο είναι η σταδιακή χειραφέτηση και η αυτόνομη διαβίωση των προσφύγων.

«Δημιουργούνται τόσα εμπόδια, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μπορέσουν να ανοίξουν ένα τραπεζικό λογαριασμό, να παραλάβουν τα νομιμοποιητικά τους έγγραφα, να νοικιάσουν σπίτι κλπ, που ουσιαστικά καθίστανται αδύνατο να προχωρήσουν στο επόμενο βήμα», εξηγούν τα μέλη της οργάνωσης. Ως παράδειγμα, δίνουν το εξής: «Το επίδομα στο πρόγραμμα HELIOS, ξεκινάει αφότου κάποιος έχει νοικιάσει σπίτι και έχει τραπεζικό λογαριασμό. Για να ανοίξει κάποιος λογαριασμό, πρέπει να έχει άδεια διαμονής, η οποία κάνει πολλούς μήνες να βγει. Η Υπηρεσία Ασύλου παρέμενε κλειστή λόγω κορονοϊού, με αποτέλεσμα, όσοι έπρεπε να ανανεώσουν τα έγγραφά τους, να μην μπορούν».

Μέτρα που πρέπει να ληφθούν, πριν οι πρόσφυγες αποχωρήσουν από τις δομές

Οι άνθρωποι του SolidarityNow προτείνουν: Να επανέλθει το 6μηνο, αντί των 30 ημερών που ισχύει από το Μάρτιο, διάστημα που οι πρόσφυγες υποχρεούνται να φύγουν από τις κρατικές δομές, μόλις ολοκληρωθεί η αναγνώρισή τους. «Όταν ίσχυε το 6μηνο, οι άνθρωποι προετοιμάζονταν καλύτερα, οι αριθμοί μη συμμόρφωσης δεν ήταν τόσο μεγάλοι. Άλλο να βοηθάς 10.000 άτομα σε έξι μήνες, άλλο σε ένα μήνα» επισημαίνουν. Το βοήθημα από το Helios να μπορεί κανείς να το λάβει πριν βγει από το πρόγραμμα ΕΣΤΙΑ, ώστε να έχει ένα εισόδημα να διαπραγματευτεί το ενοίκιο σε ένα διαμέρισμα. Να θεσπιστεί και για τους πρόσφυγες το δικαίωμα στην κοινωνική κατοικία. Τα ελληνικά να διδάσκονται από την αρχή που κάποιος έρχεται στην Ελλάδα, όχι στο πρόγραμμα HELIOS. Να προχωρήσει η αναγνώριση σπουδών, πτυχίων, επαγγελμάτων των προσφύγων. Ο διαμοιρασμός των προσφύγων να γίνει υποχρεωτικά σε όλους τους δήμους, καθώς και να παρέχονται διερμηνείς, όπου χρειάζεται.

Αν οι πρόσφυγες μπουν στην αγορά εργασίας, όλη η ελληνική οικονομία θα ωφεληθεί.

Οι άνθρωποι του SolidarityNow υποστηρίζουν ότι η οικονομία έχει να κερδίσει, αν δώσει τη δυνατότητα στους πρόσφυγες να δουλέψουν. «Έρευνες στις ΗΠΑ έδειξαν, ότι όταν βάζεις ανθρώπους στην αγορά, δημιουργείς θέσεις στην οικονομία. Το ΑΕΠ της Γερμανίας αυξήθηκε, μόνο με τη φυσική παρουσία των προσφύγων, καθότι δημιουργήθηκαν αυτόματα δουλειές, αυξήθηκε η κατανάλωση κλπ.», περιέγραψε ο κ. Παπαγιαννάκης. Το θέμα όμως, εξηγεί, είναι «πραγματικά να θες την ένταξη των προσφύγων». Στη Γερμανία η αναγνώριση των πτυχίων των προσφύγων γίνεται άμεσα και γρήγορα από τους δήμους, όπως και η εκμάθηση της γερμανικής γλώσσας. Στις ΗΠΑ, οι αναγνωρισμένοι πρόσφυγες μέσα σε ενενήντα ημέρες μαθαίνουν τη γλώσσα, βρίσκουν δουλειά και σπίτι, προσθέτει.

Ενώ επισήμως υπάρχουν οι αποφάσεις για απόδοση ΑΦΜ, πρόσβαση στη δημόσια υγεία κλπ, η εκπλήρωσή τους είναι στη διακριτική ευχέρεια των εκάστοτε υπαλλήλων, αναφέρουν. Για παράδειγμα, πολλές ΔΟΥ αρνούνται να εκδώσουν ΑΦΜ, «για αυτό βλέπουμε πολλούς να έχουν ΑΦΜ από τη ΔΟΥ Κηφισιάς, όπου οι υπάλληλοι εκεί είναι πιο συνεργάσιμοι», περιγράφει ο κ. Παπαγιαννάκης. Ενώ το κράτος υποχρεούται να τοποθετήσει στα νοσοκομεία διερμηνείς, και ενώ για αυτό «τρέχουν» ήδη δυο χρηματοδοτούμενα προγράμματα, PHILOS I και ΙΙ, δεν έχει προχωρήσει καμία πρόσληψη.

Συχνά οι οργανώσεις πράττουν, αυτά που η Πολιτεία έπρεπε να κάνει

Όπως τόνισαν τα στελέχη της οργάνωσης, «η Πολιτεία επαφίεται στις πρωτοβουλίες των μελών των οργανώσεων, τα οποία συχνά συμπαραστέκονται στους πρόσφυγες σε ζωτικής σημασίας ανάγκες, όπως το να τους συνοδεύουν με διερμηνείς στα νοσοκομεία, χωρίς να είναι μέσα στις παρεχόμενες υπηρεσίες για τις οποίες πληρώνονται κυβέρνηση, ενώ η κυβέρνηση μιλάει «απαξιωτικά» για τις μη κυβερνητικές οργανώσεις, τη στιγμή που συνεργάζεται μαζί τους σε μια σειρά προγραμμάτων. «Είναι άδικο να λες στον εταίρο σου να κάνει ένα πρόγραμμα και μετά να αναφέρεσαι προσβλητικά για αυτόν», τονίζει η κ. Κανάκη. Σημειώνει δε, ότι μέσα σε ένα χρόνο, το SolidarityNow έχει δώσει σχεδόν 2 εκατομμύρια ευρώ σε ενοίκια για τη στέγαση των προσφύγων, ενώ λογοδοτεί για τα οικονομικά της οργάνωσης κάθε τρίμηνο.

Ακόμα και στην εύρεση σπιτιού, τα μέλη των οργανώσεων βοηθούν εθελοντικά: «Υπάρχει μια δεξαμενή με διαμερίσματα που διατίθενται για ωφελούμενους. Όμως κανείς δεν έχει επικοινωνήσει πρώτα με τους ιδιοκτήτες. Ανεβάζουν απλώς αγγελίες στο site, τις οποίες βρίσκουν στο διαδίκτυο, όπως είναι, στα ελληνικά. Εμείς τους βοηθούμε με τη μετάφραση και την επαφή με τους ιδιοκτήτες», αναφέρει η κ. Κανάκη.

«Όποιος ξέρει το σύστημα, γνωρίζει ότι αυτά που εξαγγέλλονται θα αποτύχουν. Ο υπουργός δεν ενδιαφέρεται να μάθει και φέρνει σε δύσκολη θέση τους υπηρεσιακούς υπαλλήλους», καταλήγουν τα μέλη του SolidarityNow. Άλλωστε, αν οι ωφελούμενοι δεν αποχωρήσουν από μόνοι τους, η διαδικασία είναι πολύμηνη, με εξώδικο, διορία, ασφαλιστικά μέτρα, μέχρι την απόφαση έξωσης.

(Φωτό αρχείου)

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19:5010/07

ΠΚΜ: Εκπαίδευση σε χιλιάδες τουριστικές επιχειρήσεις Περιφέρειες ,Τουρισμός

19:4010/07

Η αντιπολίτευση καταδικάζει τη μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε τζαμί Κοινωνία ,Πολιτική

19:3010/07

ΥΠτΠ: Η συγκέντρωση δεν διαλύθηκε, προστατεύθηκε Κοινωνία

19:2010/07

ΠΚΜ: Ο γύρος της Ελλάδας σε 80 συναντήσεις Θεσσαλονίκη ,Περιφέρειες

19:1010/07

Θεσ/νικη: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Αγιά Σοφιά Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

19:0010/07

Παπανδρέου σε Γεννηματά: «Έχω τις απόψεις μου» Ελλάδα ,Κόμματα ,Πολιτική

18:5010/07

Αγορά Ακινήτου: Δυο μήνες μετά το συμβόλαιο, ο καθορισμός του φόρου Ειδήσεις ,Οικονομία ,Φορολογία

18:4610/07

Αυξάνονται τα κρούσματα σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:4010/07

Κορωνοϊός: Δραματική η κατάσταση στη Σερβία Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:3010/07

CAS: Ανατροπή στην υπόθεση της Ξάνθης Αθλητισμός

18:1810/07

Κορωνοϊός: 60 νέα κρούσματα στη χώρα μας Κορωνοϊός

18:1510/07

Αυτός είναι ο δάσκαλος που αποπλάνησε 14χρονη μαθήτριας στην Ερέτρια Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

18:1010/07

Δένδιας για Αγία Σοφία: Πρόκληση για την παγκόσμια πολιτιστική κληρονομιά Ελλάδα ,Κοινωνία

18:0010/07

Μενδώνη για Αγιά Σοφιά: Ανοιχτή πρόκληση προς όλο τον πολιτισμένο κόσμο Ελλάδα ,Κοινωνία

17:5010/07

Δικογραφία για αξιωματικό ΕΛ.ΑΣ -Φέρεται ότι εμπόδισε σύλληψη διαδηλωτή Ελλάδα ,Κοινωνία

17:4010/07

Ινδία-κορωνοϊός: Ρεκόρ νέων κρουσμάτων Διεθνή ,Κορωνοϊός

17:3010/07

Συνεχίζεται η διαβούλευση για τον «Μεγάλο Περίπατο» Ελλάδα

17:2710/07

Υπέγραψε το διάταγμα ο Ερντογάν-Τζαμί η Αγιά Σοφιά Διεθνή ,Σημαντικά

17:2010/07

Κορωνοϊός: Οι Βρυξέλλες διευρύνουν την υποχρεωτική χρήση μάσκας Διεθνή ,Κορωνοϊός

17:2010/07

Στοίχημα: O Μεγάλος Τελικός Κυπέλλου και η μαχήτρια Βίμποργκ Αθλητισμός

17:1510/07

Ε. Σώκου: Προκλητική και απαράδεκτη η τοποθέτηση της Ρ. Χρηστίδου Πολιτική

17:1010/07

Αγιά Σοφιά: Αυτή είναι η απόφαση του ΣτΕ – Διάγγελμα Ερντογάν Διεθνή

17:0010/07

Καρανίκας για εξαίρεση λιανεμπορίου από την επέκταση της μείωσης ενοικίου Ελλάδα

16:5710/07

Λεωφορείο εγκλωβίστηκε από παράνομα σταθμευμένο ΙΧ (VIDEO) Θέματα GR Times ,Κοινωνία

16:5010/07

Συλλήψεις για ναρκωτικά & παράνομη κατασκήνωση Ελλάδα ,Κοινωνία

16:4110/07

Έρχεται το Φεστιβάλ Επταπυργίου Θεσσαλονίκη ,Πολιτισμός ,Σημαντικά

16:4010/07

ΥΠΠΟΑ: Απαλλαγή τελών για εκδηλώσεις σε αρχαιολογικούς χώρους Ελλάδα ,Πολιτισμός

16:3210/07

Επιμελητήριο Πιερίας: Μείωση ενοικίου 40% για τον Ιούλιο και Αύγουστο Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

16:3010/07

Συνάντηση Α. Τσίπρα με παραγωγικούς φορείς της Νάξου Ελλάδα ,Κόμματα ,Πολιτική

16:2410/07

Σε απολογία καθηγητές του ΑΠΘ για υπερτιμημένη αγορά κτιρίων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Σημαντικά

16:2010/07

Καλαφάτης: Ο ΣΥΡΙΖΑ ταυτίστηκε με το πεζοδρόμιο Ελλάδα ,Πολιτική

16:1110/07

Ο κύβος «ερρίφθη»: Μετατρέπεται σε τζαμί η Αγιά Σοφιά! Διεθνή

16:1010/07

Τηλεφωνική επικοινωνία Αναστασιάδη – Φον ντερ Λάιεν Διεθνή

16:0010/07

ΚΙΝΑΛ: Τελεσίγραφο Γεννηματά στους «αντάρτες» Ελλάδα ,Κόμματα ,Πολιτική

15:5010/07

e-ΕΦΚΑ: Πώς θα γίνεται η εξυπηρέτηση των πολιτών Ελλάδα ,Κοινωνία ,Φορολογία

15:5010/07

ΥΠΑ: Συνεχίζεται η πτώση στην επιβατική κίνηση στα αεροδρόμια Ελλάδα ,Κοινωνία ,Τουρισμός

15:4010/07

Δένδιας: Η Ελλάδα αντέδρασε γρήγορα στο ξέσπασμα της πανδημίας Διεθνή ,Ελλάδα ,Πολιτική

15:3710/07

Τσιόδρας: Ανησυχώ για τα Βαλκάνια – Τι συζητήθηκε στο Μαξίμου Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

15:3010/07

Νορβηγία: Για ποιες χώρες αίρει τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς Διεθνή ,Κορωνοϊός

15:2610/07

Φωτιά στον Ασπρόπυργο Ελλάδα ,Κοινωνία

15:2010/07

Μ. Σχοινάς για Αγία Σοφία Διεθνή

15:1010/07

Επιστρεπτέα Προκαταβολή ΙΙ: Πιστώνονται σήμερα 135,4 εκατ. ευρώ Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κορωνοϊός

15:0010/07

Ρόδος: Νέα υπόθεση αποπλάνησης μαθήτριας από καθηγητή Ελλάδα ,Κοινωνία

14:5910/07

Πέτσας: Μόνο με αρνητικό τεστ θα περνούν από τον Προμαχώνα Ελλάδα ,Σημαντικά ,Τουρισμός

14:5010/07

Πρώτο κρούσμα κορωνοϊού στη Συρία Διεθνή ,Κορωνοϊός

14:4010/07

Θεοχάρης: Τα κρούσματα στα σύνορα δείχνουν ότι οι προσπάθειές μας αποδίδουν Ελλάδα ,Πολιτική ,Τουρισμός

14:3010/07

ΠΟΕΔΗΝ: Πανελλαδική στάση εργασίας την Τετάρτη (15/7) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Υγεία

14:2610/07

Πυρκαγιά στο Λουτράκι Ελλάδα ,Κοινωνία

14:2010/07

Με passοtempo σήμερα Αθλητισμός

14:1510/07

Πανελλαδικές 2020: Οι βαθμολογικές επιδόσεις σε αριθμούς (ΠΙΝΑΚΕΣ) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Παιδεία

14:1010/07

Θεσ/νίκη: Συλλήψεις για διακίνηση ναρκωτικών Θεσσαλονίκη

14:0610/07

Πάιατ: Η Θεσσαλονίκη κέντρο τεχνολογίας (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

14:0510/07

Θεσ/νίκη: Μήνυση για τις φθορές στο ντεκ της Ν. Παραλίας Δήμοι ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

14:0010/07

Δώρο Πάσχα: Προθεσμία υποβολής του εντύπου από τους εργοδότες Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

13:5010/07

Ποιες χώρες φιγουράρουν στη λίστα της… απάτης και κατάχρησης ευρωπαϊκών κονδυλίων Διεθνή ,ΕΕ ,Οικονομία

13:4710/07

Θεοδωρικάκος: Κανένας δήμος εκτός του «Αντ. Τρίτσης» Θέματα GR Times ,Τοπική Αυτοδιοίκηση

13:4310/07

Συναγερμός στον Προμαχώνα – Πληροφορίες για δεκάδες θετικά κρούσματα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

13:4010/07

ΕΕΑ: Διανομή υγειονομικού υλικού σε επιχειρήσεις και κοινωνικά ιδρύματα (VIDEO) Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Κοινωνία

13:3010/07

Χατζηδάκης: Τρία εκατομμύρια για την αναγέννηση του Πάρκου Τρίτση Ελλάδα

13:2010/07

«Πατείς με πατώ σε» σε πανηγύρι στην Κοζάνη (VIDEO) Ελλάδα ,Κοινωνία

13:1910/07

Βερολίνο καλεί Θεσσαλονίκη: Τουρισμός στα ‘3Τ’ Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Τουρισμός

13:1810/07

Δικαίωση του ΠΑΟΚ από το CAS Αθλητισμός ,Ελλάδα ,Σημαντικά

13:1010/07

ΚΕΠ: Με διευρυμένο ωράριο και χωρίς ραντεβού στη Θεσσαλονίκη Δήμοι ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

13:0010/07

Μουφτής Κομοτηνής: Η Αγία Σοφία είναι Χριστιανικός Ναός Ελλάδα

12:5010/07

Καταστροφές και βανδαλισμοί στην Αθήνα – Εικόνες μετά την πορεία Ελλάδα ,Κοινωνία

12:4010/07

Voucher 300 ευρώ για εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα! Ελλάδα ,Κοινωνία ,Τουρισμός

12:3010/07

Έκτακτες διακοπές νερού σε 5 περιοχές της Θεσσαλονίκης Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:3010/07

Διαρρήκτες άρπαξαν από εικόνες μέχρι… γραμματόσημα και ένα βιολί! Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

12:2010/07

Επίσκεψη Τζέφρι Πάιατ στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκη

12:1010/07

Καταγγελία Ειδικών Φρουρών: Αστυνομικός απέτρεψε σύλληψη κουκουλοφόρου Ελλάδα ,Κοινωνία

12:0010/07

Μόσιαλος: Ήταν θέμα χρόνου να αυξηθούν τα κρούσματα Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

11:4510/07

Στην… πυρά εκατοντάδες κιλά ναρκωτικών Ελλάδα ,Κοινωνία

11:3410/07

Πανελλαδικές 2020: Αναρτήθηκαν οι βαθμολογίες – Δείτε τις εδώ Ελλάδα ,Κοινωνία ,Παιδεία

11:3010/07

Αναστολή σύμβασης εργασίας: Διευκρινίσεις για υποβολή δηλώσεων Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

11:2710/07

Επιχείρηση υποβρύχιου καθαρισμού στην Αρετσού (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ) Δήμοι ,Ελλάδα ,Θέματα GR Times

11:1510/07

Έκρυβε αρχαία νομίσματα και όπλα Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

11:0910/07

Ποιοι δικαιούνται μείωση ενοικίου τον Ιούλιο και τον Αύγουστο Ελλάδα ,Κοινωνία ,Οικονομία

11:0510/07

Σε εξέλιξη η φωτιά στη Βάρη – Άνοιξε ο δρόμος Βάρης – Κορωπίου Ελλάδα ,Κοινωνία

11:0010/07

Αυξήθηκαν οι «ραγισμένες» καρδιές λόγω στρες στη διάρκεια της πανδημίας Κορωνοϊός ,Υγεία

10:4910/07

Πάτρα: Λήξη συναγερμού για τον αγνοούμενο σέρφερ Ελλάδα ,Κοινωνία

10:4510/07

Βορίδης: Αλλάξαμε το τοπίο στον πρωτογενή τομέα μέσα σε ένα χρόνο Αγροτικά ,Ελλάδα ,Πολιτική

10:3010/07

Αγνοείται σέρφερ στην Πάτρα Ελλάδα ,Κοινωνία

10:1510/07

Καλλιεργούσε κάνναβη σε στάνη! Ελλάδα ,Κοινωνία

10:1110/07

Φωτιά στη Βάρη κοντά στα Παιδικά Χωριά SOS Ελλάδα ,Κοινωνία

10:0010/07

Επιμελητήριο Χαλκιδικής: Η περιοχή μας είναι ασφαλής Β.Ελλάδα ,Κοινωνία

09:4510/07

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Ποιες περιοχές κινδυνεύουν Ελλάδα ,Κοινωνία

09:3010/07

Σκυλακάκης: Ως μη γενόμενες οι αυξήσεις που φαίνονται στην ΑΑΔΕ Ελλάδα ,Κοινωνία ,Πολιτική

09:2510/07

«Καμπανάκι» λοιμωξιολόγων για δεύτερο «κύμα» και κλείσιμο Προμαχώνα (ΒΙΝΤΕΟ) Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

09:0410/07

Ανησυχία για τον κορωνοϊό- Σήμερα η τηλεδιάσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Ελλάδα ,Κοινωνία ,Κορωνοϊός

08:4910/07

Έκτακτη διακοπή νερού στη Μενεμένη Ελλάδα ,Κοινωνία

08:4510/07

Αθήνα: «Ντου» του Ρουβίκωνα σε τράπεζα Ελλάδα ,Κοινωνία

08:3010/07

UNESCO: Μήνυμα στην Άγκυρα για την Αγιά Σοφιά Βαλκάνια ,Διεθνή ,Κοινωνία

08:1510/07

Πειραιάς: Νεκρή γυναίκα στο λιμάνι με τραύμα από μαχαίρι Ελλάδα ,Κοινωνία

08:0010/07

Πανελλαδικές 2020: Μετά τις 12 το μεσημέρι οι βαθμολογίες Ελλάδα ,Κοινωνία ,Παιδεία

07:5010/07

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για τη σύλληψη Σειραγάκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:3010/07

Σάπες: Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στο πευκοδάσος Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

07:2010/07

Πολύωρη διακοπή νερού στη Θεσσαλονίκη Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

07:1010/07

Οι Αμερικανοί έτοιμοι να διεκδικήσουν ΟΛΑ και ΟΛΚ Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

07:0010/07

Β. Ελλάδα: Διπλή πληγή το μονόπλευρο κλείσιμο των συνόρων Β.Ελλάδα ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

07:0010/07

Χαλκιδική: Ένας χρόνος από το απρόβλεπτο, γρήγορο και φονικό μπουρίνι Θέματα GR Times ,Κοινωνία ,Περιβάλλον

07:0010/07

Ο καιρός σε όλη τη χώρα για σήμερα, Παρασκευή Κοινωνία ,Σημαντικά

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ