Στ. Πέτσας: Βαριά πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων

Στ. Πέτσας: Βαριά πρόστιμα για μη τήρηση των μέτρων

Tην εκτίμηση ότι η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί και τις επόμενες μέρες εξέφρασε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας τονίζοντας ότι δεν δικαιολογείται πανικός, αλλά ούτε και εφησυχασμός.

«Ας τηρούμε τα μέτρα που έχουμε στο τραπέζι για να μην πάμε σε σκληρότερα» τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Πέτσας μιλώντας το πρωί του Σαββάτου  στον τηλεοπτικό σταθμό «Mega»

Για κορωνοϊό

Ειδικότερα, αναφερόμενος στον κορωνοϊό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε τα εξής: «Το ρεκόρ στην Ελλάδα είναι τα 882 κρούσματα στις 22 Οκτωβρίου. Την ίδια μέρα στη Γαλλία ήταν πάνω από 41.000, στο Βέλγιο πάνω από 13.000, στην Ολλανδία πάνω από 11.000, στην Πορτογαλία πάνω από 3.000. Είμαστε σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πολλές άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Ευτυχώς οι Έλληνες ακούνε τους ειδικούς, εφαρμόζουν στη συντριπτική τους πλειοψηφία τα μέτρα και για αυτό είμαστε σε αυτήν την κατάσταση. Είχαμε αύξηση κρουσμάτων, αλλά δεν δικαιολογείται πανικός, όπως δεν δικαιολογείται εφησυχασμός. Ας τηρούμε τα μέτρα που υπάρχουν σήμερα για να μην πάμε σε σκληρότερα.

Οι επιστήμονές μας έχουν προγνωστικά μοντέλα που δείχνουν ότι η αύξηση των κρουσμάτων θα συνεχιστεί και τις επόμενες ημέρες. Με τα μέτρα που πήραμε -όπως πάντα, νωρίτερα και πιο αποφασιστικά από ό,τι άλλες χώρες- επιδιώκουμε να μην υπάρξει επιθετική αύξηση αλλά να σταθεροποιηθεί ο αριθμός των κρουσμάτων περίπου στα επίπεδα που είναι σήμερα και να αποφύγουμε τετραψήφια νούμερα. Αν μείνουμε εδώ, τότε με τον σχεδιασμό που υπάρχει για πρόσθετες Μονάδες Εντατικής Θεραπείας -που ξεδιπλώνεται από τους προηγούμενους μήνες και θα συνεχιστεί τις επόμενες εβδομάδες- το Σύστημα Υγείας θα αντέξει την αυξημένη πίεση Αν ξεφύγουμε από αυτά τα νούμερα, τότε όλα είναι ξανά στο τραπέζι για τον επανασχεδιασμό όπως γίνεται παντού στην Ευρώπη. Αν τηρήσουμε τα σημερινά μέτρα, δεν χρειάζεται να πάμε σε σκληρότερα».

Σύμφωνα με τον κ. Πέτσα «δεν είναι στο τραπέζι το καθολικό lockdown. Ο Πρωθυπουργός προχθές στο μήνυμά του προς πολίτες είπε ότι αυτό δεν είναι επιλογή του. Παίρνουμε μέτρα που έχουν την ηπιότερη δυνατή επίπτωση στην καθημερινότητα και την οικονομική δραστηριότητα προκειμένου να διαφυλάξουμε όσο μπορούμε το εισόδημα νοικοκυριών και επιχειρήσεων. Είναι μια άσκηση καθημερινής ισορροπίας όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο».

Κρούσματα σε νεότερες ηλικίες

Στο προηγούμενο διάστημα, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας, «είδαμε μια αλλαγή στην συμπεριφορά ιδίως των νέων μας που γύρισαν σε μία -ας την πούμε- κανονικότητα προ κορωνοϊού. Είδαμε δηλαδή μία αύξηση κρουσμάτων σε ηλικίες πολύ χαμηλές όπως είχαμε δει και τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Είναι ένα πρόβλημα στη διασπορά γιατί οι πιο πολλοί από τους νέους είναι ασυμπτωματικοί και μεταφέρουν τον ιό, χωρίς να το γνωρίζουν, στο σπίτι τους και γενικά στους οικείους τους, με αποτέλεσμα σιγά σιγά να βλέπουμε μια πίεση στις μεγαλύτερες ηλικίες. Ενδεικτικά, ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων στη Θεσσαλονίκη είναι τα 28 έτη. Στους ελέγχους που κάναμε στο Θησείο ο μέσος όρος είναι τα 21 έτη».

Εντατικοποίηση ελέγχων

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε ακόμη ότι «οι περιορισμοί που αποφασίστηκαν στις μετακινήσεις μετά τις 00:30 και οι αποφάσεις για τη χρήση της μάσκας θα συμβάλουν στον περιορισμό των κρουσμάτων στις συγκεντρώσεις και τις συναθροίσεις που γίνονται ιδίως μετά τα μεσάνυχτα. Ήδη από χθες το βράδυ συνεργεία και της ΔΗ.Μ.Ε.Α. -της νέας υπηρεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης- και της Ελληνικής Αστυνομίας και της Δημοτικής Αστυνομίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας πραγματοποιούν εντατικούς ελέγχους.

Σε περιπτώσεις που γίνονται οργανωμένες οι παραβιάσεις των μέτρων φυσικά και θα υπάρξουν πολύ βαριά πρόστιμα. Για παράδειγμα σε καταστήματα που λειτουργούσαν μετά τις 12:00 τη νύχτα στην Αττική ενώ υπήρχε σχετική απαγόρευση. Όπως και σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος που δεν τηρούν τα μέτρα όσον αφορά τις αποστάσεις και τον αριθμό των ατόμων που πρέπει να είναι μέσα. Αλλά φυσικά θα υπάρχει και η συμβουλή σε ανθρώπους που θα κυκλοφορούν έξω, σήμερα την πρώτη μέρα, στο πεζοδρόμιο και θα πρέπει να καταλάβουν ότι η χρήση μάσκας βοηθάει τους ίδιους και τους άλλους, αλλά δεν θα εξαντλήσουμε εκεί την αυστηρότητα».

Ο κ. Πέτσας επισήμανε ότι «δεν εξετάζεται σε αυτή τη φάση απαγόρευση της κυκλοφορίας νωρίτερα από τις 12:30. Ούτε απαγόρευση της μετακίνησης μεταξύ νομών. Δόθηκαν χθες διευκρινίσεις από τον κ. Χαρδαλιά για τις περιοχές που μπαίνουν στα νέα μέτρα. Υπάρχουν και αρκετές περιοχές που φεύγουν από το πορτοκαλί και πηγαίνουν στο κίτρινο. Άρα, είναι μια κίνηση συνεχής που θα επικαιροποιείται με βάση την επιδημιολογική κατάσταση. Κάθε 14 ημέρες -και αν χρειαστεί νωρίτερα- θα επαναξιολογείται η κατάσταση Αλλά σε αυτήν τη φάση καθώς πηγαίνουμε προς τον χειμώνα και αναμένουμε χαμηλότερες θερμοκρασίες είναι λίγο δύσκολο να αρθούν αυτά τα μέτρα. Χαλάρωση των μέτρων, λοιπόν, δεν φαίνεται αυτή τη στιγμή αλλά προσπαθούμε να αποφύγουμε την σκλήρυνση των μέτρων».

Ενίσχυση όσων πλήττονται από τα μέτρα

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος αναφέρθηκε και στα μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων.

«Έχει δείξει η ιστορία των τελευταίων μηνών ότι η οικονομία και η υγεία, σε αυτό το στάδιο, πάνε μαζί. Δεν μπορεί να στηρίξει κανείς την οικονομία, αδιαφορώντας για την εξέλιξη της πανδημίας. Αντιθέτως, προστατεύοντας τον πληθυσμό από την πανδημία, δίνει σήμα εμπιστοσύνης -το οποίο είναι καθοριστικό- στην οικονομία. Επομένως, εφόσον παίρνουμε μέτρα, που περιορίζουν την οικονομική δραστηριότητα, για να προστατεύσουμε τη δημόσια υγεία, ταυτόχρονα θα ενισχύουμε όσους πλήττονται από αυτά. Για παράδειγμα, έχουμε πει – και το έχουμε αποδείξει- ότι μέτρα που δούλεψαν στην πρώτη φάση της πανδημίας, επεκτείνονται και μετά. Όπως, για παράδειγμα, η επιστρεπτέα προκαταβολή. Έχουμε φτάσει ήδη στη φάση 3 και 4 και αν χρειαστεί, θα την ενισχύουμε. Το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ», το οποίο είχε λήξεως στο τέλος Αυγούστου, έχει επεκταθεί και θα συνεχίσει να επεκτείνεται. Όπως και οι αναστολές εργασίας με την καταβολή του επιδόματος, της αποζημίωσης ειδικού σκοπού», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά τους ανέργους, πρόσθεσε ο κ. Πέτσας, «έχουμε ήδη ξεκινήσει την εφαρμογή του προγράμματος για 100.000 θέσεις που έχει εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός στη Θεσσαλονίκη. Είναι πάρα πολύ σημαντικό, γιατί ελαφρύνει τον επιχειρηματία που θέλει να προσλάβει έναν νέο εργαζόμενο και δίνει διέξοδο για μόνιμη απασχόληση σταδιακά στον άνεργο. Έχουμε ήδη βάλει πάνω από 300 εκατομμύρια ευρώ για αυτή τη δράση και είμαστε διατεθειμένοι να το ενισχύσουμε. Άρα, υπάρχουν δράσεις για όλους τους ανέργους και τους μακροχρόνια ανέργους. Όσο προχωρά η πανδημία και αναγκαζόμαστε να παίρνουμε μέτρα, άλλο τόσο θα στηρίζουμε την οικονομία με μέτρα ανακούφισης. Αναπληρώνουμε συνεχώς το Ταμείο του Κράτους με νέα κεφάλαια που έρχονται από τις αγορές, με ιστορικά χαμηλά επιτόκια Και αυτό είναι άλλη μια απόδειξη ότι βαδίζουμε στη σωστή κατεύθυνση. Αγορές και επενδυτές μας εμπιστεύονται και το ίδιο κάνει και ο ελληνικός λαός».

Για τα ελληνοτουρκικά

Αναφερόμενος στην τουρκική προκλητικότητα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως «οι τελευταίες NAVTEX δεν έχουν καμία σχέση, είναι αρκετά μακριά, από την περιοχή που κινούνται το τελευταίο διάστημα. Όσον αφορά τη στάση της Ελλάδας, κινούμαστε στο τρίπτυχο, που -όπως έχουμε πει πολλές φορές- είναι η πυξίδα μας και η στρατηγική μας. Δηλαδή, έχουμε το Διεθνές Δίκαιο με το μέρος μας, τους συμμάχους μας στο πλευρό μας και τη δύναμη να κάνουμε ό,τι χρειαστεί, για την προστασία της κυριαρχίας και των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων. Αυτό το τρίπτυχο αναπτύσσουμε πάντα. Έχει ενισχύσει πολύ η Ελλάδα το τελευταίο διάστημα τη διπλωματική της παρουσία, έχουν απομονωθεί όλες οι παράνομες ενέργειες της Τουρκίας. Σε όλα τα πεδία, από το παράνομο τουρκολιβυκό μνημόνιο, μέχρι τις παράνομες εξορυκτικές δραστηριότητες στην κυπριακή ΑΟΖ, υπάρχει σαφέστατη καταδίκη σε όλα τα διεθνή φόρα για την Τουρκία. Κάνουμε αυτό που πρέπει να κάνουμε και είμαστε πάντα σε ετοιμότητα να κάνουμε ό,τι χρειάζεται».

Για τη Χ.Α., τον Χρ. Παππά και τον Γ. Λαγό

Τέλος αναφέρθηκε και στο θέμα της Χρυσής Αυγής και ειδικότερα στο γεγονός ότι δεν έχουν οδηγηθεί ακόμη στις φυλακές Παππάς και Λαγός. «Η Αστυνομία δεν μπορεί να κάνει προληπτικές συλλήψεις για κανέναν πολίτη. Είχε υποχρέωση ο Χρ. Παππάς να παρουσιάζεται στο Αστυνομικό Τμήμα κάθε 1η του μηνός -μετά την αλλαγή των περιοριστικών μέτρων το 2015- και πράγματι είχε παρουσιαστεί 1η Οκτωβρίου. Δεν υπήρχε κάποια διαδικασία η οποία να προβλέπει τι γίνεται στο μεσοδιάστημα. Επτά του μηνός βγήκε η απόφαση για την καταδίκη της Χρυσής Αυγής και σε αυτό το χρονικό διάστημα ήταν άγνωστη η διαμονή του κ. Παππά, γιατί δεν είχε ξαναεμφανιστεί μετά την 1η Οκτωβρίου. Αυτό που κάνει, όμως, η Αστυνομία, είναι να κινήσει όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται, ώστε να αυτό που αποφάσισε η Δικαιοσύνη, να εκτελεστεί. Και αυτό θα γίνει.

Σε ό,τι αφορά τον Γιάννη Λαγό, υπάρχει μία καταστατική διαδικασία σε επίπεδο Ευρωκοινοβουλίου, η οποία θα τελειώσει κάποια στιγμή και θα οδηγηθεί και ο κ. Λαγός εκεί που αποφάσισε η Δικαιοσύνη», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19:3029/11

Μεγ. Βρετανία: Ανακοινώθηκαν 12.155 νέα κρούσματα και 215 θάνατοι Διεθνή ,Κορωνοϊός

19:1529/11

ΝΔ: Τηλεδιάσκεψη για την ισότητα των φύλων στα Σώματα Ασφαλείας Ελλάδα ,Κόμματα ,Πολιτική

19:0029/11

ΑΠΘ : Έκκληση του ΣΦΙ για συμμετοχή φοιτητών στη μάχη κατά του κορωνοϊού Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

18:5329/11

Κορωνοϊός: «Προβάδισμα» κρουσμάτων στην Αττική, δεύτερη η Θεσ/νίκη Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:4529/11

Αφγανιστάν: Τουλάχιστον 30 νεκροί από έκρηξη παγιδευμένου αυτοκινήτου Διεθνή

18:4129/11

Αυτοσχέδιες ΜΕΘ στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κοινωνία

18:3429/11

Αύριο (30/11) το πρωί η συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου Πολιτική ,Σημαντικά

18:3029/11

ΚΙΝΑΛ κατά Μαξίμου: Δεν έχουν το θάρρος ούτε να αναλάβουν τις ευθύνες τους Κορωνοϊός ,Πολιτική

18:2329/11

Κορωνοϊός: Μειωμένος ο αριθμός κρουσμάτων και θανάτων Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

18:1529/11

Θεσσαλονίκη: Το σχέδιο για τη διακομιδή ασθενών στην «Αρωγή» (ΦΩΤΟ-VIDEO) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

18:1529/11

Βρετανία: Συμφωνία με τη Moderna για την αγορά άλλων 2 εκατ. δόσεων Διεθνή ,Κορωνοϊός

18:0029/11

Δένδιας: Όπου υπάρχει πρόβλημα η Τουρκία είναι εκεί Διεθνή ,Πολιτική ,Χωρίς κατηγορία

17:4529/11

Φωτιά σε όχημα της Πολεμικής Αεροπορίας στην Πάρνηθα (VIDEO) Ελλάδα

17:3029/11

F1: Τρομερή έκρηξη στο Grand Prix του Μπαχρέιν στο μονοθέσιο του Γκροζάν (VIDEO) Auto Moto

17:1529/11

Έμπλεξε για τα καλά, υποχρεωμένη να κυνηγήσει και τη διαφορά! Αθλητισμός

17:0229/11

Θεσ/νίκη: Ξεκίνησαν οι διακομιδές ασθενών σε ιδιωτική κλινική (ΦΩΤΟ) Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

17:0029/11

Πανεπιστήμιο Πειραιώς: Προχωρούν οι εργασίες για μετεγκατάσταση στο «Σπίτι της Άρσης Βα... Παιδεία

16:4529/11

Star Wars: Πέθανε ο «Darth Vader» Ντέιβιντ Πράουζ Χωρίς κατηγορία

16:3029/11

Φλώρινα: Έκκληση γιατρών για μεταφορά διασωληνωμένων από τη ΜΑΦ σε ΜΕΘ Β.Ελλάδα ,Κορωνοϊός

16:1529/11

Θλίψη για την απώλεια του δημοσιογράφου Κώστα Μπετινάκη Ελλάδα

16:0029/11

Θεσσαλονίκη: Ξεκίνησε η μεταφορά ασθενών σε ιδιωτική κλινική που επιτάχθηκε Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

15:4529/11

Πάτρα: Συναγερμός ενόψει της εορτής του Αγίου Ανδρέα Ελλάδα ,Κορωνοϊός

15:3029/11

Νοτοπούλου: Ο Μητσοτάκης στη Θεσσαλονίκη επέλεξε τσουρέκι από την πραγματικότητα Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

15:1529/11

Θεσσαλονίκη: Τι προβλέπει το τεχνικό πρόγραμμα του 2021 Θεσσαλονίκη ,Πολιτική ,Σημαντικά

15:0029/11

Θεσσαλονίκη-Κορωνοϊός: 149 καμπάνες χθες για άσκοπες μετακινήσεις Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

14:4529/11

Καλαφάτης: Η Τουρκία δεν μπορεί να περιφέρεται με πειρατικές σημαίες και να εξαπατά την... Κορωνοϊός ,Πολιτική

14:3029/11

Η Τσέλσι, η Τότεναμ και η… γέννηση ενός ντέρμπι Αθλητισμός

14:1529/11

Ο Δήμος Κορδελιού-Ευόσμου δίνει χρώμα στα σχολεία Δήμοι ,Θεσσαλονίκη

14:0029/11

Αντιδράσεις από ΝΔ για τις «κρεμάλες» της Μυρσίνης Βουνάτσου Κορωνοϊός

13:4529/11

Τουρκία: Πάνω από 600 συλλήψεις ατόμων που φέρoνται να συνδέονται με το PKK Χωρίς κατηγορία

13:3029/11

ΣΥΡΙΖΑ για ΕΟΔΥ: Εγκληματικές οι ευθύνες Μητσοτάκη (VIDEO) Κορωνοϊός ,Πολιτική

13:2329/11

Οργή Χαρδαλιά: Άδικα και αβάσιμα τα δημοσιεύματα για τον ΕΟΔΥ Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

13:1529/11

Πέτσας: Fake news η αμφισβήτηση των στοιχείων του ΕΟΔΥ για τα κρούσματα Κορωνοϊός ,Πολιτική ,Σημαντικά

13:0029/11

Σκέρτσος: Έχουμε επαρκή ταμειακά διαθέσιμα για να περάσουμε την πανδημία Κορωνοϊός ,Πολιτική

12:4529/11

Run Messinia: Τρέχουμε για την ελευθερία Πολιτισμός

12:3129/11

Κικίλιας: Το εμβόλιο είναι σημαντικός σταθμός – Ανοσία μέχρι το καλοκαίρι Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

12:1529/11

Γώγος – Γκάγκα: Μικρή άρση μέτρων 14-21 Δεκεμβρίου με μεγάλη προσοχή Ελλάδα ,Κορωνοϊός

12:0029/11

ΠΚΜ: To πρώτο διαδικτυακό εργαστήριο συν-δημιουργίας στο πλαίσιο το έργου Blue Crowdfun... Θεσσαλονίκη ,Περιφέρειες

11:4529/11

Διοικητής 4ης ΥΠΕ: Το Νοσοκομείο Δράμας έχει θωρακιστεί και δεν έχει πρόβλημα Β.Ελλάδα ,Ελλάδα ,Κορωνοϊός

11:3029/11

Βρούτσης: Δευτέρα και Τρίτη το έκτακτο βοήθημα σε 105.000 συνταξιούχους (VIDEO) Οικονομία ,Πολιτική

11:1529/11

ΕΟΔΥ: «Αποκυήματα νοσηρής φαντασίας» δημοσιεύματα για την καταμέτρηση των κρουσμάτων Ελλάδα ,Κορωνοϊός

11:0029/11

Συνεχίζεται και σήμερα διαδικτυακά το «Open House Thessaloniki» Θεσσαλονίκη

10:4529/11

Κορωνοϊός: Ξεπέρασαν τους 16.000 οι θάνατοι στη Γερμανία Διεθνή ,Κορωνοϊός

10:3029/11

Αγωνία για τους 3 Έλληνες ναυτικούς που κρατούνται όμηροι Διεθνή ,Πολιτική ,Σημαντικά

10:1529/11

Κεραμέως: Αυτή την εβδομάδα οι συζητήσεις με ειδικούς για τα σχολεία Ελλάδα ,Κορωνοϊός ,Πολιτική

10:0029/11

Διακοπές ρεύματος σε τέσσερις περιοχές του δήμου Δέλτα Θεσσαλονίκη

09:4529/11

Καπραβέλος: Στη Θεσσαλονίκη την πατήσαμε – Δεν πρέπει να ανοίξουμε Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός

09:3029/11

Ζέρβας: Ποιες περιοχές της Θεσσαλονίκης είναι στο κόκκινο Θεσσαλονίκη ,Κορωνοϊός ,Σημαντικά

09:1529/11

Π. Τσακίρης: Αναβαθμίζουμε και βελτιώνουμε το Παλαιόκαστρο Δήμοι

09:1529/11

Θεσ/νίκη: Προσφέρουν φαγητό κάθε βράδυ σε γιατρούς και νοσηλευτές (ΦΩΤΟ+VIDEO) Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη ,Κοινωνία

09:0029/11

Η Γλυκερία Κακούρη μιλά για το βιβλίο της με τίτλο «Έδωσα Υπόσχεση» Β.Ελλάδα ,Θέματα GR Times ,Θεσσαλονίκη

08:4729/11

Ένοπλη ληστεία σε βενζινάδικο στην Ευκαρπία Θεσσαλονίκη

08:4529/11

Καπάνι: Στο επόμενο δίμηνο ο διαγωνισμός για το Open Mall Δήμοι ,Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times

08:3029/11

Lamda Development – ΤΕΜΕΣ: Τουριστική επένδυση ύψους 300 εκατ. ευρώ Επιχειρήσεις ,Θέματα GR Times ,Οικονομία

08:1529/11

Φυτικές ίνες: Τι είναι και ποια τρόφιμα τις περιέχουν; Health-Fitness ,Θέματα GR Times ,Υγεία

08:0029/11

O καιρός σήμερα, Κυριακή Ελλάδα ,Θεσσαλονίκη

ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΘΕΜΑ