Σταϊκούρας: Μείωση ΕΝΦΙΑ υπό όρους, το 2021

Σταϊκούρας: Μείωση ΕΝΦΙΑ υπό όρους, το 2021

Το ενδεχόμενο μείωσης του ΕΝΦΙΑ, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, άφησε ανοικτό ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας. Μάλιστα η μείωση αυτή μπορεί να γίνει ακόμη και μέσα στο 2021.

Αν λοιπόν η άσκηση αυτή ολοκληρωθεί έγκαιρα και προκύψει δημοσιονομικός χώρος, τότε είναι πιθανό να έχουμε μείωση του ΕΝΦΙΑ μέσα στο 2021 με ωφελούμενους κυρίως αυτούς που έχουν μικρές και μεσαίες ακίνητες περιουσίες.

“Δεν θα κρατήσουμε τον επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για άλλες ανάγκες. Αν προλάβουμε να ενσωματώσουμε τα στοιχεία έγκαιρα και έχουμε δημοσιονομικό χώρο τότε αυτός θα κατευθυνθεί στην μείωση του ΕΝΦΙΑ”, είπε. Πρόσθεσε, επίσης, σε ό,τι αφορά την απαγόρευση από την ΕΕ για λήψη μόνιμων δημοσιονομικών μέτρων ότι η μείωση αυτή δεν θα επηρεάσει τα οικονομικά δεδομένα καθώς θα γίνει με δημοσιονομικά ουδέτερο τρόπο.

Σε ό,τι αφορά την εν γένει στήριξη της οικονομίας επανέλαβε ότι η συνέχιση της κρίσης και των περιορισμών στην οικονομία πιέζει τα δημοσιονομικά, αλλά τόνισε ότι δεν υπάρχει πρόθεση να κοπούν μέτρα στήριξης αλλά να γίνουν περισσότερο στοχευμένα και αποτελεσματικά.

Πρόσθεσε μάλιστα ότι και στην χθεσινή έκθεση για την 9η αξιολόγηση σε καθεστώς ενισχυμένης εποπτείας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έδινε εύσημα στην Ελλάδα για την διαχείριση της κρίσης αλλά και ειδικότερα για τα μέτρα στήριξης της οικονομίας, σημειώνοντας ότι βοήθησαν και την συγκράτηση της ανεργίας αλλά βοήθησαν και στη διατήρηση ενός επιπέδου ρευστότητας και στις πληττόμενες επιχειρήσεις.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ