Μόνο μία φορά τη μέρα θα μπορεί ο καταναλωτής να στέλνει μήνυμα στο 13032 προκειμένου να πηγαίνει για ψώνια στα εμπορικά καταστήματα. Αυτό τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης μιλώντας το πρωί της Πέμπτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Όπως ο ίδιος εξήγησε, δεν θα είναι δυνατή η αποστολή δεύτερου SMS στο 13032 από όσους θέλουν να παρατείνουν τις… βόλτες στην αγορά, προσθέτοντας πως τα ψώνια θα πρέπει να ολοκληρώνονται μέσα σε τρεις και εντός του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος θα πρέπει να επιστρέψουν και στα σπίτια τους. Με άλλα λόγια ο νέος πενταψήφιος αριθμός για την αποστολή μηνυμάτων θα λειτουργεί με «κόφτη».

Ο κ. Σταμπουλίδης υπογράμμισε ακόμη ότι επιτρέπονται οι μετακινήσεις από δήμο σε δήμο για αγορές με SMS στο 13032, δηλαδή για ψώνια από εμπορικό κατάστημα είτε με click away είτε με click in shop. Ωστόσο, βασική προϋπόθεση είναι ο καταναλωτής να έχει προηγουμένως κλείσει ραντεβού με το κατάστημα στο οποίο θα μεταβεί. Το μέτρο είναι οριζόντιο και αφορά και τις περιοχές που είναι σε «βαθύ κόκκινο».

Όσον αφορά στο τμήμα του λιανεμπορίου που ανοίγει από τη Δευτέρα 5 Απριλίου, ο κ. Σταμουλίδης είπε ότι ανοίγουν όλα τα καταστήματα του κλάδου εκτός από τα outlet, τα malls, τα εμπορικά που λειτουργούν με shop-in-shop και τα εκπτωτικά χωριά.

Επίσης, ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή εξήγησε σε ποιες περιπτώσεις επιτρέπονται οι διαδημοτικές μετακινήσεις το Σαββατοκύριακο, ενώ διευκρίνισε πως δεν αλλάζει κάτι σε σχέση με όσα ισχύουν ήδη για αγορές από τα σούπερ μάρκετ, όπου ως γνωστόν απαγορεύονται οι μετακινήσεις εκτός δήμου.

Τέλος, ανακοίνωσε πως αίρονται οι περιορισμοί στις αγορές προϊόντων από τα σούπερ μάρκετ, ενώ αναφερόμενος στην εστίαση ζήτησε… υπομονή. Όπως είπε η συζήτηση για το άνοιγμα της συγκεκριμένης δραστηριότητας θα ανοίξει τις επόμενες μέρες.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Παναγιώτης Σταμπουλίδης στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ