Στη Χαλκιδική σήμερα ο Χρ. Στυλιανίδης για την άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση πυρκαγιάς

Στη Χαλκιδική σήμερα ο Χρ. Στυλιανίδης για την άσκηση ετοιμότητας σε περίπτωση πυρκαγιάς

Στην Κασσάνδρα Χαλκιδικής θα βρίσκεται σήμερα Πέμπτη 12 Μαΐου, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Στυλιανίδης, ώστε να παρακολουθήσει μεγάλη άσκηση οργανωμένης προληπτικής απομάκρυνσης πολιτών λόγω δασικής πυρκαγιάς στην κοινότητα Φούρκα του δήμου Κασσάνδρας, με την κωδική ονομασία «ΚΑΣΣΑΝΔΡΟΣ 2022».

Η άσκηση θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί και διοργανώνεται από τον δήμο Κασσάνδρας, με την υποστήριξη της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας, καθώς και τη συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων (Δ/νσεις Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, Πυροσβεστικό Σώμα, Ελληνική Αστυνομία, ΕΚΑΒ, εθελοντικές οργανώσεις κλπ.), στη βάση ρεαλιστικού σεναρίου και σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο Γενικό Σχέδιο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών εξαιτίας Δασικών Πυρκαγιών με την κωδική ονομασία «ΙΟΛΑΟΣ». Την έναρξη της άσκησης θα κάνει η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρ. Στυλιανίδης, θα συνοδεύεται από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειο Παπαγεωργίου, τον υπαρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Ιωάννη Πετρούτσο, καθώς και τον γενικό διευθυντή Συντονισμού της ΓΓΠΠ, Φοίβο Θεοδώρου.

Η άσκηση εντάσσεται στο πλαίσιο σειράς αντίστοιχων δράσεων ετοιμότητας που θα πραγματοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα σε περιοχές της χώρας με μεγάλη τουριστική κίνηση, καθώς και σε αρχαιολογικούς χώρους σημαντικής επισκεψιμότητας. Σύμφωνα με ανακοίνωση, πρόκειται για μια συντονιστική πρωτοβουλία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας σε συνεργασία με τα συναρμόδια υπουργεία Εσωτερικών και Πολιτισμού, τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, για τον βέλτιστο συντονισμό όλων των φορέων, τον σχεδιασμό και υλοποίηση σύνθετων επιχειρησιακών δράσεων και την αποτελεσματική αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top