Στην Ολομέλεια σήμερα το ν/σ για την Παιδεία

Στην Ολομέλεια σήμερα το ν/σ για την Παιδεία

Το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση εισάγεται στις 10 το πρωί στην Ολομέλεια της Βουλής για συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής, των άρθρων και του συνόλου -σε δύο συνεδριάσεις.

Υπέρ του σχεδίου νόμου, επί της αρχής, των άρθρων και το σύνολό του, τάχθηκε η ΝΔ, καταψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, ΚΙΝΑΛ, ΚΚΕ και ΜέΡΑ25, ενώ η Ελληνική Λύση θα τοποθετηθεί στην Ολομέλεια.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις εκπαιδευτικών αλλά και της πανεπιστημιακής κοινότητας για το νομοσχέδιο για την τριτοβάθμια εκπαίδευση αλλά και την πανεπιστημιακή κοινότητα.

Εικοσιτετράωρη απεργία και συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της Τετάρτης ενάντια στο νομοσχέδιο για τα ΑΕΙ προκήρυξε η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης. Η Ομοσπονδία καλεί σε συλλαλητήριο μαζί με τους φοιτητικούς συλλόγους στις 13:00 στα Προπύλαια και στις αντίστοιχες συγκεντρώσεις στις άλλες πόλεις της Ελλάδας.

Στη Θεσσαλονίκη από χθες φοιτητές πραγματοποιούν συμβολική κατάληψη στην Πρυτανεία του ΑΠΘ, ενώ θα συμμετάσχουν στις αυριανές κινητοποιήσεις.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με σχετική ανακοίνωσή της αναφέρει ότι τα πανεκπαιδευτικά συλλαλητήρια της ΟΔΠΤΕ, της ΟΛΜΕ και της ΔΟΕ, που υπερασπίζονται τη Δημόσια Παιδεία και τα δημοκρατικά δικαιώματα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top