Στα περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης και κακοποίησης, στα φαινόμενα ενδοοικογενειακής βίας, αλλά και στην ανάγκη τα θύματα -στην πλειοψηφία τους γυναίκες- να ενθαρρυνθούν για να σπάσουν τη σιωπή τους αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, αρμόδια για τη Δημογραφική Πολιτική και την Οικογένεια, Μαρία Συρεγγέλα μιλώντας το πρωί της Παρασκευής στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Ειδικά για το θέμα των καταγγελιών που αφορούν την σεξουαλική βία και παρενόχληση των γυναικών, η υφυπουργός επισήμανε πως μετά τις αποκαλύψεις της Σοφίας Μπεκατώρου οι γυναίκες -αλλά και οι άνδρες- «πήραν θάρρος και άρχισαν να μιλούν. Έσπασε ο κύκλος της σιωπής», είπε χαρακτηριστικά και διαβεβαίωσε πως «είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τα θύματα». Επίσης παρέθεσε τις δομές της Γενικής Γραμματείας Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων που λειτουργούν για την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε  στα 42 συμβουλευτικά κέντρα, στους ξενώνες φιλοξενίας και στην 24ωρη τηλεφωνική γραμμή SOS 15900 που στηρίζουν τις γυναίκες- θύματα βίας.

Η κυρία Συρεγγέλα κάλεσε τις γυναίκες να καταγγέλλουν και στο ΣΕΠΕ τα περιστατικά σεξουαλικής βίας που συμβαίνουν στους χώρους εργασίας και ανακοίνωσε πως σύντομα θα έρθει στη Βουλή προς κύρωση η σύμβαση της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας για την εξάλειψη και την καταπολέμηση της βίας μέσα στον εργασιακό χώρο.

Τέλος, η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων αναφέρθηκε στα μέτρα που σχεδιάζει η κυβέρνηση για τη στήριξη της οικογένειας.

Ακούστε όλα όσα είπε η Μαρία Συρεγγέλα στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ