Τάσιος: Με lockdown δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για τουριστική κίνηση

Τάσιος: Με lockdown δεν μπορεί να γίνει συζήτηση για τουριστική κίνηση

«Σε συνθήκες lockdown δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση για τουριστική κίνηση ενόψει Χριστουγέννων». Αυτό δήλωσε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων, Γρηγόρης Τάσιος ερωτηθείς για την τουριστική κίνηση ενόψει της εορταστικής περιόδου.

Αφορμή για τη δήλωση του κ. Τάσιου ήταν δημοσιεύματα που κάνουν λόγο για αυξημένες πληρότητες σε καταλύματα χειμερινών προορισμών που διατίθενται μέσω βραχυχρόνιων μισθώσεων.

Η δήλωση του κ. Τάσιου έχει ως εξής:

«Όταν λήξει το lockdown και αρθούν οι απαγορεύσεις στις μετακινήσεις, τα ξενοδοχεία μας θα είναι ανοικτά για να υποδεχθούν τους πελάτες τους με ασφάλεια. Αυτή τη στιγμή όμως δίνουμε όλοι μαζί, συμβάλλοντας όπως μπορεί ο καθένας, τη μεγάλη μάχη για τον περιορισμό της πανδημίας, για την προστασία της υγείας των συνανθρώπων μας.

Σε αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε σοβαρή συζήτηση για τουριστική κίνηση ενόψει Χριστουγέννων. Μια τέτοια συζήτηση θα ήταν από την πλευρά μας παντελώς ανεύθυνη.

Τα όσα διαβάζουμε σε διάφορα δημοσιεύματα για αυξημένες κρατήσεις σε βίλες και κατοικίες που βρίσκονται σε δημοφιλείς χειμερινούς προορισμούς, απολύτως καμία σχέση δεν έχουν με τη κατάσταση που επικρατεί στα νόμιμα ξενοδοχειακά καταλύματα, τα οποία παραμένουν «ανοικτά κλειστά», με μηδενικές πληρότητες και έσοδα στο απόλυτο μηδέν.

Τα παραπάνω δημοσιεύματα, ωστόσο, θα έπρεπε να απασχολήσουν σοβαρά τα συναρμόδια Υπουργεία που από το 2015 μέχρι και σήμερα, δεν έχουν πράξει τα αναγκαία, ώστε να ρυθμίσουν οριστικά την «αγορά» των βραχυχρόνιων μισθώσεων που ανταγωνίζεται αθέμιτα τις επιχειρήσεις μας. Μια «αγορά» που αφέθηκε εν μέσω πανδημίας να λειτουργεί χωρίς στοιχειώδεις υγειονομικούς κανόνες, παρέμεινε δε ανοικτή ακόμα και την περίοδο που όλες οι υπόλοιπες δραστηριότητες υποχρεώθηκαν να διακόψουν τη λειτουργία τους».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ