Θάνατος 63χρονης στο Ίλιον: Τι υποστηρίζει ο ιατροδικαστής της οικογένειας

Θάνατος 63χρονης στο Ίλιον: Τι υποστηρίζει ο ιατροδικαστής της οικογένειας

Για χρονικά λανθασμένη ανακοίνωση από τον ΕΟΦ σχετικά με τον θάνατο της 63χρονης γυναίκας στο Ίλιον μισή ώρα μετά τον εμβολιασμό της έκανε λόγο ο ιατροδικαστής της οικογένειας, Παντελής Αλεξάνδρου.

Υπενθυμίζεται ότι ο Οργανισμός ανακοίνωσε ότι «με τα μέχρι στιγμής δεδομένα ο θάνατος δεν φαίνεται να συσχετίζεται με τον εμβολιασμό, καθώς επισυνέβη επί εδάφους διαπιστωθέντος βαρέως υποκείμενου νοσήματος».

Ο ιατροδικαστής μιλώντας στο Mega, είπε πως πως «όταν κατά τη διάρκεια μιας ιατροδικαστικής εξέτασης υπάρχουν τρεις ιατροδικαστές που δεν μπορούν να αποφανθούν για την τελική αιτία θανάτου, αναγκαστικά ο κώδικας δεοντολογίας λέει ότι συμβάλλουμε στην απόφαση για την τελική αιτία θανάτου διενεργώντας ιστολογικές και τοξικολογικές εξετάσεις».

Παράλληλα είπε χαρακτηριστικά ότι «οποιαδήποτε ανακοίνωση λέει ότι φαίνεται ότι δεν υπάρχει σχέση του εμβολίου, είναι χρονικά λανθασμένη. Πρόκειται για προσωρινή τοποθέτηση αυτή του ΕΟΦ».

Τόνισε ότι το παλαιό έμφραγμα σημαίνει ότι στο μυοκάρδιο εντοπίσαμε ουλές όπως όταν χτυπάς και δημιουργείται τραύμα και γίνεται ουλή, ενώ πρόσθεσε ότι «το πνευμονικό οίδημα δεν είναι αιτία θανάτου, αλλά κλινικό εύρημα, δηλαδή αποτέλεσμα».

Σε ερώτηση για το αν θα συμβούλευε κάποιον συγγενή του να κάνει το εμβόλιο της AstraZeneca, είπε πως θα του έλεγε να μην πάει, καθώς «υπάρχουν αυτή τη στιγμή πράγματα που πρέπει να τεκμηριωθούν».

Επεσήμανε ακόμα ότι «ο εμβολιασμός είναι απαραίτητος στην πανδημία. Αυτό όμως δεν αναιρεί ότι σε μια κοινότητα επιστημονική μπορεί να ανακαλέσει ή να σκεφτεί ξανά κάποια πράγματα».

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ