Θεοδωρικάκος: Κρατώντας ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων δυναμώνουν οι αντοχές έναντι της τρομοκρατικής απειλής

Θεοδωρικάκος: Κρατώντας ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων δυναμώνουν οι αντοχές έναντι της τρομοκρατικής απειλής

Συνεδρίασε σήμερα στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και στην αίθουσα «Παύλος Μπακογιάννης» η Διαρκής Επιτροπή για την Υποστήριξη θυμάτων βίας και τρομοκρατίας. Την έναρξη των εργασιών της Επιτροπής υπό την προεδρία της πρώην Υπουργού κα. Μαριέττας Γιαννάκου κήρυξε ο Υπουργός Παναγιώτης Θεοδωρικάκος.

«Η απόδοση τιμής στη μνήμη των θυμάτων της τρομοκρατίας είναι ιερό καθήκον της Πολιτείας, αλλά και συστατικό στοιχείο της αντί- τρομοκρατικής πολιτικής. Κρατώντας ζωντανή τη μνήμη των θυμάτων δυναμώνονται οι αντοχές της κοινωνίας μας έναντι της τρομοκρατικής απειλής» τόνισε ο Υπουργός στην εισαγωγική του ομιλία, συμπληρώνοντας ότι η Κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη είναι αποφασισμένη να συνεχίσει δυναμικά τον αγώνα κατά της τρομοκρατίας αλλά και της οποιασδήποτε μορφής βίας.

Ο κ. Θεοδωρικάκος πρότεινε την οργάνωση εκστρατείας ενημέρωσης και αποδόμησης των ιδεών της τρομοκρατίας με διαλέξεις και δημιουργικές συζητήσεις σε Γυμνάσια και Λύκεια της χώρας σημειώνοντας τα εξής: « Οι νέοι της πατρίδας μας να εμπεδώσουν τον σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και αξιοπρέπεια καθώς και στις ατομικές ελευθερίες συμβάλλοντας με αυτόν τον τρόπο στην προστασία της δημοκρατικής ζωής. Μια κοινωνία με λιγότερη βία και εγκληματικότητα, χωρίς τρομοκρατικές επιθέσεις δεν αποτελεί ουτοπία».

Τέλος, ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη απηύθυνε πρόσκληση για γενική συστράτευση στον αγώνα κατά της τρομοκρατίας: « Η Κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, η Ελληνική Αστυνομία, η Διαρκής Επιτροπή και οι Οργανώσεις των πολιτών οφείλουμε να σταθούμε και θα σταθούμε απέναντι σε κάθε μορφή βίας και τρομοκρατίας».

Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής έχει οριστεί η πρώην υπουργός και βουλευτής κα Μαριέττα Γιαννάκου και μέλη της η κα. Βασιλική Βέλλιου, εκπαιδευτικός, η κα. Βασιλική Γεωργιάδου, Καθηγήτρια Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών, ο κ. Γεώργιος Μομφεράτος επιχειρηματίας, η κα. Κωνσταντίνα Μπότσιου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, ο κ. Παναγιώτης – Γεώργιος Παναγιωτόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και ο κ. Δημήτριος Σωτηρόπουλος, Καθηγητής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Ακολούθησε δημιουργική συζήτηση με ανταλλαγή απόψεων του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη με τα μέλη της Διαρκούς Επιτροπής. Ο κ. Θεοδωρικάκος τους δήλωσε ότι θα είναι στο πλευρό τους στηρίζοντας όλες τις ενέργειές τους.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top