Θεσσαλονίκη: Δεκάδες κρούσματα σε θεραπευτήριο

Θεσσαλονίκη: Δεκάδες κρούσματα σε θεραπευτήριο

Από την 1η Νοέμβρη συνολικά 60 περιθαλπόμενοι του θεραπευτηρίου χρόνιων παθήσεων Θεσσαλονίκης «Άγιος Παντελεήμων» έχουν βρεθεί θετικοί στον κορωνοϊό, ενώ παράλληλα θετικά βγήκαν και τα αποτελέσματα των τεστ αρκετών υπαλλήλων.

Ρεπορτάζ: Στέλλα Βενέρη

«Είναι πολλοί. Σχεδόν όλοι είναι ασυμπτωματικοί» δηλώνει η Βασιλική Νάκου πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. «Ήταν αναμενόμενο κάποια στιγμή, παρά την αυστηρότητα των μέτρων, να εισχωρήσει ο ιός» συμπληρώνει.

Μέχρι τις 30 Οκτωβρίου, οι έλεγχοι του ΕΟΔΥ παρουσίαζαν ότι όλοι ήταν αρνητικοί, ωστόσο από τις αρχές του μήνα εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα. «Σε προληπτικό έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, βγήκαν θετικοί δυο εργαζόμενοι και τα επαναλαμβανόμενα τεστ άρχισαν να βγαίνουν σταδιακά θετικά και για κάποιους περιθαλπόμενους» τονίζει.

Συνολικά περίπου 60 περιθαλπόμενοι και αρκετοί εργαζόμενοι διαγνώστηκαν θετικοί στο ίδρυμα, το οποίο φιλοξενεί περίπου 300 περιθαλπόμενους και εργάζονται περισσότερα από 200 εργαζόμενους.

Ωστόσο, το 80% των κρουσμάτων έχει ολοκληρώσει τον κύκλο της καραντίνας, όπως αναφέρει η κα. Νάκου, προσθέτοντας ότι οδεύουν προς την αρνητικοποίησή τους. Παράλληλα, μέσα στην εβδομάδα θα ολοκληρωθεί η καραντίνα και για τα υπόλοιπα κρούσματα.

Σήμερα, έλαβε και το πρώτο εξιτήριο ένας εξ αυτών που νοσηλεύονται με κορωνοϊό, με τα περισσότερα κρούσματα να παραμένουν ανενεργά δηλώνει η πρόεδρος.

«Ήδη από το καλοκαίρι φροντίζουμε να τηρούμε κατά γράμμα τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ και να είμαστε άκρως προσεκτικοί. Δεν υφίστανται θέμα μη τήρησης των μέτρων. Μάσκες, γάντια, αντισηπτικά, ακόμα και στολές ειδικής προστασίας φορούν οι εργαζόμενοι. Όλοι οι εργαζόμενοι που πήραν άδεια το καλοκαίρι επέστρεφαν με αρνητικό μοριακό τεστ».

Οι προληπτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ στους εργαζόμενους του ιδρύματος, αλλά και όλων των παραρτημάτων είναι συνεχείς. Αύριο, θα πραγματοποιηθούν εκ νέου προληπτικά τεστ για τον κορωνοϊό σε όλους τους εργαζόμενους όλων των παραρτημάτων του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας. Κάθε εβδομάδα πραγματοποιείται προληπτικός έλεγχος.

Θλίψη σκόρπισε ωστόσο και η είδηση θανάτου μιας νοσοκόμας του ιδρύματος. Σύμφωνα με την κα. Νάκου, η νοσοκόμα, ενώ βρισκόταν σε άδεια για δύο τρεις μέρες, ενημέρωσε ότι είχε εμπύρετο και τέθηκε εκτός υπηρεσίας. Απορρυθμίστηκε ο διαβήτης της και εισήχθη στο νοσοκομείο, και ενώ τα πράγματα είχαν σταθεροποιηθεί, όπως προσθέτει η πρόεδρος, υποτροπίασε η ασθένειά της και απεβίωσε.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

DWHITE.eu

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ