Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση στη ΔΕΘ με πρωταγωνιστές τα παιδιά της Ουκρανίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Εκδήλωση στη ΔΕΘ με πρωταγωνιστές τα παιδιά της Ουκρανίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Παιχνίδια, σοκολατένια αυγά, τσουρέκια, αλλά και είδη πρώτης ανάγκης μοιράζονται στο περίπτερο 10 της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, όπου δεκάδες παιδιά από την Ουκρανία ζωγραφίζουν και τρέχουν ανέμελα στον χώρο.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Σ’ ένα μαγικό μέρος έχει μετατραπεί σήμερα το περίπτερο 10 της ΔΕΘ, όπου με τη συνδρομή της Πρωτοβουλίας Πολιτών Θεσσαλονίκης και την ελληνοουκρανική Κοινότητα οργανώθηκε μια πασχαλιάτικη εκδήλωση αλληλεγγύης για τα παιδιά του πόλεμου.

Δεκάδες παιδιά έχουν γεμίσει με χαρά τον συγκεκριμένο χώρο, ζωγραφίζοντας και χορεύοντας είτε με ελληνικές είτε με ουκρανικές μουσικές, όπως θα δείτε στις φωτογραφίες και βίντεο του GRTimes.gr.

«Η Πρωτοβουλία Πολιτών Θεσσαλονίκης μαζί με την νεοσυσταθείσα ελληνοουκρανική κοινότητα, από συμπολίτες Ουκρανούς που ζουν στη Θεσσαλονίκη, διοργανώνουμε αυτές τις μέρες μια εκδήλωση αγάπης, αλληλεγγύης και ειρήνης για τα παιδιά της Ουκρανίας. Εδώ είναι τα παιδιά της Ουκρανίας… τα παιδιά του πολέμου που ήρθαν τις προηγούμενες ημέρες, κυρίως με τις μητέρες τους, διότι οι πατεράδες τους είναι στο μέτωπο του πολέμου. Με αυτή την εκδήλωση θέλουμε να μπούμε και λίγο στο κλίμα των εορτών, όμως με πρωταγωνιστές τα παιδιά» τονίζει ο πρόεδρος της Πρωτοβουλίας Πολιτών Θεσσαλονίκης, Παρασκευάς Παρεσκευόπουλος.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκε και ο πρόεδρος της ΔΕΘ-HELEXPO, Τάσος Τζίκας συμπληρώνοντας ότι η κοινωνία στέκεται δίπλα στους Ουκρανούς πρόσφυγες με διάφορες δράσεις.

«Σε αυτόν τον απίστευτο πόλεμο που ζούμε στην Ευρώπη και την απίστευτη αγριότητα, εμείς θεωρούμε ότι πρέπει να είμαστε κοντά στους ανθρώπους. Στο περίπτερο 10 της ΔΕΘ συγκεντρώνουμε ανθρωπιστική βοήθεια για την Ουκρανία. Είναι πάρα πολύ σημαντικό για μας να μπορέσουμε να βοηθήσουμε απλούς ανθρώπους να ξαναχτίσουν τις ζωές τους».

Επιπλέον, στο σημείο έχουν συγκεντρωθεί είδη πρώτης ανάγκης, τρόφιμα, φάρμακα, κουβέρτες, ακόμη και στρώματα με προορισμό να σταλούν το επόμενο διάστημα στην Οδησσό και την Μαριούπολη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αδ. Γεωργιάδης: Το χρηματιστήριο ενέργειας είναι ευρωπαϊκό ζήτημα

Έκτακτη επιχορήγηση έως 18.000 ευρώ για επιχειρήσεις που επλήγησαν από πανδημία και φυσικές καταστροφές

Σκουρλέτης: Είχαμε προειδοποιήσει έγκαιρα για την ακρίβεια, η κυβέρνηση δεν αξιοποιεί τις δυνατότητες που υπάρχουν

Ν. Ανδρουλάκης: Να τελειώσει το συντομότερο ο βάρβαρος πόλεμος στην Ουκρανία

ΟΑΕΔ: Μέχρι τις 29 Απριλίου οι αιτήσεις για το ειδικό πρόγραμμα απασχόλησης ρητινεργατών

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top