Θεσσαλονίκη: Γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου για το παραλιακό μέτωπο

Θεσσαλονίκη: Γνωμοδότηση για τη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Σχεδίου για το παραλιακό μέτωπο

Τη Γνωμοδότηση επί της Στρατηγικής Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου Παραλιακού Μετώπου Πολεοδομικού Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης, εισηγήθηκε σήμερα η Αντιπεριφερειάρχης Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης κ.Βούλα Πατουλίδου στην 2η Τακτική συνεδρίαση της Μητροπολιτικής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε μέσω τηλεδιάσκεψης.

Σύμφωνα με την κυρία Πατουλίδου. η Μελέτη του Ειδικού Πολεοδομικού Σχεδίου με σχεδιαστή και συντονιστή την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και το Τμήμα Χωρικού Σχεδιασμού, αποτυπώνει την ενιαία και ολοκληρωμένη θέση της Μητροπολιτικής Επιτροπής με την συμβολή όλων των ΟΤΑ, για την ανάδειξη της μεγάλης εικόνας του παραλιακού μετώπου του μητροπολιτικού συγκροτήματος της Θεσσαλονίκης.

Ένα παραλιακό μέτωπο που θα γίνει πόλος ανάπτυξης και οικονομικής δραστηριότητας και θα αναβαθμίσει το επίπεδο ζωής των πολιτών.

Μία συνεχή παράκτια ζώνη που θα αναπτυχθεί από το Καλοχώρι ως την Αγία Τριάδα, με προτάσεις ισόρροπα κατανεμημένης ανάπτυξης που θα αναδεικνύουν και θα ενισχύουν την μοναδικότητα όσον αφορά την χωροθέτησή τους.

Μία ενιαία εικόνα του παραλιακού μετώπου που θα δίνει έμφαση στον μητροπολιτικό του χαρακτήρα ενισχύοντας παράλληλα:

Το Μητροπολιτικό Δυτικό Πάρκo.

Τη διερεύνηση για την δημιουργία Ανατολικού Μητροπολιτικού Πάρκου -Βοτανικού κήπου

Την ενίσχυση των υπερτοπικών κεντρικών λειτουργιών για την ανάδειξη του Δυτικού Επιχειρηματικού κέντρου.

Τη δημιουργία Ανατολικού Μητροπολιτικού Πάρκου Πολιτισμού και Αθλητισμού και πολλά άλλα.

Η κυρία Πατουλίδου επεσήμανε πως η Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων εξετάζει πολεοδομικά και χωρικά τις περιβαλλοντικές επιπτώσεις, σε κυμαινόμενο βάθος και σε μήκος ακτογραμμής που εκτείνεται από το ανατολικό άκρο της προστατευόμενης περιοχής των δέλτα Γαλλικού – Αξιού – Λουδία – Αλιάκμονα (λιμνοθάλασσα Καλοχωρίου) ως το ακρωτήριο Μεγάλο Έμβολο στο Αγγελοχώρι.

Συνολικά, η περιοχή εφαρμογής του Σχεδίου περιλαμβάνει παραθαλάσσιες εκτάσεις των Δ. Δέλτα, Αμπελοκήπων -Μενεμένης, Θεσσαλονίκης, Καλαμαριάς, Πυλαίας – Χορτιάτη, Θέρμης και Θερμαϊκού της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης.

*ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top