Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης για σεξουαλική παρενόχληση σε φοιτήτριες (ΦΩΤΟ)

Θεσσαλονίκη: Συγκέντρωση αλληλεγγύης για σεξουαλική παρενόχληση σε φοιτήτριες (ΦΩΤΟ)

Συγκέντρωση αλληλεγγύης πραγματοποιείται από νωρίς το πρωί στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης, με αφορμή τις καταγγελίες για καθηγητή γυναικολογίας του τμήματος Μαιευτικής της Θεσσαλονίκης, για συστηματική σεξουαλική παρενόχληση φοιτητριών του τμήματος και την εκδίκαση της υπόθεσης που ήταν να γίνει σήμερα, ωστόσο αναβλήθηκε.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Με το κεντρικό πανό να αναγράφει το σύνθημα «καμία μόνη ενάντια στο σύστημα που γεννά το σεξισμό και την εκμετάλλευση», αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες συγκεντρώθηκαν στα σκαλιά του δικαστηρίου, μπροστά από την κεντρική είσοδο.

Θυμίζουμε ότι, οι πρώην φοιτήτριες καταγγέλλουν ότι ο εν λόγω καθηγητής προσέγγιζε σπουδάστριες και τις απομόνωνε στο ιδιωτικό του ιατρείο. Για να το πετύχει αυτό χρησιμοποιούσε διάφορες προφάσεις, όπως η παροχή δωρεάν γυναικολογικών εξετάσεων, βοήθεια με τα μαθήματα καθώς και την εκπαιδευτική κατάρτιση των φοιτητριών.

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, η προσέγγισή του στη συνέχεια παρέκκλινε από τον αρχικό σκοπό της επίσκεψης, παραβαίνοντας κατά τη διάρκεια της γυναικολογικής εξέτασης το ιατρικό πρωτόκολλο και προσβάλλοντας τη γενετήσια αξιοπρέπεια των καταγγελλουσών.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top