Θεσσαλονίκη: Ένταση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Θεσσαλονίκη: Ένταση σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας υγειονομικών (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν σήμερα υγειονομικοί στη Θεσσαλονίκη με αφορμή τη δίωξη συναδέλφων τους για τοποθετήσεις τους σε ΜΜΕ που αφορούν τα προβλήματα των νοσοκομείων.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ, στα νοσοκομεία των Γιαννιτσών και της Έδεσσας ασκήθηκαν από τη Διοίκηση στα Συνδικαλιστικά Στελέχη Προέδρους Σωματείων Φωστηρόπουλο Σίμο και Σταυρουλάκη Ελένη ποινικές και υπηρεσιακές διώξεις για δηλώσεις τους στον τύπο που αναδείκνυαν τα προβλήματα και τις δυσχέρειες των Νοσοκομείων στη διαχείριση της πανδημίας.

Κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας επικράτησε ένταση καθώς οι αστυνομικές δυνάμεις που είχαν παραταχθεί στην είσοδο δεν τους επέτρεπαν να μπουν και για αρκετή ώρα υπήρχαν αντιδράσεις από τους διαμαρτυρόμενους ως προς τον αριθμό της αντιπροσωπείας στους οποίους θα δινόνταν η δυνατότητα να εισέλθουν. Τελικά, επιτράπηκε η είσοδο σε τρεις συνδικαλιστές, οι οποίοι παρέδωσαν σε εκπροσώπους της ΥΠΕ το υπόμνημά τους και τα πνεύματα ηρέμησαν. Από την μεριά της η αστυνομία προχώρησε σε αυστηρές συστάσεις όσον αφορά της αποστάσεις μεταξύ των συγκεντρωμένων.

Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε έξω από την 3η και 4η ΥΠΕ παρουσία του νομικού εκπροσώπου Νίκου Διαλυνά.

Μάλιστα στο σημείο επικράτηση στιγμαία ένταση με την αστηνομία.

Ο κ. Διαλυνάς τόνισε ότι οι διοικητές των νοσοκομείων αυτών έχουν μπερδέψει τον εχθρό.  “Δεν είναι οι νοσηλευτές, αλλά η πανδημία και ο κορωνοϊός οι εχθροί. Προσπάθησα, αντικρούοντας τις κατηγορίες, να μην δώσω όλα τα στοιχεία που παρέδωσαν οι δύο κατηγορούμενοι. Γιατί αν τα δώσω όλα αυτά τα στοιχεία, λυπάμαι αλλά θα πάθουμε κατάθλιψη όλοι μας” πρόσθεσε.

“Προσπάθησα να προφυλάξω, τα νοσοκομεία τα οποία δεν σκέφτηκαν οι διοικητές των δύο νοσοκομείων, όταν κατέθεσαν μήνυση για διασπορά ψευδών ειδήσεων” εξηγεί ο κ. Διαλυνάς.

Δείτε τις δηλώσεις του κ. Γιαννάκου:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ