Τι αλλάζει από σήμερα στις μετακινήσεις με ταξί και οχήματα

Τι αλλάζει από σήμερα στις μετακινήσεις με ταξί και οχήματα

Νέα όρια επιβατών θα υπάρχουν από σήμερα σε αυτοκίνητα, ταξί και φορτηγά σύμφωνα με τις αποφάσεις της κυβέρνησης οι οποίες δημοσιεύτηκαν και στο ΦΕΚ. 

Συγκεκριμένα, στην ανακοίνωση του υπουργείου Μεταφορών αναφέρεται ότι μέχρι δύο επιβάτες εκτός από τον οδηγό θα μπορούν πλέον να επιβαίνουν από τις 6 το πρωί της Δευτέρας, σε επιβατηγά οχήματα δημόσιας χρήσης (ΕΔΧ, Ταξί, Ειδικής Μίσθωσης) και επιβατηγά ιδιωτικής χρήσης οχήματα, καθώς και στα ΕΙΧ οχήματα με οδηγό, μετά την έγκριση των σχετικών εισηγήσεων από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών αλλά και την επιτροπή των Λοιμωξιολόγων. 

Σύμφωνα με τη νέα Κοινή Υπουργική Απόφαση «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19», που δημοσιεύθηκε σήμερα, Σάββατο 23/1, η υπέρβαση του συγκεκριμένου ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο σε δύο περιπτώσεις, εφόσον στο όχημα επιβαίνουν:

• α) ανήλικα τέκνα, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη ή

• β) άτομο που χρήζει βοήθειας από δεύτερο επιβάτη για τη μετακίνησή του.

Για τα ΒΑΝ και τα διπλοκάμπινα 

Από την ίδια ημέρα και ώρα θα επιτρέπεται να επιβαίνουν μέχρι και τρία άτομα εκτός του οδηγού στα διπλοκάμπινα, μικτής χρήσης και τύπου ΒΑΝ οχήματα. Η υπέρβαση του ορίου επιβαινόντων επιτρέπεται μόνο στην περίπτωση που στο όχημα επιβαίνουν ανήλικα παιδιά, η κατ’ οίκον παραμονή των οποίων υπό την εποπτεία ενηλίκου είναι αδύνατη. 

Τέλος, εξακολουθεί να ισχύει το μέτρο που προβλέπει την μετάβαση μέχρι και τεσσάρων μαθητών που εξυπηρετούνται με ταξί σε μη αστικές περιοχές στο σχολείο, αρκεί να φέρουν μαζί τους σχετική βεβαίωση από τον διευθυντή του σχολείου. 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ