Τροπολογία Πλεύρη για προστασία ιατρών από σωρεία μηνύσεων

Τροπολογία Πλεύρη για προστασία ιατρών από σωρεία μηνύσεων

Τροπολογία για να προστατευτούν οι υγειονομικοί από σωρεία μηνύσεων κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Σύμφωνα με την τροπολογία, η αμέλεια αφορά μόνο σε λάθη και παραλείψεις ιατρικού χαρακτήρα έναντι των ασθενών με Covid. «Επειδή γιατροί και υγειονομικοί στοχοποιούνται με μηνύσεις (…) αποφασίσαμε και προσδιορίζουμε χωρίς να υπάρχει κανένα ακαταλόγιστο, η ευθύνη παραμένει, άλλα προσδιορίζουμε με το άρθρο 3 της τροπολογίας την αμέλεια του υγειονομικού προσωπικού κατά την περίθαλψη ασθενών με Covid, αποκλειστικά και μόνο σε πράξεις και παραλείψεις που προδήλως αντιτίθενται στους κανόνες της ιατρικής επιστήμης» είπε ο Θάνος Πλεύρης.

«Περιορίζεται αποκλειστικά και μονό σε πράξεις και παραλείψεις που προδήλως αντιτίθενται στους γενικούς κανόνες της ιατρικής επιστήμης ή στο ιατρικό πρωτόκολλο για τη διαχείριση περιστατικών Covid-19 ή στα υγειονομικού χαρακτήρα μέτρα που εφαρμόζονται στην Ελληνική Επικράτεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας» αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο 3 της τροπολογίας.

Με την ίδια τροπολογία, παρατείνεται έως τις 31 Μαρτίου 2022 η δυνατότητα απασχόλησης ιδιωτών ιατρών σε δημόσια νοσοκομεία, η αποζημίωση εθελοντικού ή αναγκαστικά διατιθέμενου ιατρικού, νοσηλευτικού και βοηθητικού προσωπικού από τον ιδιωτικό τομέα και η απασχόληση συνταξιούχων ιατρών στο ΕΣΥ.

Παρατείνεται, επίσης, η δυνατότητα διενέργειας PCR και rapid test από τους ιδιώτες ιατρούς όλων των ειδικοτήτων, τους νοσηλευτές, τους επισκέπτες υγείας, το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό των ΟΤΑ Α’ βαθμού και τους ιδιώτες φαρμακοποιούς.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Στο νοσοκομείο εκτάκτως ο Σάκης Τανιμανίδης – Τι συνέβη (ΦΩΤΟ)

ΕΟΦ: Ανακαλείται συμπλήρωμα διατροφής για αδυνάτισμα με επικίνδυνη ουσία

UberTAXI: Χριστούγεννα με εύκολες και ασφαλείς μετακινήσεις

Τηλεφωνική επικοινωνία Κυρ. Μητσοτάκη – Μιχ. Μισούστιν

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top