Τσαπρούνης: Η πανδημία ανέδειξε τη σημασία της τεχνολογίας (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Τσαπρούνης: Η πανδημία ανέδειξε τη σημασία της τεχνολογίας (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στα σημαντικά βήματα που έκανε η χώρα το τελευταίο χρονικό διάστημα στον τομέα των νέων τεχνολογιών χάρη στις επενδύσεις των τηλεπικοινωνιακών παρόχων αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, ο κ. Γιώργος Τσαπρούνης, μέλος του ΔΣ του Ινστιτούτου Επιχειρηματικού Μέλλοντος, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

«Τα δίκτυα άντεξαν σε μία πρωτοφανή αύξηση της κίνησης η οποία ήταν πολλαπλάσια του συνηθισμένου», είπε χαρακτηριστικά προσθέτοντας ωστόσο πως «έχουμε ακόμη δρόμο μπροστά μας».

Σύμφωνα με τον κ. Τσαπρούνη, «ζούμε την ψηφιακή επανάσταση», την οποία περιέγραψε ως «ένα τρένο που τρέχει πολύ γρήγορα, και αν δεν ανέβει έγκαιρα σε αυτό η Ελλάδα, θα χάσει όχι μία, αλλά πολλές δεκαετίες, καθώς είναι ένα τρένο που δεν ξαναγυρίζει».

Αναφερόμενος στη νέα πραγματικότητα που έφερε στη ζωή μας η πανδημία του κορωνοϊού (τηλεκπαίδευση, τηλεργασία, τηλεϊατρική κλπ) ο κ.. Τσαπρούνης επισήμανε πως «ζήσαμε μια επανάσταση μέσα σε ένα πολύ μεγάλο πρόβλημα και καταλάβαμε τη σημασία της τεχνολογίας και πόσο σημαντικός είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός για τη χώρα και για ένα βιώσιμο μέλλον».

Τέλος, ο κ. Γιώργος Τσαπρούνης -ο οποίος είναι και διευθυντής Εταιρικών Σχέσεων της Wind- αναφέρθηκε στον επικείμενο διεθνή διαγωνισμό για το φάσμα 5ης γενιάς, αλλά και στις δυνατότητες που θα δώσουν τα δίκτυα 5ης γενιάς. Όπως είπε, οι πρώτες εμπορικές υπηρεσίες 5G θα είναι διαθέσιμες στο α’ τρίμηνο του 2021, ενώ εντός της τριετίας θα έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 70% η πληθυσμιακή κάλυψη, αρχής γενομένης από την Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Γιώργος Τσαπρούνης στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ