Β. Καμπάνης: Καταιγισμός εγκυκλίων λόγω κορωνοϊού (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Β. Καμπάνης: Καταιγισμός εγκυκλίων λόγω κορωνοϊού (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Χρηστικές οδηγίες προς τους φορολογουμένους για τον ΕΝΦΙΑ, για το πρόγραμμα «Γέφυρα», καθώς και για μια σειρά φορολογικών υποχρεώσεων που «τρέχουν» έδωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ), Βασίλης Καμπάνης μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Αναφερόμενος στα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ ο κ. Καμπάνης συνέστησε στους πολίτες να ανατρέχουν στην «προσωποποιημένη πληροφόρηση» για να ενημερωθούν για το ποσό που οφείλουν, ενημέρωσε για τη διπλή δόση του Οκτωβρίου, ενώ παρέθεσε και τους λόγους που αυξάνουν τον συγκεκριμένο φόρο.

Επίσης, ο κ. Καμπάνης ενημέρωσε για την παράταση του προγράμματος «ΓΕΦΥΡΑ» που αφορά τους δανειολήπτες, για τις ηλεκτρονικές δηλώσεις μίσθωσης ακινήτων, καθώς και για την πιλοτική έναρξη των ηλεκτρονικών βιβλίων.

Τέλος, αναφέρθηκε στα προβλήματα που καταγράφονται στο taxisnet, αλλά και στον αυξημένο όγκο νόμων και εγκυκλίων που καλούνται να διαχειριστούν οι φοροτεχνικοί με αποκορύφωμα την περίοδο του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον κ. Καμπάνη μόνο κατά την περίοδο του κορωνοϊού εκδόθηκαν περίπου 1.000 εγκύκλιοι!  Για την ακρίβεια, όπως ο ίδιος εξήγησε και στο GRTimes.gr, από τον Μάρτιο του 2020 μέχρι σήμερα εκδόθηκαν 898 εγκύκλιοι και υπουργικές αποφάσεις και 16 νόμοι και Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου.

«Φτάσαμε στα όριά μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Καμπάνης.

Ακούστε όλα όσα είπε ο πρόεδρος της ΠΟΦΕΕ, Β. Καμπάνης στη Μαρία Σαμολαδά:

 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top