Βαργιάμης: Πώς να προστατέψετε τα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Βαργιάμης: Πώς να προστατέψετε τα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Χρηστικές πληροφορίες για τον τρόπο προστασίας των οικιακών συστημάτων ύδρευσης και θέρμανσης έδωσε o πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας και α’ αντιπρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και του ΒΕΘ, Δημήτριος Βαργιάμης μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Ο κ. Βαργιάμης έδωσε οδηγίες προς τους πολίτες για το πώς μπορούν να προστατέψουν τις σωληνώσεις νερού, τα υδρόμετρα, αλλά και τις εγκαταστάσεις θέρμανσης ώστε να αποφύγουν δυσάρεστες… εκπλήξεις λόγω των ακραίων καιρικών φαινομένων και των χαμηλών θερμοκρασιών, ενώ έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα προβλήματα που μπορεί να προκαλέσει μια παρατεταμένη κακοκαιρία στις εξωτερικές σωληνώσεις του οικιακού δικτύου φυσικού αερίου.

«Δεν είναι δυνατόν να έχουμε… “σημαιοστολίσει” τα σπίτια μας με σωλήνες και να επιβαρύνουμε την τσέπη, το περιβάλλον και την οικονομία με υψηλές καταναλώσεις για θέρμανση», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βαργιάμης, ενώ αναφερόμενος στην πρόσφατη κακοκαιρία επισήμανε πως λόγω των χαμηλών θερμοκρασιών καταγράφηκαν αρκετά προβλήματα σε οικιακά συστήματα ύδρευσης.

Επίσης ο κ. Βαργιάμης τόνισε πως μια έξυπνη λύση για την προστασία των συστημάτων θέρμανσης με πετρέλαιο που δεν κοστίζει είναι το ειδικό αντιψυκτικό υγρό.

Τέλος, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βιοτεχνών Υδραυλικών Ελλάδας υπογράμμισε πως μεγαλύτερος είναι ο κίνδυνος να υποστούν ζημιές λόγω παγετού τα συστήματα ύδρευσης και θέρμανσης σε κλειστά σπίτια και καταστήματα.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Δημήτρης Βαργιάμης στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ