Βαρβιτσιώτης: Η έκθεση Μπορέλ «βλέπει» την Τουρκία ως έναν προβληματικό εταίρο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Βαρβιτσιώτης: Η έκθεση Μπορέλ «βλέπει» την Τουρκία ως έναν προβληματικό εταίρο (ΗΧΗΤΙΚΟ)

«Η έκθεση Μπορέλ αποτυπώνει μία Τουρκία η οποία έχει απομακρυνθεί σοβαρά από το ευρωπαϊκό κεκτημένο», επισήμανε, μεταξύ άλλων, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μιλώντας το πρωί της Τρίτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Επίσης, ο κ. Βαρβιτσιώτης υπογράμμισε πως η έκθεση για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την Τουρκία, την οποία κλήθηκε να ετοιμάσει ο Ύπατος Εκπρόσωπος της ΕΕ Ζοζέπ Μπορέλ, αποτυπώνει εκτενώς τον ρόλο της Τουρκίας η οποία «αποτελεί παράγοντα αστάθειας στην περιοχή και με τη στάση της και τη συμπεριφορά της βρίσκεται σε διαρκή ένταση με τους γειτόνους της, την Κύπρο και την Ελλάδα».

Το κυρίαρχο, όμως, στοιχείο , σύμφωνα με τον Μ. Βαρβιτσιώτη, είναι ότι «τελικά η Ευρώπη μέσα από την Έκθεση φαίνεται ότι “βλέπει” την Τουρκία ως έναν προβληματικό εταίρο στον οποίο δεν δίνει δυνατότητες να εξελίξει την σχέση του με την Ευρώπη, αν η ίδια η Τουρκία δεν κάνει αποφασιστικά βήματα».

Επίσης ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών αναφέρθηκε στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής στην οποία, πάντως, δεν πρόκειται να υιοθετηθεί κάποιος μηχανισμός κυρώσεων σε βάρος της Τουρκίας, καθώς θα διεξαχθεί με τηλεδιάσκεψη λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Τέλος ο κ. Βαρβιτσιώτης αναφέρθηκε στις διερευνητικές επαφές Ελλάδας- Τουρκίας, στην αποχώρηση της γείτονος από τη Σύμβαση για την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών, στη σημασία του Ψηφιακού Πράσινου Πιστοποιητικού για τον ελληνικό τουρισμό αλλά και της έκδοσης του τριακονταετούς ομολόγου για την προσέλκυση ξένων επενδυτικών κεφαλαίων. Τόνισε ακόμη την εξαιρετική επίδοση της χώρας όσον αφορά στην πρόταση που κατατέθηκε για το Ταμείο Ανάκαμψης, ενώ αναφέρθηκε και στη χορήγηση της λεγόμενης ψηφιακής βίζας.

Ακούστε όλα όσα είπε ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top