Βασιλάκη: Χρειαζόμαστε 330.000 συστηματικούς εθελοντές αιμοδότες (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Βασιλάκη: Χρειαζόμαστε 330.000 συστηματικούς εθελοντές αιμοδότες (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Στη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα του Εθελοντή Αιμοδότη και στις ανάγκες της χώρας σε αίμα αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, η ιατρός βιοπαθολόγος, Επιμελήτρια Α’ ΕΣΥ στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο AXEΠA και διδάκτωρ της Ιατρικής Σχολής, Όλια Βασιλάκη μιλώντας το πρωί της Δευτέρας στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.

Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στην αιμοδοσία που διοργανώθηκε χτες, Κυριακή, στη Νότια Πύλη της ΔΕΘ όπου συγκεντρώθηκαν 109 φιάλες αίματος, ενώ σημαντική ήταν η προσέλευση των νέων.

Όπως εξήγησε η κυρία Βασιλάκη οι ανάγκες της χώρας υπολογίζονται σε 600.000 μονάδες αίματος το χρόνο και μόλις το 40% καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες, ενώ πολλές φορές γίνονται εισαγωγές. Το πρόβλημα της επάρκειας, πρόσθεσε η ίδια, θα μπορούσε να λυθεί αν το 10% του πληθυσμού προσφέρει αίμα μια φορά τον χρόνο, ωστόσο η καλύτερη λύση είναι η ύπαρξη 300.000-330.000 συστηματικών εθελοντών αιμοδοτών οι οποίοι θα δίνουν αίμα 2-3 φορές τον χρόνο.

Επίσης, η κυρία Βασιλάκη αναφέρθηκε και στη χτεσινή εκδήλωση που διοργανώθηκε στον δήμο Κορδελιού Ευόσμου όπου έχουν την έδρα τους 11 τράπεζες αίματος, καθώς και στο τεράστιο πανό που το οποίο κατασκευάστηκε από τον Ελληνικό Σύλλογο Θαλασσαιμίας και την Πηγή Ζωής με μήνυμα για την Εθελοντική Αιμοδοσία.

Ακούστε όλα όσα είπε η Όλια Βασιλάκη στη Μαρία Σαμολαδά:

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ