Βατόπουλος: Η κοινωνία δεν αντέχει περισσότερα περιοριστικά μέτρα – Απαραίτητη η τρίτη δόση (VIDEO)

Βατόπουλος: Η κοινωνία δεν αντέχει περισσότερα περιοριστικά μέτρα – Απαραίτητη η τρίτη δόση (VIDEO)

«Σε όλη την Ευρώπη και τον κόσμο γίνεται προσπάθεια να φύγουμε από την στρατηγική των περιορισμών και να πάμε σε μία στρατηγική εμβολιασμού και testing» ανέφερε σήμερα ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος.

«Η κοινωνία δεν αντέχει περισσότερα περιοριστικά μέτρα, να μην είναι το κέντρο βάρους τα μέτρα», δήλωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος μιλώντας στο MEGA.

Βατόπουλος για 4η δόση

Για το εάν θα είναι απαραίτητη η 4η δόση του εμβολίου, ο Αλκιβιάδης Βατόπουλος ανέφερε: «Ας ολοκληρώσουμε την 3η δόση η οποία είναι εξαιρετική στην αντιμετώπιση της βαριάς νόσου από όλες τις παραλλαγές αλλά και την Ομικρον.

Αυτό που έχει φανεί είναι ότι ως προς την συλλογική ανοσία, όσοι έχουν εμβολιαστεί μεταδίδουν τον ιό, απλώς με επιβράδυνση. Επομένως, προστατεύει το εμβόλιο αλλά όχι στον βαθμό που θα θέλαμε. Η 3η δόση προστατεύει, είναι κρίσιμο να γίνει, για την 4η δόση δεν είναι ακόμα γνωστό εάν θα είναι απαραίτητη. Το βασικό πρόβλημα αυτή τη στιγμή είναι η 3η δόση. Υπάρχουν 300.000 πολίτες άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει την 3η δόση, αλλά οι κάτω των 60 είναι περισσότεροι». «Είναι ένας αγώνας δρόμου ανάμεσα στον εμβολιασμό και τα περιοριστικά μετρα», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Δεν αναμένεται περαιτέρω έξαρση του ιού

Για τα υψηλά κρούσματα και την σταθεροποίηση σχετικά με την πορεία της πανδημίας ο κ. Βατόπουλος τόνισε πως εξαρτάται από τη συμπεριφορά του καθενός για το πώς θα εξελιχθεί από εδώ και πέρα, ωστόσο δεν αναμένεται περαιτέρω έξαρση του ιού.

Με πληροφορίες από MegaTV

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Οι βρυχηθμοί εκτροπής του Πολάκη και η αριστερή νοοτροπία του διχασμού

Προβλήματα λόγω ισχυρών ανέμων στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες

ΕΠΑνΕΚ, ο “ιστός” της γραφειοκρατίας και επιχειρήσεις σε ομηρία

Θεσσαλονίκη: Τρεις συγκεντρώσεις σήμερα στο κέντρο

Πολύωρη διακοπή νερού σήμερα σε περιοχή της Θεσσαλονίκης

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top