Ξεκινά το νέο ταξίδι της Θεσσαλονίκης, ως πόλη γαστρονομίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ξεκινά το νέο ταξίδι της Θεσσαλονίκης, ως πόλη γαστρονομίας (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Ένα νέο γευστικό ταξίδι που αναμένεται να κεφαλαιοποιήσει την πολύ μεγάλη γαστρονομική κληρονομιά της πόλης, ξεκινάει η Θεσσαλονίκη, με τη “βούλα” της Unesco  μάλιστα,  αξιοποιώντας και την ιδιότητά της ως η πρώτη ελληνική πόλη που εντάχθηκε στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων του διεθνούς οργανισμού.

Ρεπορτάζ: Αλέξανδρος Αλεξιάδης

Έχοντας κατακτήσει από τον περασμένο Νοέμβριο τον τίτλο της πρώτης ελληνικής πόλης που επιτυγχάνει την ένταξη της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco, η Θεσσαλονίκη περνάει πλέον στην επόμενη φάση της  συνεργασίας  φορέων, προκειμένου να υπάρξουν απτά  αποτελέσματα στην ανάπτυξη του τουρισμού και σε αυτό στοχεύει η εκδήλωση που πραγματοποιείται αυτήν την ώρα στη Θεσσαλονίκη, παρουσία της υφυπουργού τουρισμού Σοφίας Ζαχαράκη.

Η ένταξη της πόλης στο παραπάνω δίκτυο εξάλλου, προωθήθηκε ενεργά από το υπουργείο Τουρισμού, σε ένα μεγάλο στοίχημα, ώστε να καθιερωθεί η Θεσσαλονίκη ως γαστρονομικός προορισμός, βοηθώντας την περαιτέρω ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος.

Η κ. Ζαχαράκη σε δηλώσεις της εμφανίστηκε αισιόδοξη πώς από το συγκεκριμένο project που θα τρέξει το επόμενο διάστημα η πόλη και η ευρύτερη περιοχή θα βγει κερδισμένη, με την προώθηση μέσω social media του χαρακτήρα της ως γαστρονομικού προορισμού, σε μία διαδικασία, που όπως είπε απαιτεί τη συνεργεία όλων των συναρμόδιων φορέων.

Δείτε τι δήλωσε:

Για ένα πολύ μεγάλο και πολύ νόστιμο ταξίδι που ξεκινάει Θεσσαλονίκη έκανε λόγο ο δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Όπως τόνισε, ο γαστρονομικός προορισμός της Unesco, η Θεσσαλονίκη, σήμερα ξεκινάει με το καινούργιο της λογότυπο ένα μεγάλο διάλογο με όλους τους φορείς, για την προώθηση και την προβολή σε όλον τον κόσμο της γαστρονομικής της κληρονομιάς.

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης απηύθυνε κάλεσμα προς τους εκπροσώπους των φορέων της πόλης να καταστούν συνιδιοκτήτες και συμμέτοχοι και μάλιστα στην πρώτη γραμμή της προσπάθειας, σημειώνοντας ότι αυτή η διάκριση που κατακτήθηκε και το λογότυπο με το οποίο θα εκπροσωπείται η Θεσσαλονίκη στο Δίκτυο της Unesco αποτελεί ένα παράσημο.

Όπως δήλωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, το νέο λογότυπο που παρουσιάστηκε σήμερα, θα συνοδεύει κάθε δράση και εκδήλωση που θα γίνεται τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, θα είναι δίπλα στο λογότυπο της Unesco και θα περιλαμβάνεται και στην ιστοσελίδα του διεθνούς οργανισμού. Τώρα είναι μία χρυσή ευκαιρία, όλη αυτή η παράδοση της γαστρονομίας να προχωρήσει και να εξελιχθεί ώστε η πόλη να γίνει ο μοναδικός και πρωτότυπος γαστρονομικός προορισμός, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η γαστρονομική ιστορία της Θεσσαλονίκης αποτελεί ένα από τα καλύτερα εχέγγυα και για το μέλλον της, μιας και έχει μία μακρά παράδοση στον τομέα αυτό, επισήμανε μεταξύ άλλων  ο υφυπουργός Εσωτερικών (τομέα Μακεδονίας Θράκης) Σταύρος Καλαφάτης, ο οποίος έδωσε το παρών στην εκδήλωση.

Όπως είπε, δίνεται παράλληλα μία μεγάλη δυνατότητα στην πόλη να επενδύσει στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, προσθέτοντας πως η κυβέρνηση έχει σαν σκοπό να επανατοποθετήσει τη Θεσσαλονίκη στον χάρτη, όσον αφορά την τουριστική προοπτική της.

Παρόντες επίσης στην εκδήλωση μεταξύ άλλων είναι η διευθύντρια του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Μαρία Αντωνίου και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο οποίος τόνισε πως ο τίτλος της Δημιουργικής Πόλης Γαστρονομίας της Unesco, έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από άλλα συγκριτικά πλεονεκτήματα, που όλο το προηγούμενο διάστημα κατάφερε να κατακτήσει η περιοχή. Αυτό άλλωστε, όπως είπε, αποτυπώνεται και στα στοιχεία για τον τουρισμό καθώς η κεντρική Μακεδονία την τελευταία τριετία ήταν η πρώτη περιφέρεια σε αφίξεις τουριστών, ξεπερνώντας για πρώτη φορά στην ιστορία της την περιφέρεια της Αττικής, του Αιγαίου κ.α.

«Πολύτιμο εργαλείο για την προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης της πόλης και της ευρύτερης περιοχής» χαρακτήρισε την ένταξη της Θεσσαλονίκης στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας της Unesco η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco Καίτη Τζιτζικώστα σε χαιρετισμό που απέστειλε. «Με περισσότερες από 5.000 επιχειρήσεις εστίασης -μικρές και μεγάλες, που απασχολούν πάνω από 50.000 εργαζομένους, είναι αυτονόητη η πρόσθετη αξία που αποκτά το ήδη διάσημο brand name της πόλης ως πρωτεύουσας της γεύσης, όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά και διεθνώς», σημείωσε η κυρία Τζιτζικώστα.
Σημειώνεται ότι στην εκδήλωση ήταν παρόντες οι τέσσερις Chef Ambassadors του Thessaloniki Food Festival Σωτήρης Ευαγγέλου, Απόστολος Αλτάνης, Δημήτρης Τσανανάς και Μανώλης Παπουτσάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:  Η Θεσσαλονίκη στο δίκτυο δημιουργικών πόλεων γαστρονομίας της UNESCO   

 Καστανιά Ημαθίας: Προβλήματα από τον χιονιά καταγγέλλουν οι κάτοικοι-«Θα καθαριστούν οι δρόμοι», λέει ο δήμαρχος

Βέροια: Νεκρός άνδρας έπειτα από πυρκαγιά σε μονοκατοικία-Τραυματισμένο ένα ακόμη άτομο

Χωρίς περιπολικό για ώρες Ασπροβάλτα και περίχωρα-Τσαϊρίδης: «Να πάψουν οι πελατειακές σχέσεις»

Θεσσαλονίκη: Τρέχουν τα έργα, ανεβαίνει η αγορά ακινήτων

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top