Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΑΠΘ και ΧΑΝΘ: Ενισχύονται οι δεσμοί των δύο ιστορικών φορέων της πόλης

Υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ ΑΠΘ και ΧΑΝΘ: Ενισχύονται οι δεσμοί των δύο ιστορικών φορέων της πόλης

Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν σήμερα, Παρασκευή 4 Μαρτίου 2022, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και η Χ.Α.Ν.Θ. Το Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψαν ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, και η Πρόεδρος του Δ.Σ της Χ.Α.Ν.Θ, Ελένη Αθανασιάδου.

Στόχος της συνεργασίας των δύο φορέων είναι η προώθηση, μέσα από προγράμματα και συνέργειες, της αλληλεγγύης, της συνεργασίας, του αθλητικού ιδεώδους, της σωματικής και ψυχικής υγείας, του πολιτισμού, της εκπαίδευσης, της διαπολιτισμικότητας, του ενεργού πολίτη και του εθελοντισμού, με σκοπό την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής.

Συγκεκριμένα προβλέπεται, μεταξύ άλλων, η αναβάθμιση του προγράμματος πρακτικής των φοιτητών του ΑΠΘ στη Χ.Α.Ν.Θ. με τη διεύρυνση των θεματικών για αντίστοιχες ειδικότητες, η συνεργασία και οι συνέργειες μεταξύ των Κέντρων Επιμόρφωσης και Διά Βίου Μάθησης των δύο φορέων, η ανάπτυξη της συνεργασίας στο αντικείμενο του αθλητισμού με αξιοποίηση των ανοικτών και κλειστών αθλητικών εγκαταστάσεων του ΑΠΘ για προπονήσεις των αγωνιστικών ομάδων της Χ.Α.Ν.Θ. αλλά και η αξιοποίηση των αθλητικών εγκαταστάσεων της Χ.Α.Ν.Θ. για εκδηλώσεις – αγώνες φοιτητικών ομάδων, η προώθηση της κοινωνικής προσφοράς και του εθελοντισμού στους φοιτητές, καθώς και η εκατέρωθεν προτίμηση για την επιλογή των δύο φορέων ως εταίρων σε ευρωπαϊκά και άλλα χρηματοδοτούμενα προγράμματα.

Με αφορμή την υπογραφή του Μνημονίου Συνεργασίας με τη Χ.Α.Ν.Θ., Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Νικόλαος Γ. Παπαϊωάννου, δήλωσε «Η συνεργασία δύο φορέων της πόλης που στον πυρήνα τους έχουν τον νέο άνθρωπο και η ιστορία τους είναι συνυφασμένη με την ιστορία της Θεσσαλονίκης, μόνο θετικά αποτελέσματα μπορεί να επιφέρει» και επισήμανε ότι «οι δύο φορείς πρεσβεύουν κοινά ιδανικά και αξίες, όπως είναι η πρωτοπορία, η συλλογικότητα, η προσφορά στην κοινωνία και πάνω από όλα η αγάπη για την πόλη και τον άνθρωπο».

Η Πρόεδρος του Δ.Σ της Χ.Α.Ν.Θ, Ελένη Αθανασιάδου, δήλωσε «Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την επισημοποίηση και την ενίσχυση της συνεργασίας μας με το μεγαλύτερο σε αριθμό φοιτητών πανεπιστημιακό ίδρυμα της χώρας και για την αμοιβαία δέσμευση για την προώθηση του έργου των δύο φορέων, μέσα από συνεργασίες και συνέργειες σε θέματα εκπαίδευσης, πολιτισμού, αθλητισμού και σε δράσεις εθελοντισμού και κοινωνικής προσφοράς. ΑΠΘ και ΧΑΝΘ στοχεύουμε μέσα από τη συνεργασία μαζί να προωθήσουμε κοινωνικές αξίες στους νέους με σκοπό την αντιμετώπιση των προκλήσεων της εποχής και τη δημιουργία μίας κοινωνίας ίσων ευκαιριών χωρίς διακρίσεις».

Η υπογραφή του Μνημονίου έγινε στην Αίθουσα Διοικητικού Συμβουλίου της Χ.Α.Ν.Θ., παρουσία του Γενικού Διευθυντή της Χ.Α.Ν.Θ., Βασίλη Ιωάννου, όλων των διευθυντικών στελεχών και άλλων μελών της διοίκησης. Από την πλευρά του ΑΠΘ παρέστη ο Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του ΑΠΘ Αναστάσιος Τέλλιος, ο οποίος θα έχει τη γενική εποπτεία και παρακολούθηση της υλοποίησης των δράσεων του Μνημονίου Συνεργασίας για το ΑΠΘ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Ουκρανία: Ασφαλείς οι Έλληνες από τη Μαριούπολη – Μπήκαν στην Μολδαβία (VIDEO)

Ρ. Μετσόλα για Ουκρανούς πρόσφυγες: Τώρα είναι ώρα για δράση

Γ. Πλακιωτάκης: Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τους ναυτικούς μας στην Ουκρανία-Έτοιμοι να παρέχουμε κάθε δυνατή συνδρομή

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία (VIDEO)

Βαρτζόπουλος: Μακροχρόνια ευνοϊκά συμβόλαια ηλεκτρικής ενέργειας από Βουλγαρία

Καιρός: Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης από την ΕΜΥ – Πού θα χτυπήσει η κακοκαιρία (VIDEO)

Γεραπετρίτης: Λάθος αρχής και εθνικό σφάλμα να μην παρέχουμε πλήρη στήριξη στην Ουκρανία (VIDEO)

Δ. Δίου-Ολύμπου: Χρηματοδότηση ύψους 36.870€ από το «Αντώνης Τρίτσης» για εργασίες αντισεισμικής προστασίας

ΣΕΠΕΕ: Απαγορεύονται εισαγωγές από Ντονετσκ και Λουχάνσκ

Σκρέκας: «Ζητήσαμε να δημιουργηθεί ευρωπαϊκό ταμείο στήριξης των νοικοκυριών» (VIDEO)

IAEA-Πυρηνικός σταθμός Ζαπορίζια: Από τύχη δεν διακυβεύτηκε η ακεραιότητα των αντιδραστήρων μετά τη φωτιά (VIDEO)

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top