Στις τροφές που ενοχοποιούνται για τροφικές αλλεργίες, αλλά και για ένα αναφυλακτικό σοκ αναφέρθηκε η πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Αλλεργιολογίας και Κλινικής Ανοσολογίας, Ζωή Δεμέστιχα μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στη Μαρία Σαμολαδά και στην εκπομπή «Θεσσαλονίκη μου, καλημέρα», στον Real Fm 107,1.
Την ώρα που η ελληνική κοινωνία παρακολουθεί συγκλονισμένη τη μάχη που δίνει στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης, το 9χρονο κοριτσάκι το οποίο υπέστη αναφυλακτικό σοκ από ένα μπακλαβαδάκι (!), η κυρία Δεμέστιχα έριξε «φως» στις αλλεργίες που προκαλούνται από κατανάλωση τροφής, κάνοντας ιδιαίτερη αναφορά στα συμπτώματα αλλά και στις επιπτώσεις οι οποίες μπορεί να είναι άκρως επιβαρυντικές για τον οργανισμό, καθώς δεν αποκλείεται να οδηγήσουν στην κατάρρευσή του.
Η κυρία Δεμέστιχα αναφέρθηκε στις πιο επικίνδυνες τροφικές αλλεργίες, αλλά και στο πότε κινδυνεύουμε με αναφυλακτικό σοκ.
Επίσης, αναφέρθηκε στην εκπαίδευση των παιδιών προκειμένου να αντιμετωπίσουν ένα αλλεργικό σοκ, ενώ απάντησε και σε απορίες που έχουν διατυπωθεί από πολίτες σχετικά με τις παρενέργειες που ενδεχομένως μπορεί να έχει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.
Ακούστε όλα όσα είπε η Ζωή Δεμέστιχα στη Μαρία Σαμολαδά: