Κολωνός: Νέος κύκλος ανακριτικών ερευνών-Πώς φτάσαμε στις επτά συλλήψεις

Κολωνός: Νέος κύκλος ανακριτικών ερευνών-Πώς φτάσαμε στις επτά συλλήψεις

Μία δεύτερη ανάκριση ξεκινά για την υπόθεση της σεξουαλικής εκμετάλλευσης και κακοποίησης σε βάρος της 12χρονης από τον Κολωνό, μετά την έκδοση των επτά νέων ενταλμάτων σύλληψης που εκδόθηκαν από τον Ανακριτή που χειρίζεται στην δεύτερη κύρια έρευνα .

Η πρώτη ανάκριση για την υπόθεση, που βρίσκει τον Ηλία Μίχο και τους περισσότερους από τους “πελάτες” του στα ραντεβού της φρίκης με το παιδί στην φυλακή, έχει πλέον ολοκληρωθεί από την Ανακρίτρια που την χειρίστηκε.

Τώρα η δικογραφία μετά και τις τελευταίες διαδικαστικές ενέργειες αναμένεται να διαβιβαστεί σε Εισαγγελέα προκειμένου να υποβάλλει πρόταση για την παραπομπή ή μη των κατηγορουμένων, μεταξύ των οποίων και η μητέρα της 12χρονης που παραμένει στην φυλακή και ακολούθως στο αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο που θα αποφασίσει για την τύχη των κατηγορουμένων.

Για την υπόθεση φαίνεται εξαιτίας του ορίου του 18μήνου για την προσωρινή κράτηση που “τρέχει” ήδη για όσους είναι προσωρινά κρατούμενοι, κρίθηκε ότι πρέπει να κλείσει ο πρώτος κύκλος της έρευνας, ώστε να προχωρήσει άμεσα και να μην παραμείνει άλλο σε εκκρεμότητα η ποινική διαδικασία.

Ωστόσο δεν κλείνει και η έρευνα για την ποινική εμπλοκή και άλλων προσώπων που προκύπτουν στην υπόθεση.

Έτσι μετά από στοιχεία που εισέφερε η 12χρονη σε νέα κατάθεση που έδωσε στις αρχές σχηματίστηκε νέα δικογραφία με βάση την οποία ασκήθηκαν νέες ποινικές διώξεις κατά εκείνων που ως σήμερα είχαν μείνει “εκτός του κάδρου”.

Οι επτά νέοι συλληφθέντες θα απολογηθούν στον Ανακριτή που ορίστηκε για την δεύτερη έρευνα κατηγορούμενοι, κατά περίπτωση, για γενετήσιες πράξεις έναντι αμοιβής με ανήλικη και πορνογραφία, ενώ δεν αποκλείεται ο κύκλος των νέων κατηγορουμένων να διευρυνθεί.

Δικηγόρος της οικογένειας της 12χρονης: Έτσι, φτάσαμε στις νέες συλλήψεις

Το πώς έφτασαν οι αρχές στις επτά νέες συλλήψεις για την υπόθεση της 12χρονης στον Κολωνό εξηγεί στο iefimerida.gr, η δικηγόρος της οικογένειας, Αντωνία Λεγάκη.

«Όπως είναι συνηθισμένο στα παιδιά που έχουν κακοποιηθεί όσο περνάει ο καιρός και τα παιδιά ζουν σε ένα περιβάλλον σχετικής ασφάλειας και επιβεβαιώνεται το αίσθημα ότι δεν θα ξαναβρεθούν στους κόλπους των ανθρώπων που τα βασάνιζαν, αρχίζουν να θυμούνται και να μιλούν», δήλωσε η κα Λεγάκη, λίγο μετά τις συλλήψεις για την υπόθεση του Κολωνού.

«Λίγο πριν από το Πάσχα το παιδί είχε θυμηθεί μια σειρά από ονόματα ανθρώπων που την είχαν “βασανίσει”. Την είχαν βιάσει. Αυτά τα ονόματα ζητήσαμε εμείς από την ανάκριση να τα καταθέσει η μικρή αίτημα που καταρχήν απορρίφθηκε. Μετά παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα και αυτός παρέπεμψε εκ νέου την υπόθεση στην αστυνομία. Έτσι ξεκίνησε εκ νέου μια προανακριτική διαδικασία κατά τη διάρκεια της οποίας το παιδί κλήθηκε και κατέθεσε για μια σειρά από νέα ονόματα ανθρώπων που το είχαν κακοποιήσει σεξουαλικά. Στην συνέχεια προφανώς ταυτοποιήθηκαν οι άνθρωποι αυτοί και φτάσαμε στις σημερινές συλλήψεις»,

«Το παιδί έχει κατάθλιψη»

Όπως λέει η Αντωνία Λεγάκη σε όλες της τις καταθέσεις η 12χρονη υποστηρίζει έντονα ότι η μητέρα της δεν εμπλέκεται στην υπόθεση και ότι δεν γνώριζε τι συμβαίνει. Η ψυχική υγεία του παιδιού όπως λέει η κυρία Λεγάκη έχει κλονιστεί καθώς ο εισαγγελέας των φυλακών δεν της επιτρέπει να δει την μητέρα της.

Όπως αναφέρει: «Το παιδί είναι ολοένα και σε χειρότερη κατάσταση. Όσο η πολιτεία δεν του επιτρέπει να δει τη μητέρα του, η κατάσταση του επιδεινώνεται. όσο δεν του επιτρέπει να απολαμβάνει στοιχειώδη δικαιώματα που ισχύουν για όλα τα παιδιά του κόσμου. Το παιδί λέει ότι η μαμα μου δεν ήξερε τίποτα. Η δικαιοσύνη αποφασίζει κάτι άλλο. Θεμιτό μέχρι εδώ. Το να του απαγορεύεται όμως ξαφνικά η επικοινωνία και το επισκεπτήριο στη μητέρα του, χωρίς να το έχει αποφασίσει η ανακρίτρια η οποία είναι η μοναδική αρμόδια για την απαγόρευση.

Δεν έχει εκδώσει κανέναν περιορισμό για την επικοινωνία του παιδιού με την μαμά του. Και έχουμε τον εισαγγελέα της φυλακής ο οποίος ξαφνικά αναρμοδίως απορρίπτει το αίτημα να δει το παιδί την μαμά του και λέει “Εγώ δεν πείθομαι.” Και τι θα πει αυτό; Το παιδί θέλει να μπορεί να βλέπει την μαμά του. Το παιδί υποφέρει από κατάθλιψη και ένα από τα στοιχεία που επηρεάζουν την ψυχική του υγεία είναι ότι δεν μπορεί να βλέπει την μαμά του».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ και iefimerida.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: 

Αναστολή συμβάσεων εργασίας στη γουνοποιία για τον Ιούνιο

Δρόσος Τσαβλής: «Πυρά» στον Κ. Ζέρβα για τον διαδραστικό χάρτη με το πανόραμα των έργων της Διοίκησής του

Φλώρινα: «Πελάτισσες» έκλεψαν από σούπερ μάρκετ προϊόντα αξίας άνω των χιλίων ευρώ

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top