Κομβόι Ρουμάνων Πυροσβεστών στη Θεσσαλονίκη: Το «ευχαριστώ» Ζέρβα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κομβόι Ρουμάνων Πυροσβεστών στη Θεσσαλονίκη: Το «ευχαριστώ» Ζέρβα (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης επισκέφτηκαν τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας (1/8) Ρουμάνοι Πυροσβέστες, που επιχειρούσαν σε δύσκολες φωτιές στην Αθήνα.

Ρεπορτάζ: Μιχαήλ Παπαβασιλείου

Ρουμάνοι Πυροσβέστες που παρέμειναν στην χώρα μας για περίπου έναν μήνα, ενισχύοντας τις δυνάμεις του Ελληνικού Πυροσβεστικού Σώματος σε δύσκολες φωτιές στην Αθήνα, πραγματοποίησαν μια «στάση» στο δημαρχείο Θεσσαλονίκης, ώστε να συνομιλήσουν με τον δήμαρχο, Κωνσταντίνο Ζέρβα πριν αναχωρήσουν για την πατρίδα τους.

Στους 29 Πυροσβέστες παραδόθηκε μια σακούλα με την καρφίτσα της Θεσσαλονίκης, γραβάτα, αλλά και νερά – σάντουιτς για τον δρόμο της επιστροφής.

«Αυτή τη χρόνια συμμετείχαμε σε τρεις πυρκαγιές, όλες στην περιοχή της Αττικής. Είμαστε χαρούμενοι που συμμετείχαμε σε αυτό το πρόγραμμα γιατί μας βοήθησε να αποκτήσουμε περισσότερη γνώση αφού οι Έλληνες Πυροσβέστες είναι πιο έμπειροι σε δασικές πυρκαγιές» τόνισε σε δηλώσεις του ο υπεύθυνος της αποστολής των Ρουμάνων Πυροσβεστών και Συνταγματάρχης Κίρα Φλορίν.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης , Κωνσταντίνος Ζέρβας τονίζοντας τα εξής:

«Θα ήθελα να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτούς τους 29 Πυροσβέστες που έχουν έρθει από τη Ρουμανία και για πάνω από ένα μήνα μαζί με τους Έλληνες συναδέλφους τους δώσανε μια μεγάλη μάχη για να κρατήσουν τα δάση μας, όπου υπήρξε πρόβλημα, με τον μικρότερο δυνατό κίνδυνο. Είναι η δεύτερη χρόνια που Ρουμάνοι Πυροσβέστες έρχονται στη χώρα μας και βοηθούν σε αυτό το τόσο δύσκολο έργο, δείχνοντας ουσιαστικά την έμπρακτη αλληλεγγύη μεταξύ των χωρών της Ευρώπης σε αυτό το τόσο δύσκολο πρόβλημα που μας φέρνει σε τόσο μεγάλη ένταση η κλιματική αλλαγή».

Επιπλέον, ο δήμαρχος συμπλήρωσε πως όλοι οι κάτοικοι, με προσωπική ευθύνη πρέπει να αποτρέψουν οποιοδήποτε γεγονός που θα δημιουργήσει προβλήματα είτε στο δάσος του Σέιχ Σου, είτε σε οποιοδήποτε της χώρας μας.

Επιπροσθέτως, ο πρόξενος της Ρουμανίας στην Ελλάδα, Νταν Ντίμα μίλησε με τα καλύτερα λόγια για την φιλοξενία και την υποδοχή στη Θεσσαλονίκη, αλλά και για τη φιλία μεταξύ των δυο χωρών. «Θεωρούμε πως ήταν δεδομένο, ότι θα σας βοηθούσαμε με τις φωτιές, λόγω των εξαιρετικών σχέσεων που έχουν οι δυο χώρες.

Τέλος, ο εντεταλμένος σύμβουλος σε θέματα Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θεσσαλονίκης, Βασίλης Μωυσίδης ευχαρίστησε για ακόμη μια φορά τους Ρουμάνους Πυροσβέστες και μίλησε για τους ισχυρούς δεσμούς που συνδέουν τις δυο χώρες, ενώ τους προσκάλεσε και για διακοπές στην Ελλάδα.

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top