Κωνσταντινοπολίτικα: Κινητοποίηση ενάντια στην ανέγερση πολυόροφων κτιρίων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Κωνσταντινοπολίτικα: Κινητοποίηση ενάντια στην ανέγερση πολυόροφων κτιρίων (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Στον συμβολικό αποκλεισμό της οδού 17ης Νοεμβρίου, προχώρησαν το πρωί, κάτοικοι στα Κωνσταντινοπολίτικα του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, διαμαρτυρόμενοι για την ανέγερση πολυώροφων κτιρίων που όπως υποστηρίζουν είναι παράνομη.

Μάλιστα στο πλαίσιο της διαμαρτυρίας τους πήγαν έξω από ανεγειρόμενη πολυκατοικία φωνάζοντας συνθήματα κατά της ανεξέλεγκτης δόμησης.

Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που προχώρησαν τα μέλη του Συνδέσμου κατοίκων Συνοικισμού Κωνσταντινοπολιτών Πυλαίας, ανέφεραν ότι η περιοχή τους εδώ και πολλά χρόνια ήταν ένας πρότυπος οικισμός με περιορισμούς στη ρυμοτομία ως προς το ύψος και το εμβαδό των νεοανεγειρώμενων πολυκατοικιών.

Αυτό όμως, όπως δηλώνουν έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια, με αποτέλεσμα να ξεφυτρώνουν πολλές και πανύψηλες – σε σχέση με τα υπόλοιπα κτίσματα- πολυκατοικίες, δημιουργώντας έτσι προβλήματα στους υπόλοιπους κατοίκους και αλλοιώνοντας τον οικιστικό χαρακτήρα της περιοχής που παρέμενε ίδιος για δεκαετίες.

Σύμφωνα πάντα με τους κατοίκους που έχουν προσφύγει και δικαστικά με αιτήσεις τους ώστε να ανασταλούν οικοδομικές άδειες, η περιοχή τους δεν μπορεί να αντέξει τόσο πυκνή δόμηση καθώς δεν έχει τις ;απαραίτητες υποδομές, μεταξύ άλλων ικανό αριθμό σχολείων για να φιλοξενήσει μεγαλύτερο αριθμό μαθητών.

Δείτε τι δήλωσαν χαρακτηριστικά τα μέλη του Συνδέσμου που έκαναν τη διαμαρτυρία:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη 64χρονος για θανατηφόρα παράσυρση πεζού με εγκατάλειψη

Κακοποίηση 4χρονου: Ο πατέρας τον ανάγκαζε να βλέπει τον βιασμό του στην τηλεόραση – Πως αποκαλύφτηκε η φρίκη (VIDEO) 

Δείτε τις ειδήσεις από την Ελλάδα και όλο τον κόσμο στο GRTimes.gr

Ακολουθήστε το GRTimes στο Google News και ενημερωθείτε πριν από όλους

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

go-to-top